Haka D12 käynnisti piirinsarjan liigan voitolla Ilveksestä pe 29.4

Haka-Ilves8Hakan D12-juniorit potkaisivat käyntiin piirinsarjan liigansa kotiottelulla Saharassa, jonne saatiin vieraaksi Ilves Thunder. Haka halusi selvästi heti pelin alusta kuskin paikan itselleen, mutta paikka piti ensin ansaita. Kotijoukkue piti palloa hallussa Ilvestä enemmän. Pelin alkupuolella Ilves prässäsi ajoittain tiukasti Hakan avauspeliä. Kuitenkin Hakan sitkeä pallonhallinta tuotti tulosta ja Haka meni 1-0 johtoon Eetu Rahusen maalilla.

Pelissä keskialueella tuli ahdasta ja Hakan valmennus tarjosi vinkkiä pelaajilleen, jotta hakalaiset hyödyntäisivät ison kentän edut: ”Kavennetaan liikaa. Viette tilan pois kentältä”. Hakalaiset jatkoivat painostustaan ja saivat aikaan monia maalipaikkoja ja kulmapotkuja. Molemmat joukkueet osuivat kertaalleen vastustajan maalin tolppaan. Piiriliigan avauspelistä muodostui maalintekoharjoitus, jossa hakalaiset alkuun hakivat sihtiä kohdalleen. Ilves yritti edelleen rokottaa Hakaa nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta ensimmäisellä puoliajalla tämä ei tuottanut tulosta. Haka meni 2-0 johtoon Eetu Kittilän maalilla. Ilves yritti sumputtaa oman maalialueensa, mutta hakalaiset löysivät reitin maaliin, ja Väinö Kautto vei Hakan 3-0 johtoon. Näihin 3-0 lukemiin päättyy ensimmäinen puoliaika.

Toisen puoliajan Haka aloitti suoraan kuskin paikalta, ja tarkkaan annetusta kulmapotkusta Haka ohjasi pallon maaliin. 4-0 Hakalle. Ilves ei pysynyt enää jälkimmäistä jaksoa Hakan vauhdissa. Haka sai sihdin kohdisslleen ja Eetu Kittilä vei Hakan jo 5-0 johtoon. Arul Yogaswaran juoksi laitaa pitkin pystyyn ja syötti Santtu Lindgrenille, joka tekee maalin: 6-0. Ilves kavensi välissä lukemiin 6-1, mutta hakalaiset pitivät omat maalihanansa auki pelin loppuun asti.

Useampi hakalainen pääsi peliä rakentamaan sekä syöttämään ja tekemään maaleja. Hakan kulmapotkusta Eetu Kittilä teki puskemalla hienon maalin. Peli repesi ja lukemat olivat jo 10-1 kotijoukkueelle. Haka painosti ja piti palloa hallussaan pitkään, mutta Ilveksen nopea vastahyökkäys tuotti tulosta ja Ilves kavensi pelin lopuksi lukemiin 10-2. Pisteet jäivät piiriliigan avauksesta Valkeakoskelle, ja Hakan on hyvä jatkaa maalirikkaan pelin jälkeen kohti seuraavaa piiriliigan ottelua.

Teksti: Sami Kautto