A-pojat voitollisia Jyväskylässä

Jaa tämä juttu!

Haka/HJS yj jatkoi hyviä otteitaan SM-sarjassa. JJK kaadettiin lauantaina vieraissa  numeroin 0-4.

A-pojat pelasivat eheän ottelun ja ansaitsivat voittonsa. Valmennus on saanut kauden aikana saanut juurrutettua joukkueen pelitavan, eikä se vaihtele paljonkaan sen mukaan, keitä kentällä kulloinkin  on. JJK-ottelusta oli monia yleensä avauksessa nähtyjä kavereita poissa ja vaihtopenkkikin oli ohut, mutta kentälle päässeet täyttivät ruutunsa jälleen erinomaisesti.

Maalihanat aukesivat reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Eetu ”Edu” Tapanainen syötti Dani Molinin läpiajoon, ja tämä onnistui pussittamaan pallon maalivahdin puolittaisesta torjunnasta huolimatta. Ensimmisellä jaksolla ei kuitenkaan muita maaleja nähty.

Tauon jälkeen JJK aloitti räväkämmin. Puolustuslinja kuitenkin piti. Etenkin toppari Matias Cavén oli jälleen kivenkova, eikä hänen tontiltaan menty kertaakaan läpi. Ville Karirinne esitti puolestaan pari-kolme hienoa torjuntaa maalillaan.

JJK 2016 Best
Ottelun parhaimmistoa: Cavén, Karirinne ja Tapanainen. Asennetta, nollapeliä ja tehoja.

Kotijoukkueen yritys alkoi hiipua Haka/HJS:n toisen maalin jälkeen. Tässä vaiheessa tunti ottelusta oli pelattu. Vastahyökkäys käynnistyi nopeasti. Hyvään vireeseen päässyt Molin syötti boxiin Tapanaiselle, ja maalintekijän varmuudella hän sijoitti pallon tarkasti alakulmaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin onnistuttiin viimeistelyssä jälleen. Jussi Tuominen ryntäsi läpisyötön perään ja pääsi laukomaan. Maalivahdista pallo kimposi Danille, joka survoi pallon tyhjiin.

Pelattiin jo lisäaikaa, kun Haka/HJS viimeisteli loppulukemat. Ensimmäistä SM-otteluaan pelannut Joni Numminen keskitti takaviistoon, ja pallo livahti JJK-topparin jalan alta Tapanaiselle. Edu laukoi jäätävästi ja päätti ottelun valkopaitojen kannalta mukaviin lukemiin.

JJK oli liikkeellä parhaalla miehityksellään, vaikka osa heidän pelaajistaan olikin kuulemma Tikkakosken mannekiineina alokkaiden valatilaisuudessa. Joka tapauksessa Haka/HJS pärjäsi hyvin puolustuksessa, keskikentällä ja hyökkäyspäässä.

Sarjakakkosina SM-sarjaa jatketaan ensi sunnuntaina Vaasassa VPS:n vieraina. Toiveissa on voittoputken jatkaminen, vaikka Vepsu onkin ollut hämäläisille hieman hankala vastustaja.

Haka/HJS FC JJK-ottelussa:

Ville Karirinne, Jami Kyöstilä, Antti Kekkonen, Matias Cavén, Jussi Tuominen (Santeri Korpela 74 min.), Niko Äkräs, Sargin Ertürk (Joni Numminen 84 min.), Erkka Helminen, Joona Kari, Eetu Tapanainen, Dani Molin (Aleksi Pirttijoki 80 min.)

Maalit/syötöt:

1-0  Dani Molin (Edu Tapanainen)
2-0  Edu Tapanainen (Dani Molin)
3-0 Dani Molin (Jussi Tuominen)
4-0 Edu Tapanainen (Joni Numminen)

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&572822&ASM

Kuvat: Marko Jokela