A-poikien johto suli sateeseen

Jaa tämä juttu!

VPS puolustusta

Haka/HJS juniorit joutuivat tyytymään lauantaina  Apialla 2-2 tasapeliin Vaasan Palloseuraa vastaan. Lopputuloksessa oli tappion makua, sillä varttia ennen loppuvihellystä johdettiin vielä puhtaalla pelillä.

Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen selkeää hallintaa keskikentällä. Jos VPS pääsikin joskus kiinni palloon, se riistettiin nopeasti takaisin. Muutamia tekopaikkoja luotiin, mutta montaa kerta ei päästy kuitenkaan laukomaan. Avausmaali nähtiin jakson puolivälissä. Edu Tapanainen tönittiin nurin rankkarialueella, ja sitä seuranneen pilkun tykitti jäätävällä ylänurkkavedolla maaliin Anton Popovitch. VPS sai puolestaan aikaan yhden tarkan kaukolaukauksen, mutta Joonas Immonen heittäytyi ja pelasti vedon näyttävästi kulmaksi.

VPS pilkku
Siellä lepää. Popo ei jättänyt veskarille mitään mahdollisuuksia.

Ottelutauon jälkeen VPS nosti prässiään ja pyrki hyökkäämään aktivisemmin. valkopaidat pääsivät kuitenkin hyödyntämään tilanteen. Aapo Mäenpää vapautti syötöllään Eric Bullockin, joka laukoi 50 minuutilla komeasti pallon pienehköstä kulmasta takaylänurkkaan.

VPS Eki
Bullock oli vartioituna pääosan ottelusta, mutta kerran Eki onnistui komeasti.

Maalin jälkeen pelitempo laantui liki puoleksi tunniksi. Vaikka Haka/HJS pyrki pelaamaan varman päälle, VPS pääsi keskikentältä nopeaan vastahyökkäykseen, ja Samu Alangon veto osui ja upposi. Niin kuin usein käy, kavennusmaali antoi vastustajalle virtapiikin ja lamaannutti omaa peliä. Kahdeksan minuuttia myöhemmin kulmapotkun siivous epäonnistui, pallo jäi pyörimään boxin sisään ja VPS-toppari Jere Anturaniemi runnoi pallon tolpan vierestä sisään.

VPS kavennus
Omissa soi. Immonen toteaa ensimmäisen takaiskun tapahtuneen.

Kotijoukkueen loppukirille ei jäänyt enää aikaa, vaikka lopussa saatiinkin vielä pari kulmapotkua. Pojot tasattiin ja vieraatkin saivat pistelinsä auki.

Haka/HJS:n pallonhallinnalla olisi pitänyt kaiken todennäköisyyden mukaan hoitaa homma täysin kotiin. VPS onistui kuitenkin hyvällä prosentilla paikoistaan. Se myös osasi puolustaa hyvin viimeisen kolmanneksensa. Valkopaidat puskivat toistuvasti keskeltä muuriin.

Pelissä oli kuitenkin paljon hyvääkin. Taistelutahtoa löytyi ja kaksinkamppailut voitettiin hyvällä prosentilla. Vaikka kenttä oli vielä muhkurainen ja sateesta liukas, palloa pidettiin maltilla ja hyökkäyksissä oli monipuolisuutta.

VPS erkka edu masa
Erkka Helminen, Matti Jussila ja Edu Tapanainen tekivät kovasti töitä ylöspäin, mutta VPS-puolustus onnistui omalta osaltaan hyökkäysten tappamisessa.

Tähtiraatina toimi Apialla Pepi Latosaari. Valinta oli hänen sanojensa mukaan vaikea tehdä, kun loppuminuutit käänsivät ottelun viisarit toiseen asentoon. Joka tapauksessa tähdet asettuivat näin:

    Anton Popvitch
            Erkka Helminen
                     Joonas Immonen

­

Haka/HJS VPS-ottelussa:

Joonas Immonen, Akseli Tiensuu, Matias Caven, Antti Kekkonen, Aapo Mäenpää, Matti Jussila (Timo Viljanen 87  min.), Anton Popovitch, Erkka Helminen, Tuomas Lähdesmäki (Joona Kari 82 min.) Eetu Tapanainen (C), Eric Bullock.

Maalit (syötöt)

02  min Anton Popovitch (RP) 1-0
50 min Eric Bullock (Aapo Mäenpää) 2-0
77 min Samu Alanko 2-1
85 min Jere Anturaniemi 2-2

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&572782&ASM

Kuvat: Hannu Tiensuu