C15 Pojat AL: ÅIFK-HAKA 6-1

Jaa tämä juttu!

dsc00216Historia on voittajien, häviäjille jää luu käteen. Tämä kirjoitus on kuitenkin häviäjän muistoksi ja kunniaksi. C15 oli tämän syksyn häviäjä, joka uhrattiin, muiden edun nimissä. Toivottavasti tämä uhraus ei jää unholaan samalla, kun muut jakavat kunniamerkit ja mitalit.

C15 avainpelaajat siirrettiin syyskaudeksi B:hen. Järjestelyn tarkoituksena oli antaa parhaille C15-pojille mahdollisuus kehittyä ja varmistaa B:lle sarjapaikka kakkosessa ensi kaudeksi. Tässä myös onnistuttiin. Siitä kiitos B-pojille. Mutta kiitos myös C15:lle uhrauksesta.

Syksyksi C15 siirtyi pelaamaan yhdellä joukkueella Alueliigaa ja lopetti Piirisarja-joukkueen. Hyvä tarkoitus oli, että parhaat 01-pojat auttavat myös C15 AL:ssä samalla kun pelaavat B17 kakkosta. Tämä oli liikaa vaadittu 14-15 vuotiailta pojilta. Loukkaantumisia, vammoja ja vammakierrettä jatkui koko syksyn. C15 tie muuttui kiviseksi. Henkisestä puolesta puhumattakaan.

C15-ryhmässä Piirisarjaan tottuneille pelaajille Alueliiga oli vain liian kova sarja. Muutamia hyviä pelaajia saatiin 02-ryhmästäkin lainaan, mutta se ei riittänyt. Ja pitihän myös 02-poikien varmistaa oma Alueliigapaikkansa ensi vuodelle.

Lopputulema oli vaikea kaikille C15 sidosryhmille: pelaajille, taustoille ja vanhemmille. Takkiin tuli: 2 voittoa ja 9 häviötä. Sijoitus C15 AL-sarjan viimeinen.

dsc00214Palloliitto U12-U15 ohje:” Pelaajalähtöinen, yksilöllinen valmennus ja pelin ymmärrys nousevat valmennustyön ydinasioiksi kaikessa pelaajakehitystyössä.” Mutta ei se hyvien yksilöiden ”ryöstö” kyllä ketään lämmitä pimeässä ja kylmässä syyskelissä, kun pataan tulee 1-6 ja 1-8 ja 1-7 jne. Mutta nää on näitä…Kaikesta huolimatta, C15, kiitos. Osallistumisesta, taistelusta, yrittämisestä… ja uhrautumisesta. Viimeiseen peliin saakka.

Tässä samalla moni meistä taustoista lopettaa. Allekirjoittanut myös. Kiitän kaikkia, jotka ovat antaneet palautetta kirjoituksistani, toiminnastani, myös niistä ”tuntemattomattomasta numerosta” tulleista kirpeämmistä. Joku näitä jorinoita on ilmeisesti lueskellut. (Itse en kyllä olisi.) You Tube-videokin ovat saaneet aina mukavasti katsojia, kiitos siitäkin.

Hyvää Syksyä ja loppuvuotta! Sukille heti, kun nähdään. Toivotaan, että näistä C15-kavereista saadaan Tehtiksen uusia sankareita. Tai ainakin oman elämänsä.

Se oli siinä.

ps. Artikkelin julkaisun jälkeen uskollinen aktiivi-kommentoija 0100100FI-numerostaan lähestyi tekstiviestillä :

” Mitä lässynläätä..Tavoite oli sarjapaikan varmistaminen. Vittu joo. HJS:lle!!! Omassa Beessä ei ollut kuin Joonas. Että semmoisia selityksiä. NOLOO! ”

Vastine:

Kiitos lukijalle hyvästä kysymyksestä, joka saattaa askarruttaa muitakin. Taustalla on B17 Kakkosen sääntö: pelaajia ei voi siirrellä samassa sarjassa pelaavien joukkueiden välillä. Näin ollen 99- ja 00-syntyneiden materiaali olisi ollut liian kapea kahdelle joukkueelle. Välillisesti 01-pelaajat pelatessaan B17 HJS/HAKA YJ:ssä auttoivat myös ”omaa Beetä”, joka sai näin erittäin hyvän joukkueen. Ja varmisti sarjapaikan tuleville 00- ja 01-pojille.