A-pojat kesyttivät Jazzin 3-0

Jaa tämä juttu!

Haka/HJS otti Tehtiksellä 17.6. täydet pinnat FC Jazzilta A-poikien SM-sarjassa. Karsintasarjassa taisteltiin keväällä tiukka voitto maalein 3-2, mutta nyt peli oli selkeästi kotijoukkueen heiniä.

Jazz Timo V maali
Avausmaali längistä sisään.

Valkopaidat pitivät palloa hallussaan heti alkuminuuteilta. Maalipaikkoja rakennettiin molemmilta laidoilta, mutta maalihanat avattiin vasta reilun puolen tunnin jälkeen. Timo Viljanen tuli vaihdosta vasemmalle laidalle, kun Eric Bullock joutui huonovointisuuden vuoksi jättämään kentän ottelun alkupuolella. Timo täytti hyvin ruutunsa: Erkka Helminen vapautti hänet vauhtiin, ja tarkka laukaus upposi maaliin.

Jazz Tuppu laukoo
”Tuppu” Lähdesmäki pääsi muutaman kerran laukomaan, ja tulostakin syntyi. Taustalla kaksi maalia junaillut Erkka Helminen.

 
Toista puoliaikaa oli pelattu viisi  minuuttia, kun Haka/HJS lisäsi johtoaan. Erkka syötti, Eetu Tapanainen pääsi keskeltä läpi ja ampui 16 metristä matalan kudin, joka ohitti maalistaan ulkona olleen veskarin.

Haka/HJS:n luoma paine tuotti jälleen tulosta 10 minuutin päästä. Tuomas Lähdesmäki sai syötön Joona Karilta, ja tsippasi pallon verkkoihin.

Jazz Eki Joona
Joona Kari ja Ertürk Sargin jaksoivat raataa keskikentällä.

Viimeiset puoli tuntia pelattiin pääasiallisesti porilaisten kenttäpuoliskolla, mutta hyvistäkään paikoista maaleja ei enää saatu aikaan.

Pelin kaikki osa-alueet olivat kotijoukkueella kohtuullisen hyvin hallussa. Puolustuspää piti hyvin etenkin toppari Matias ”Vesku” Cavénin ollessa vuorenvarma. Keskikenttä voitti pallot ja hyökkääjille tarjottiin laadukkaita paikkoja. Nyt nähtiin paljon pitkiä syöttöketjuja, joita vastustaja ei päässyt katkomaan. Kaikki ei ollut kuitenkaan aivan täydellistä. Pientä puutumista oli aika ajoin nähtävissä. Muutamalla nopeammalla yhden kosketuksen syötöllä olisi maaleja voinut järjestää vielä lisää.

Jazz Vesku

Ottelun tähtiraadissa istuivat hämeenlinnalaiset pelurit Sakari Sulonen ja Jaakko Puronaho. Näin menivät heidän tuumailuissaan tähdet tällä kertaa:

   Edu Tapanainen
            Ertürk Sargin
                    Matias Cavén

A-poikien ottelut jatkuvat juhannuksen jälkeen heinäkuussa vierasottelulla HIFK:ä vastaan. Seuraava kotiottelu on puolestaab Kaurialassa, ja vastassa on FC Inter.

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&572802&ASM

Ottelun kuvat: Hannu Tiensuu