B-junnuille voitot

Jaa tämä juttu!

Molemmat B-juniorijoukkueet olivat tulessa Tehtiksellä sunnuntaina.

Ensin Haka-j kohtasi MuSan Porista. Joukkueet olivat ennen peliä tasapisteissä joten odotettavissa tiukka peli. Kotijoukkue sai peliin hyvän startin kun jo viidennellä minuutilla Akseli Sormunen vapautti Onni Huvisen läpiajoon ja Onni tapansa mukaan viimeisteli kylmän viileästi 1-0. Peli jatkui lievässä Haka-hallinnassa ja kotijoukkueella oli useampia puolittaisia läpiajoja joissa vieraiden maalivahti kuitenkin veti pidemmän korren. Tauolle siis 1-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla kun MuSan Kristian Aarola upotti roikkupallon takanurkkaan, 1-1. Kotijoukkue ei häkeltynyt vaan jatkoi hyvää peliään. Palkinto tuli jo puoliajan seitsemännellä minuutilla kun Niklas Pynnönen laukoi maalinedusruuhkaan josta MuSa-puolustus jatkoi pallon verkon perille. Minuutti tästä ja Haka-j herkutteli maalinedustalla: Akseli Sormunen tarjoili ja Ville Brander upotti loppulukemiksi 3-1. Kaikenkaikkiaan tasapainoinen ottelu valkopaidoilta, pelattiin rauhassa omaa peliä ja tuloksena jo neljäs peräkkäinen voitto.

Illan toisessa pelissä kärkipaikoista taisteleva HJS/Haka YJ kohtasi sarjan tyvipään TuWen. YJ hallitsi peliä alusta asti ja vyörytti hyökkäyksiä TuWen maalille. 14 minuutilla kuparinen meni rikki Tomy Nurmesniemen komealla kaukovedolla. Neljä minuuttia myöhemmin Justus Kunnas viimeisteli Vikke Aholan syötöstä ratkaisevan oloisesti 2-0. Vielä viisi minuuttia ennen taukoa Aleksi Huiko hakeutui parhaalle maalintekosektorille, Vikke Ahola keskitti ja Allu pukkasi taukoluvuiksi 3-0.

Toiselle puoliajalle tuli kylläisen oloinen HJS/Haka-ryhmä. Ottelua kyllä hallittiin mutta peli oli enemmän tai vähemmän kävelyä. Ei TuWe tosin paikoille päässyt, siitä piti huolen Juuso Aholan isännän ottein johtama puolustus. 44 minuutilla Justus Kunnas ehti ensimmäisenä oman laukauksensa ripareille ja upotti illan toisen maalinsa, 4-0. Hetki ennen ottelun loppua Vikke Ahola kruunasi hyvän pelinsä tekemällä loppunumeroiksi 5-0. Ylivoimainen esitys valkopaidoilta, enemmän tahtoa ja numerot olisivat olleet reilusti rumemmat.

Sarjatilanne on sellainen että HJS/Haka YJ on neljäntenä 15 pisteellä, Haka-j viidentenä 13 pisteellä. Ja kun syksyn odotetuin ottelu pelataan

perjantaina 23.9. klo 19.00 Tehtiksellä HJS/Haka YJ – Haka-j,

on pöytä katettu mahdollisimman mielenkiintoiselle ottelulle. Tätä peliä kumpikaan joukkue ei halua hävitä, mutta turha odotella sopupeliäkään.