Maalinteko tökki – pisteet TPV:lle

Jaa tämä juttu!

A-poikien SM-sarjan karsintapelit jatkuivat lauantai-iltana Pirkkahallissa TPV:tä vastaan. ”Lämmittelyottelussa” Hakan edustusjoukkue hävisi CUP-taiston Ilvekselle maalein 3-1. Junioreille ei käynyt yhtään paremmin. TPV teki tarvittavan maalin ja otti pisteet.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Haka/Härmän selkeää hallintaa. Palloa osattiin kierrättää maltillisesti, ja hyökkäykset lähtivät monipuolisina ja terävinä. Joukkue rakensi puolen tusinaa erinomaista maalipaikkaa. Matti Jussila heti ensi minuutilla, ja jatkossa mm. Jonni Thusberg, Valtteri Kaarna, Timo Viljanen ja Akseli Tiensuu pääsivät laukomaan maalia kohti. Tulosta ei kuitenkaan tullut, ja naapurin veskari oli hyvällä pelipäällä. TPV puolestaan sai aikaiseksi yhden maalinedushässäkän.

Hetki, joka käänsi pelin.

Myös toisen puoliajan alku oli hanskassa. Sitten tapahtui. Kymmenen minuuttia oli pelattu, kun TPV:n Valtteri Salomaa vapautti tarkalla syötöllään Jonne Innalan puolustuslinjan läpi, eikä tämä erehtynyt sijoituksessaan.

Maalin jälkeen TPV otti ohjat käsiinsä, ja Haka/Härmän peli sekosi. Pelaamisen idea katosi, eivätkä syötöt enää löytäneet perille. Punapaidat pystyivät rikkomaan rakentelun keskikentällä ja veivät useimmat kaksinkamppailut nimiinsä. TPV:lla oli pari hyvää tilaisuutta lisätä johtoaan, mutta maalipuut ja Ville Karirinne olivat esteenä. Loppuminuuteilla saatiin kirivaihde hetkeksi päälle, mutta tulos jäi laihaksi.

Ottelun puoliajat olivat tällä kertaa kuin eri planeetalta. Ensimmäinen jakso oli YJ:n parasta jalkapalloa tällä kaudella, ja joukkue näytti todella osaavansa pelata. Jos parista paikasta olisi maalinteossa onnistuttu, pelin loppupuolikin olisi ollut todennäköisesti eri luontoinen. Tappioasemassa pelaminen näyttää olevan YJ:lle vielä henkisesti vaikeaa.

Miinuspuolelle voi lisäksi laskea Jami Kyöstilän reiden pettäminen ja Thusbergin kolhu toisella puoliajalla. Toivottavasti molempien kuntoutuminen on pikaista.

Haka/Härmä YJ:n seuraava ottelu pelataan Tehtaan kentän valoissa tiistaina 14.2. klo 19. Vastassa on tuolloin toinen vaasalainen karsintasarjan joukkue VIFK. Tervetuloa katsomoon ja kannustamaan kotijoukkuetta onnistumaan tällä kertaa maalinteossa!

­
Yksi niistä paikoista, joista pallo olisi saanut sujahtaa maaliin.

Haka/Härmä YJ  TPV -ottelussa:

Ville Karirinne, Akseli Tiensuu (C) , Juuso Ylinen, Joona Kari, Jami Kyöstilä (Vilppu Leinonen 28 min), Juho Nordström (Dani Molin 71 min), Sargin Ertürk, Valtteri Kaarna, Timo Viljanen, Matti Jussila, Jonni Thusberg (Aare Turunen 75 min).

Varoitukset:

57 min Juuso Ylinen
84 min Joona Kari

Ottelupöytäkirja https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&761037&P20SMK

Kuvat: Anni Tiensuu