TPS A-poikien vieraaksi perjantaina klo 19:00 Apialle

Jaa tämä juttu!

Sarjajohtaja TPS Haka/HJS YJ:n vieraaksi

Valmentaja Ako Jussilan mietteitä joukkueen tilanteesta Apeli Eerolan haastattelusta. VS netti 15.8.

Kaapo Eki

”Eki Sargin” on kovassa iskussa!

 
Haka/HJS:n valmentaja Asko Jussila pitää kuluvaa kesää hyvänä jatkumona viime kaudelta. Joukkue oli jo silloin hyvin valmennettu Lauri Hakasen jäljiltä.

– Hyviltä pohjilta on helppo rakentaa, eikä kukaan A-junioreista tullut yli-ikäiseksi. Pelaajia on paljon vaihdellut kokoonpanossa, mutta täksi kaudeksi jalostettu pelitapa iskostui kaikille, nyt se tuntuu toimivan ja tuottavan tulosta.

Jussila ei halua kesken kauden avata vastustajille Hakan taktiikoita. Pojat ovat kuitenkin omaksuneet hyvin muutamat pelipaikkakohtaiset jutut Hakan omalla tavalla.

– Yksilöt pelaavat eri tavoin. Penkiltä olemme saaneet lisää virtaa, ja tämä tuo lisää mausteita pelaamiseen.

Hakan esitykset eivät ole kärsineet, vaikka rotaatio on pyörinyt: peliaikaa on saanut lähes 30 pelaajaa.

– Homma menee aina niin, että ensiksi Hakan edustusjoukkueen päävalmentaja Kari Martonen katsoo oman kokoonpanonsa. A-nuoriin tulee sen jälkeen vähemmän peliaikaa saaneita A-ikäisiä. Kun A-nuorten kokoonpano on tehty, katson vielä Pallo-Seppoja valmentavan Jarno Mattilan kanssa, ketkä voisivat lähteä punapaitojen matkaan. Onhan tässä välillä melkoista pyörittämistä, Jussila naurahtaa.

Esimerkki kolmen joukkueen yhteisestä elosta näkyy juuri tällä viikolla. Martosen joukkue kohtaa torstaina Tehtaan kentällä miesten Ykkösessä KTP:n, Hakan A-nuorilla on kotiottelunsa Apialla perjantai-iltana TPS:aa vastaan, ja lauantaina Pallo-Sepot kohtaa miesten Kolmosessa PJK:n Tehtaan kentällä.

Asko Jussila on kaiken keskiössä näkemässä, minkä verran A-ikäisiä on järkevää rasittaa.

– Kenellekään ei saisi tulla liian isoa kuormaa. Toisaalta ketään ei saisi jättää ilman peliaikaa.

Hakan edustuksen mukana A-nuorista harjoittelevat sopimuspelaajista maalivahti Joonas Immonen, Eero-Matti Auvinen, Niilo ja Aapo Mäenpää, Jami Kyöstilä, Anton Popovitch, Erkka Helminen ja Tuomas Lähdesmäki. Martosen treeneissä ovat lisäksi käväisseet Tapanainen, Matti Jussila, Akseli Tiensuu ja Joona Kari. – Poikia edustuksessa on yllättävän paljon. Pelaajakehitys on ykkösjuttu. Tästä saavat olla ylpeitä kaikki juniorivalmentajat, joiden polkua pitkin A-nuoret ovat nousseet asemaansa, Asko Jussila kiittelee.