A-pojilla maalijuhlat Apialla

Jaa tämä juttu!

FCE avaus heinä 2016

A-pojat avasivat perjantaina SM-sarjan syyskierroksen komealla 7-0 voitolla FC Espoosta. Vastustaja oli liikenteessä suhteellisen nuorella ja ehkä hieman kokemattomalla miehistöllä, eikä valkopaidoilla ollut pelin alkuminuutteja lukuunottamatta minkäänlaisia vaikeuksia hallita kenttätapahtumia.

Ensimmäinen maali syntyi 18 peliminuutilla, kun Eetu Tapanaisen laukaus muutti suuntaa osuesssaan Matti Jussilaan, ja pallo painui verkkoihin. Seuraavaat maalit tehtiin parin minuutin välein. Jälleen virkeän ottelun pelannut Dani Molin vapautti Erkka Helmisen maalintekoon. Leevi Lundell puolestaan kuljetti, syötti boxiin Matti Jussilalle, joka ei erehtynyt osoitteesta.

Toinen puoliaika jatkui samaan malliin. Muutaman minuutin jälkeen Helminen maalasi Jussilan syötöstä. Vartti ehdittiin pelata ennen seuraavia tilastomerkinöjä, kunnes toppari Antti Kekkonen avasi pitkänä vasemmalle. Dani Molin ehti palloon, kiersi veskarin ja laittoi pallon tyhjiin. Dani oli asialla myös parin minuutin päästä syöttäessään Erkalle, joka viimeisteli kylmästi siitäkin huolimatta että oli liekeissä koko matsin. Ottelun viimeisestä osumasta vastasi  Timo Viljanen, joka tykitti 20 metristä komean vaparin vasempaan yläkulmaan.

Ottelussa oli useampia onnistujia. Puolustuslinja oli vuorenvarma, keskikenttä ja hyökkäys luova ja tehokas. Tämän esityksen pohjalta on hyvä matkata ensi viikonloppuna Jyväskylään kohtaamaan JJK.

Tähtiraatina toimi FC Hakan nopeajalkainen laituri Topi Järvi. Hän asetti A-junioreiden tähdet tähän malliin:

   Erkka Helminen
           Leevi Lundell
                    Matti Jussila

FCE raati
”Erkka teki hattutempun ja oli muutenkin kentän kingi.”

Haka/HJS FC Espoo-ottelussa:

Ville Karirinne, Jami Kyöstilä, Antti Kekkonen, Matias Cavén, Akseli Tiensuu (Niko Äkräs 80 min.), Leevi Lundell, Joona Kari, Erkka Helminen, Eetu Tapanainen, Matti Jussila (Timo Viljanen 65 min.), Dani Molin (Aleksi Pitrtiijoki 75 min.)

Maalit/syötöt:

1-0 Matti Jussila (Edu Tapanainen)
2-0 Erkka Helminen (Dani Molin)
3-0 Matti Jussila (Leevi Lundell)
4-0 Erkka Helminen (Matti Jussila)
5-0 Dani Molin (Antti Kekkonen)
6-0 Erkka helminen (Dani Molin)
7-0 Timo Viljanen

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&572819&ASM

Kuvat: Marko Jokela