Historian havinaa: Puheenjohtaja Döbertin puhe Päättäjäisistä 2016

Jaa tämä juttu!


Valkeakosken sydän on jalkapallon muotoinen. Sen huomaa, kun Helsingistä tultaessa kääntyy moottoritieltä Valkeakoskelle. Ensimmäinen asia, joka tervehtii autoilijaa, on jalkapallon muotoinen patsas. Pelipäivänä kaupunkiin saapuessa sen näkee myös siitä, että Lempääläntietä ja Tehtaankatua koristavat molemmin puolin liehuvat Hakan liput. Tänne saapuva, ei voi erehtyä siitä, että on tullut Jalkapallokaupunkiin.

Sen näkee myös siitä, että kun edustusjoukkueella on pelipäivä, on parhaimmillaan joka kymmenes Valkeakoskelainen Tehtaan kentällä seuraamassa kotiottelua. Sen näkee siitä, että FC Haka juniorit eli TE nuoret pelaajat muodostatte jo sadasosan kaupungin asukasluvusta.

Kaupungin identiteetti rakentuu tuon mustan ja valkoisen pallon muotoisen esineen ympärille, jota niin monet nuoret jalkaparit tällä paikkakunnalla jahtaavat vihreätä pelikenttää pitkin. Valkeakoskella on suorastaan kuriositeetti nähdä verkkareita, joissa ei olisi Hakan logoa. …ja TE… arvon Haka juniorit olette osaa tätä mahtavaa identiteettiä. TE annatte Valkeakoskelle kasvot ja tulevaisuuden.

Ja nyt on jälleen tullut aika palkita teitä.