A-pojat komeaan SM-sarjan avausvoittoon Espoossa

Jaa tämä juttu!

Haka/HJS-junnut saivat vapulleen mahtavan startin FC Espoon kaaduttua sarjan avauspelissä 30.4. peräti maalein 1-5.

Heti alusta valkopaidat saivat luotua painetta espoolaisten päätyyn. Erityisesti keskikentän kapellimestari Erkka Helminen vei palloa eteenpäin luoden useita paikkoja jo ennen avausmaalia. Maalitili aukesi 12. minuutilla. Keskikentällä uurastanut Niko Äkräs syötti vasenta laitaa pelanneen Timo Viljasen juoksuun. Viljanen kavensi keskelle ja laukoi kovan vedon. Maalivahti onnistui torjumaan tuon vedon, mutta pitkältä loukkaantumiselta palannut Kosti Kyläinpää kävi tuikkaamassa paluupallosta pelivälineen maaliin.

Paine Espoon päädyssä jatkui ensimmäisen maalin jälkeen. Valkopaidat eivät kuitenkaan saaneet lisäosumia, vaikka FC Espoon toppari olikin puskea komean oman maalin pallon kilahtaessa ylärimaan.

Kuten yleensä jalkapallossa, jos maalia ei tehdä niin vastustaja kyllä tekee. FC Espoo oli pelin edetessä saanut erittäin vaarallisia vastahyökkäyksiä. 18. minuutilla pallo menetettiin ylhäällä, jonka jälkeen FC Espoo onnistui muutamalla syötöllä murtamaan linjan ja keskittämään pallon maalille. Joonas Immonen onnistui torjumaan ensimmäisen yrityksen, mutta pallo kimposi hakalaisten kannalta epäonnekkaasti uudestaan vastustajan jalkaan ja näin syntyi 1-1 tasoitusmaali.

Kotijoukkue sai tasoitusmaalista hurjasti itseluottamusta sekä taistelutahtoa. Espoo mursi ensimmäisen jakson puolilla välin uudestaan valkopaitojen puolustuslinjan, tällä kertaa keskikentältä lähteneellä kaaripallolla. Tällä kertaa topparia pelannut Joona Kari oli juoksukilpailussa hyvin mukana, mutta kontaktitilanne boksin sisällä johti vastustajan rangaistuspotkuun ja keltaiseen korttiin. Joonas Immonen vei kuitenkin pidemmän korren ja onnistui torjumaan rangaistuslaukauksen samaan tapaan kuin Manuel Neuer ja Jan Oblak kolme päivää myöhemmin. Näin ollen tauolle siirryttiin tasalukemissa.

Toinen jakso alkoi tasaisesti. Pelin ratkaisu tuli 63. peliminuutilla. Akseli Tiensuu pelasi Matti Jussilan kanssa laidalla yhteen, jonka jälkeen Tiensuu keskitti maalille. Ensimmäisenkin maalin juonineet Viljanen ja Kyläinpää onnistuivat taistelemaan pallon maaliin ja Kyläinpää sai toistamiseen nimensä maalintekijöihin.

1-2 maalin jälkeen FC Espoon tasoitusmaalin haku jäi pariin vaaralliseen hyökkäykseen. Sen sijaan 76. minuutilla Haka/HJS lisäsi maalisaldoaan. Pallo liikkui kuudentoista rajalla valkopaidalta toiselle ja lopulta pelivälineen sai haltuunsa Matti Jussila. Mies sai vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon varmasti oikeaan kulmaan.

1-3 maali tuntui katkaisseen kotijoukkueen selkärangan. Kukas muukaan kuin Kosti Kyläinpää riisti välittömästi Jussilan maalin jälkeen FC Espoon topparilta pallon. Riiston jälkeen kärkimiehellä oli enää ainoastaan maalivahti vastassaan. Vaihdosta kentälle 68. minuutilla tullut Eric Bullock halusi kuitenkin palavasti tehdä maalin, ja Kyläinpää syöttikin FIFA:sta tutun niin sanotun ”sweaty goalin” Bullockille.

Valkopaidat lisäsivät vielä kosmeettisesti maalitiliään kolme minuuttia edellisen jälkeen. Pitkän painostuksen jälkeen Bullock pääsi maalaamaan toistamiseen eikä sen jälkeen enää lisäosumia nähty. Haka/HJS sai makeat kolme pistettä SM-sarja-aloituksesta ansaitusti. Espoon nykyisen ykkösjoukkueen, FC:n tilanteesta voisi sanoa sen, että avausottelun suureksi paisuneesta tappiosta huolimatta joukkueella on suurta potentiaalia SM-sarjassa.

Maalintekijät (syöttäjät)

14´ Kosti Kyläinpää 0-1

18´ Bledar Kelmendi 1-1

63´Kosti Kyläinpää (Akseli Tiensuu) 1-2

76´ Matti Jussila (Kosti kyläinpää) 1-3

77´ Eric Bullock (Kosti Kyläinpää) 1-4

80´ Eric Bullock (Akseli Tiensuu) 1-5

Haka/HJS-kokoonpano:

Joonas Immonen

Matias Caven

Aku Piispanen

Joona Kari

Akseli Tiensuu

Niko Äkräs

Eetu Tapanainen ( C )

Kosti Kyläinpää

Timo Viljanen

Matti Jussila

Eric Bullock

Dani Molin

Erturk Sargin

Leevi Lundell

Antti Kekkonen