C15 Pojat AL: FC HAKA – FC TPS valk. 1-0

Jaa tämä juttu!

Australia voittaa jalkapallon EM-kisat?

C15 AL FC HAKA-TPS 1-0
C15 AL FC HAKA-TPS 1-0

”Soccer is not just about scoring. It’s about winning.” Voitto oli tärkeintä. Päästiin sarjan keskivaiheille. Ja mikä vielä tärkempää, pelissä oli nähtävissä paljon hyvää. Oma maali puhtaana, syötö napsuivat omille ja pidettiin palloa. Ja onnistuttiin tekemään se maali. Yleensä ainakin yksi maali tarvitaan voittoon, sano Bubi Wallenius.

Kenttäryhmitykselle löytyi vihdoin mukava balanssi. 4-4-2 lähtökohtaisesti, jossa keskikenttä pelasi 1-2-1. Muutamia onnistuneita vetoja: uutta topparikalustoa edusti Niilo ja maalissa Antti, apuja -02-pojilta.

Kuten nollatuloksesta voidaan päätellä maalivahtipeli onnistui. Alussa muutama todella tärkeä koppi Antilta.

Puolustuksessa topparipelin natsaaminen yllätti. Tällä esityksellä paikka on jatkossa Niilon ja Ollin. Sijoituminen oli hyvää, avaukset onnistuivat. Nailolta löytyy jalkaa jopa linjan taakse pitempiin avaukseen.

Laidoilla Otto ja Joonas V. jaksoivat tehdä töitä ylös sekä alas. Moderneja pakkeja. Hyvää pelinlukua ja katkoja, joista nousuun. Maalipaikoille vaan aggressiivisesti. Omissa hyökkäyksissä vielä vähän tarkkuutta paitsioiden kanssa ja leveyden hakemista sivurajalta saakka niin hyvä tulee.

Keskikentällä Jommi yllätti. Ainahan se peli on hyvää, mutta nyt myös jaksoi pelata koko pelin. Fiksua. Alimpana ”Pirlona”, haki palloa välillä toppareiden välistä, jakoi palloa hyvin ja oli aina pelattavana.

Keskikenttä hyrräsi taas Maken ja Vikken voimin. Pelin rytmittäminen ja pallon jakaminen sujui mallikkaasti. Samoin vastustajan hyökkäysten katkominen. Nämä kaverit pelailevat B-poikien pelejäkin, joten odotuksetkin ovat hieman kovemmat. Jonkin verran enemmän omia laadukkaita ratkaisuja joukkue tarvitsee tältä duolta: hyviä vetoja, juoksuja linjan läpi…maaleja. Viitsisittekö…ettexviitsi?

Piilokärkenä hääri Petrus, jonka selkävaivat ottivat lopulta miehestä voiton ja Ville tuli tilalle. Suuri sääli ja huoli, koska parhaimmillaan Petrus on todella tärkeä linkki joukkueen hyökkäyksessä. Ja tekee maaleja. Toivottavasti Petruksen selkävaivoihin löydetään ratkaisu.

Hyökkäyksessä pelasivat Niklas ja Henrik. Molemmat tekivät pitkän päivätyön pallon perässä. Ja hyvällä tuloksella. Späde haistoi maaliin johtaneen tilanteen hienosti ja pisti pallon varmasti reppuun. Vasemmalla. Jälleen osoitus vasurin tärkeydestä. Ja ehkäpä oikeajalkaiselle vasemmalla ampuminen vaatii luonnostaa tarkempaa keskittymistä vetoon ja siten onnistuu.

Henrik hoiti laajaa tonttiansa hienosti sekä ylös että alas. Umpi-oikeajalkaiselle Henelle oikea laita oli ehkä hieman epäkiitollinen puoli maalintekoa ajatellen. Toisaalta nousut ja keskitykset onnistuivat loistavasti. Lisää itsekkyyttä ja Hene olisi tehnyt tilastomerkinnän. Sitä voisi tarjota Späde. Toisessa aallossa on aika usein kavereita hyvällä sektorilla tyhjän panttina. Muuten Späde oli pelipäällä ja jaksoi tehdä kiusaa vastustajan alakerralle koko pelin ajan. Paikkoja oli taas useita, mutta tärkeintä oli, että ainakin yksi meni sisään.

Missä vielä voisi parantaa? No, ainakin ajattelua. Pelin sisällä pitää paremmin sopeutua väsymykseen ja mukauttaa omaa peliään siihen. Väsyneenä keskittyä entistäkin paremmin siihen pikku-pikku hetkeen eli hyvään ja helppoon syöttöön. Ja, jos ja kun, on yksin keskellä useita vastustajia, niin malttia ja yritystä pelata omille – yleensä alas. Ei se alaspäin pelaaminen ole rikos.

Näillä eväillä seuraavan peliin, joka ns. 6-pisteen ottelu. Pallo-Iirot on samoissa pisteissä ja seuraavan vieraspelin vastustaja.

10. kesäkuuta ja jalkapallon EM-kisat alkaa. Ja Australia voittaa. Kun Euroviisuihinkin pääsivät….

FC HAKA j kokoonpano: Samu (1), Antti (4), Ville(9), Joonas(10), Aku(11), Joonas(14), Henrik(15), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Petrus(38), Otto(42), Niilo(44), Antti (26)

FC HAKA j – TPS valk. 1-0 maalintekijä(syöttäjä):

41’:                                     1-0                 19(31)

Seuraava peli: Pallo-Iirot – FC HAKA j (RAUMA) Äijänsuo Sunnuntaina 22.5