A-pojat ja KuPS jakoivat pisteet Saharassa

Jaa tämä juttu!
Tuppu Edu
Tuomas Lähdesmäki ja Edu Tapanainen duunissa.

A-pojat kohtasivat SM-karsinnoissa Kuopion Palloseuran keskiviikkoiltana 17.2. Kylmä viima hytisytti, mutta joukkueet tarjosivat katsojille tasatulokseen 2-2 päättyneen kuuman kamppailun.

Alkupotkusta lähtien ensimmäinen puoliaika oli erittäin nopeatempoista peliä. Tila ja aika olivat kortilla. Molemmat joukkueet pyrkivät siirtämään nopeilla siirroilla painopisteen hyökkäyspäähänsä. KuPS onnistui tässä kokonaisuudessaan paremmin, ja Haka/HJS:n maalilla nähtiin monia kiperiä tilanteita. Maalivahti Joonas Immonen oli kuitenkin mies paikallaan.

Ekin ovela nosto yllätti uPSin maalivahin
Ekin ovela nosto yllättää KuPSin veskarin.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin ensimmäisenä maalinteossa, kun 10 minuuttia oli juostu. Pallo saatiin hyökkäyspäähän, ja sitä liikuteltiin tehokkaasti poikittaissuunnassa.  Matti Jussila antoi viimeisen näpäkän syötön Eric Bullockille, joka silpaisi pallon ykkösellä maalin kattoon.

Montaa minuuttia ei johtoasemaa saatu juhlia. Kotijoukkueen vasemmalta laidalta onnistuttiin keskittämään, ja Patrik Alaharjula iski takiskumaalin. Muita maaleja ei jakson aikana enää nähty, vaikka KuPS vyörytti välillä pahasti laidoilta ja keskeltä. Savolaisten sihtikin oli kotijoukkueen onneksi epätarkka. Valkopaidoilla oli puolestan pari hyvää vaparipaikkaa.

Nopea ja tekninen Joonas Nissinen piti ensimmäsellä jaksolla Akseli Tiensuun oikealla laidalla kiireisenä, ja pääsi muutaman kerran keskittämään
Nopea ja tekninen Joonas Nissinen pääsi ensimmäsellä jaksolla muutaman kerran laukomaan ja piti Akseli Tiensuun oikealla laidalla kiireisenä.

Toisella puoliajalla tempo hieman laski, ja pelinrakenteluun jäi enemmän aikaa. Tämä suosi kotijoukkuetta, ja pelin hallinta siirtyi Haka/HJS:lle. Maalialueelle päästiin murtautumaan, mutta laukaukset päättyivät veskarin käsiin.

70 minuuttia alkoi lähestyä, kun Jussila kaadettiin boxissa. Pallo vietiin pilkulle. Eetu Tapanainen asettui jälleen vetämään, eikä jättänyt maalivahdille mahdollisuuksia. Johtomaalin jälkeen kotijoukkue pystyi edelleen pitämään pelin näpeissään ja rakentamaan muutaman maukkaan maalipaikan. Lisäaika oli juuri käynnistynyt, kun KuPS:n nopea hyökkäys tuotti tasoitusmaalin, joka oli miltei toisinto heidän edellisestä osumastaan. Kellon vietäri kävi loppuun ja pisteet jouduttiin jakamaan.

Kups laukoo
KuPS:lta nähtiin monia kovia laukauksia, mutta topparit Juuso Ylinen ja Ege Auvinen sekä Joonas Immonen hoitivat hommat.

Keskiviikkona kentällä nähtiin kaksi hyvää ja taistelevaa joukkuetta. Ensimmäinen jakso meni KuPS:lle kotijoukkueen hätäillessä liikaa. Toinen jakso oli sitten Haka/HJS:n heiniä. Kun jäljellä oleviin otteluihin saadaan sama boosti ja ripaus lisää yhteistä peli-ideaa, niin homma on raiteillaan.

Tähtiraadissa pelaajia tarkkailivat silmä kovana Mikkis Latosaari ja Topi Järvi. Ekan jakson jälkeen ei ollut vielä kommentoitavaa, mutta toinen jakso ratkaisi pisteet:

   Matti Jussila
            Joonas Immonen
                     Juuso Ylinen

Masa
Masa vei 3 tähteä mm. maalisyötöllään ja pilkun arvoisella murtautumisellaan.

Haka/HJS KuPS-ottelussa

Joonas Immonen, Akseli Tiensuu, Juuso Ylinen, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Matti Jussila (Sargin Ertürk 82 min.), Anton Popovitch, Erkka Helminen, Tuomas Lähdesmäki, Eric Bullock,  Eetu Tapanainen.

Maalit/syötöt:

10 min.  Eric Bullock (Matti Jussila)
12 min.  Patrik Ala-Harjula
70 min. Eetu Tapanainen (RP)
90+1 min. Ansu Sherrif

Haka/HJS varoitukset:

62 min. Jami Kyöstilä, 73 min. matti Jussila

Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&494011&ASMK

Ottelun kuvat: Hannu Tiensuu