A-poikien viimeisessä kotiottelussa kovapanokset

Jaa tämä juttu!

Haka/HJS:n A-poikien kausi huipentuu taisteluun SM-hopeasta. Lauantaina 17.9. klo 14.00 Tehtaan kentällä kohdataan HIFK. Jos lauantain ottelu päättyy valkopaitojen voittoon, hopeamitali varmistuu. Tasapeli tai tappio puolestaan jättää mitalin värin arpomisen kauden viimeiseen otteluun. Tuolloin vastassa Kupittaalla on FC Inter, jolla myös on mahdollisuudet kakkostilalle.

sm-taulukko

HIFK edustaa SM-sarjassa tällä kaudella ainoana joukkueena Helsinkiläistä jalkapalloilua, kun yleensä kärkiporukassa viihtynyt HJK kämmäsi mahdollisuutensa vuoden alun karsintasarjassa, eikä myöskään PK-35 noussut. Kevätkierroksella IFK:n tähtirinnat pelasivat hieman ailahtelevasti, ja heidän paras ottelunsa taisi olla 3-0 voitto silloin heikolla pelipäällä olleesta Haka/HJS:sta.

Syyskierroksella HIFK on parantanut otteitaan. Tilillä on viisi voittoa. Tappiot puolestaan ovat tulleet sarjakärki TPS:lle ja syyskuun alussa hieman yllättäen kotona peräti 1-4 Ilvekselle. Helsinkiläisillä on kuitenkin edelleen mahdollisuus pronssisijaan, mutta siihen se tarvitsisi voiton Tehtikseltä sekä sarjajumbo JJK:sta. Lisäksi Interin pitäisi hävitä tai pelata tasan FC Espoo- ja Haka/HJS-otteluissaan.

Haka/HJS puolestaan on syyskierroksella onnistunut kääntämään tiukat ottelut voitokseen. Omissa on soinut harvoin lukuunottamatta ainoaa (5-2) tappioon päättynyttä matsia TPS:aa vastaan. Hyvä puolustus- ja maalivahtipeli on ollut voiton takeena. Maalinteko on ajoittain ollut kortilla, mutta tekopaikoista on saatu aikaan tarvittavat voittomaalit.

Pelissä on siis molemmilla joukkueilla panosta, mikä ennakoi tiukkaa taistelua ensi lauantaina. Valkopaidat päässeevät kentälle tämän hetken rutinoidummalla miehistöllään, kun sairastupa on kohtuullisen tyhjä, ja armeijakaan ei aseta esteitä.

Tervetuloa Tehtikselle lauantaina kannustamaan A-pojat voittoon! Kioski takaa kahvit ja välipalat ottelutauon aikana.

FCE Edu
Lauantaina nähdään, onnistuvatko A-pojat hopeajahdissa kapteeninsa Edu Tapanaisen johdolla.