Puheenjohtaja avaa valmennuspäällikön palkkausta

Jaa tämä juttu!

Haka juniorit julkaisi tänään uuden valmennuspäällikön, kun Tero Suonperä nimettiin tehtävään kaudelle 2017. Puheenjohtaja Timo Döbert valoittaa palkkausta.

Miksi tämä liike tehtiin nyt?
Tämä päätös tehtiin seuramme junioreiden takia. Tunsimme, ettemme ole kehittyneet seurana kilpailun mukana ja tämä on ensimmäinen askel ryhtiliikkeessä. Pyrimme siis antamaan seuramme tytöille ja pojille entistä paremmat valmiudet menestyä jalkapalloilijoina ja saavuttaa näin unelmiaan maailman hienoimman lajin parissa.

Olemme edelleen yhdessä EPTK:n kanssa palkkaamassa myös yhteistä kehityspäällikköä Etelä-Pirkanmaalle ja olemme sitoutuneita siihenkin projektiin, jonka tarkoitus on kehittää koko Etelä-Pirkanmaan juniorijalkapalloa.

Lisäksi toivomme, että pystymme tekemään Valkeakosken Nappulaliigan ja Hakan edustusjoukkueen kanssa entistä parempaa yhteistyötä yhteisen valkeakoskelaisen jalkapallon hyväksi.

Mitä valmennuspäälliköltä odotetaan?
Ensisijaisen tärkeää on luoda seuralle yhtenäinen linja eli pelaajapolku, jonka avulla pelaajia määrätietoisesti kehitetään haluttuun suuntaan. Valmennuspäällikön tehtävänä on luoda tämä linja ja yhteistyössä valmentajien kanssa jalkauttaa se kentälle ja muokata sitä aina tarpeen tullen. Samoin valmentajille rakennetaan valmentajapolku, joka auttaa meitä kehittämään paitsi pelaajia niin myös valmentajia.

Tärkeä tehtävä on myös kouluttaa valmentajia niin kentän laidalla kuin erilaisilla luennoilla ja tapahtumilla. Pelaaja- ja valmentajapoluilla haluamme nousujohteisesti ja määrätietoisesti kehittää pelaajia ja valmentajia seurayhteisön sisällä. Polkujen avulla toivomme pelaajien ja valmentajien kehittävän yhdessä valkeakoskelaista jalkapalloa paremmalle tasolle.

Kaikkia tietenkin kiinnostaa, miten tämä rahoitetaan?
Teemme tässä yhteistyötä Hakan edustusjoukkueen kanssa. Suonperä jakaa aikansa tasan edustusjoukkueen valmennustiimin ja junioreiden kanssa. Olemme molemmat omia työnantajiamme eli me maksamme puolet Suonperän palkasta ja edustusjoukkue oman puolikkaansa. Tero on myös velvoitettu järjestämään Ajax-leirin Valkeakoskella, jonka tuotoilla katamme osan hänen palkkakuluistaan. Tavoitteenamme on järjestää tällä kaudella viisi turnausta, joiden tuotoilla katamme lopun palkkaosan. Tämä palkkaus ei tule vaikuttamaan junioreiden seuramaksuihin kaudelle 2017.