TPS vei Apialla pisteet A-pojilta

Jaa tämä juttu!

Haka/HJS A-pojat kohtasivat perjantai-iltana TPS:n. Vierasjoukkue osoitti viimeistelytaidoillaan, miksi se pitää reilulla piste-erolla SM-sarjan kärkipaikkaa, ja tulee mitä todennäköisimmin viemään tänäkin vuonna mestaruuden. Ei silti, Apialla nähtiin hyvätasoinen ottelu, jossa valkopaidoillakin oli omat saumansa.

TPS aloitti vauhdilla, ja TPV:sta Turkuun siirtynyt Mauro Severino heilutteli maaliverkkoja jo 10 minuutilla. Dani Molinilla oli hyvä tekopaikka, mutta muutoin ottelu jatkui TPS:n hallitessa. Aivan puoliajan lopussa koettiin kaksi takaiskua.

Toiselle puoliajalle Haka/HJS lähti latautuneena ja sai hyvän otteen pelistä. 10. minuutilla saatiin kulmapotku. Erkka Helminen keskitti ja Ege Auvinen puski pallon sisään. Hetken kuluttua Edu Tapanainen ja Niko Äkräs pelasivat laidalla hyvin yhteen ja ohittivat seinäsyötöillä vieraiden puolustuksen. Niko yllätti tarkalla alanurkkasijoituksellaan veskarin.

Valkopaidat saivat kavennusten jälkeenkin aikaan painetta TPS:n maalille, ja peli aaltoili maalilta toiselle. Takaa-ajo katkesi kuitenkin ikävästi 70 peliminuuteilla. Joona Kari liukui boxissa palloon, kaveri kaatui ja pallo vietiin pilkulle. Veto upposi, ja muutamaa minuutia myöhemmin TPS teki vielä helpohkon maalin.

Loppunumerot 2-5 olivat selkeät. TPS oli kokonaisuudessaan askeleen edellä kaikilla osa-alueilla, mutta Haka/HJS:n ei ole myöskään syytä itseruoskintaan – sarjakärjelle pantiin hyvin kampoihin ja toisen jakson alkupuolella vastustaja pantiin todella ahtaalle.

Pelit jatkuvat viikon päästä lauantaina klo 14.00 paikallisottelussa Ilvestä vastaan Lamminpään kentällä.

Ottelun tähtipoikana oli Pepi Latosaari, joka arvotti starat näin:

   Ertürk Sargin
           Ville Karirinne
                    Eero-Matti Auvinen

Haka/HJS TPS-ottelussa:

Ville Karirinne, Jami Kyöstilä, Antti Kekkonen, Eero-Matti Auvinen , Niko Äkräs (Juuso Ylinen 79 min.), Leevi Lundell, Joona Kari (Aleksi Pitrtiijoki 77 min.), Erkka Helminen, Ertürk Sargin, Eetu Tapanainen, Dani Molin (Jussi Tuominen 73 min.)

Maalit/syötöt:

0-1 Mauro Severino
0-2 Ilari Koljonen
0-3 Emil Enqvist
1-3 Eero-Matti Auvinen (Erkka Helminen)
2-3 Niko Äkräs (Eetu tapanainen)
2-4 Otto Schultz (RP)
2-5 Joonas Madetoja

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&572830&ASM