D12 Ykkönen – Haka Mustalle voitto ParVista ja nousu Liigaan

Jaa tämä juttu!

FC Haka j/mustat D12 päätti keskiviikkona piirinsarjan ykkösen kevätkierroksen Parolassa. Sarja on edennyt Hakalta toistaiseksi tappiotta ja omissa on soinut vasta 5 kertaa. Tavoite on siis selkeästi voitto ja sitä kautta paikka piiriliigaan syyskierrokselle.

Vakio rosterista puuttui edelleen Tuukka ja Alpi, mutta Viialassakin pärjättiin miks ei sitten Parolassa. Vastustajasta tiedettiin etukäteen sen verran, että ovat kiekkotaustalla liikkeellä ja tulevat kovaa mieheen kiinni. Ja juuri näin tapahtuikin. Kovuutta oli astetta enemmän, kuin oli alkukaudesta totuttu ja se sotki poikien kuviot ensimmäisellä puoliajalla melko totaalisesti. Voimaa tai kuntoa ei pojilta puutu, mutta sitä ei olla vielä totuttu käyttämään. 11 minuutin kohdalla vastustaja pääsikin hyödyntämään kovuudella aikaan saamansa sekavuuden ja tuikkaamaan pallon ohi Veetin. Suoraan Veetin käsiin tulossa ollut pallo muuttaa matkalla suuntaa, eikä Veetille jää mahdollisuutta reagoida. Ollaan ensimmäistä kertaa sarjan aikana häviöllä. Miten se näin ja miten nyt pelataan.

Ei muuta kuin yrittämään ja kääntämään tilannetta omalla pelillä. Vastustaja kuitenkin pistää kovuudella kampoihin ja ottaa ajan pois pallolliselta. Hapuilu jatkuu ja puolustus törmäilee välillä jo toisiinsakkin, niin että Niki joudutaan ”raahaamaan” kentältä pois päätä pidellen. Jääpussia ohimolle ja alkaa taas maisema valkeneen. 17 minuutin kohdalla pääsee vastustaja kuitenkin kuin varkain puolittain läpi ja ohjaa ilmasta pallon Maaliin. Alkaa näyttää jo hankalalta.

Pelin edetessä aletaan kuitenkin jo saada kiinni ideasta, mutta vastustajan puolustus kestää. Tauolla keräännytään tiiviiseen rinkiin ja kerätään puhtia pelin kääntämiseen, periksi ei olla antamassa.

Toinen puoliaika alkaakin selvästi paremmalla sykkeellä. Roopekin muistaa että on sitä ittekkin tullu kiekkoo pelattua. Kun alussa vietiin heikolle suojaukselle jäänyttä palloa jalasta useampaankin otteeseen, niin nyt laitetaan kroppaa peliin tasavertaisesti. Vastustaja avaa peliä lähes pelkästään pitkillä syötöillä, mutta välillä joudutaan palauttamaan palloa maalivahdille. Kun 4 minuuttia toista puoliaikaa on pelattu haistaa Niki yhden tällaisen tilanteen, haastaa maalivahdin ja nappaa pallon. Askel sivuun ja pallo maaliin 2-1. Tästä alkaa nousu.

Vastustajakin huomaa että voimasuhteet alkaa kääntymään. Aikaisempi kovuus on tullut puhtaasti, mutta nyt mukaan tulee myös koiruutta. Tästä saa myös Veeti osansa, kun vastustaja kaatuu päälle ja noustessaan konttaa pään yli. Korttihan siitä nousee. Aku on vienyt läpi pelin päätä pidempiä vastustajia kuin litran mittaa. Ei ole auttanut yhtään että vastustajan valmentaja huutaa kitapurjeet pulleina, ” ei voi mennä kahden läpi” . Kyllä menee ja joka kerta. Työ palkitaan kun Aku pääsee pienestä kulmasta tuikkaamaan pallon maaliin. Peli on tasan ja kellossa vielä aikaa jäljellä. Nyt kuluu nitroja katsomossa.

Peliä nostetaan hyvin kummankin laidan kautta. Mutta viimeinen syöttö jää aina vastustajan jalkaan tai ajaudutaan liian pieneen sumppuun, eikä vetopaikkaa löydy. Vastustajakin pääsee välillä hyökkäykseen mutta takaiskuitta säästytään. Yhden pitkän läpisyötön jälkeen Veeti kajauttaa kuuluvasti ”OTAAAN” ja syöksyy palloon maalialueen rajalla. Pilli soi ja peli poikki. Tuomari on nähnyt palautuksen jota muut ei nähnyt. Nyt on tiukka paikka, kaikki muuriin! Tästä selvitään kuitenkin säikähdyksellä ja voidaan taas painaa palloa vastustajan päätyyn.

Vajaa 5 minuuttia ennen loppuvihellystä Niki saa pallon hyvään vauhtiin. Sijoitus maalille ja siellä se on, takatolppaa hipoen maalin perukoilla. Nyt näyttää jo paremmalta, mutta peli on vielä kesken. Loppu taistellaan tosissaan ja saadaan paine pidettyä vastustajan päässä. Pilli soi ja juhannus voi alkaa!

Kausi on puolessa ja toistaiseksi tappiotta. Pelit koveni loppua kohden ja hyvä niin. Syyskaudella vastustajat on vielä astetta kovempia joten meidänkin pitää vielä parantaa, niin pallollisena kuin pallottomana. Syötön pitää lähteä nopeammin eikä sitä voi odottaa paikallaan. Kaikki mahdollisuudet ja tarvittava taito menestykseen myös syyskierroksella on ne pitää vaan osata jokaisen pelaajan kaivaa esiin.

Nyt keskikesän juhla, saunaa ja makkaraa. Vihdotaan viimeisenkin pelin kolhut pois ja palataan syyskierrokselle entistä vahvempana!

TJo