C15 Pojat Harkkamatsi: FC ILVES Kelt-FC HAKA j 1-5

Jaa tämä juttu!

Raportoijan lääkitys saatu kohdalleen ja asialinja palaa. Pelattiin siis ensimmäinen C15-harkkamatsi ja heti tuttua FC Ilves keltaista vastaan. Sää oli pimeä, märkä ja synkkä, kuten joulukuun 5. vain voi olla. Onneksi päästiin lähes välimerelliseen tunnelmaan eli lämpöiseen, valoisaan ja kuivaan Pirkkahalliin Ilveksen vieraaksi.

Lähtöasetelmat eivät olleet kehuttavat. Maalivahti-kapteeni, Samu, oli lainattu B-pojille. Vakioavauksesta puuttuivat myös Hene ja Otto. Valmennuksesta viimekaudet vastannut Joni oli estynyt. Mutta tiukassa paikassa – ja ainahan Ilveksen kanssa ollaan – uusia vastuunkantajia löytyy.

Maalissa pelasi 02-pojista Kalle. Haasteesta oli nostettu paljon poikia: Tuukka, Teme, Santtu ja Julius. Valmennuksesta vastasi Pete. Ja kaikki hoitivat hommansa erittäin hyvin. Niin kuin tuloksestakin voi päätellä.

Peli oli alussa tasaista, mutta heti alusta saakka näkyi, että kenttä oli hyvässä balanssissa: välit pysyivät lyhyinä, jaksettiin tulla alas puolustuksen avuksi. Ajoittain pelattiin hyvää lyhytsyöttöpeliä. Parhammillaan 9 lyhytsyöttöä omille keskialueella –lienee ihan hyvä saavutus jollei ennnätys!

Haka sai mukavan lahjamaalin 15’, kun Tompan veto oli sen verran kova, että lipsahti moken käsistä ja Make seurasi tilanteen hyvin. Sitten puolen tunnin kohdalla Ilvekselle tuli pieni musta hetki. 3 minuuttiin peli oli jo 0-3 ja tuntui hyvältä. Ilves sai tosin kavennuksen ennen puoliaikaa, mutta peli oli Hakan kontrollissa. Varsinaisille huippupaikoille Ilves ei päässyt.

Toiselle puoliajalle valmennus laittoikin sitten pakkaa reippaasti uusiksi ja pelasi upporikasta ja rutiköyhää. Mutta vaikka uusia varamiehiä lappasi kentälle, tilanne pysyi hallinnassa.  Toki Ilves pystyi nyt hallitsemaan peliä enemmän, mutta Haka oli terävä maalin edessä.

Vaihdosta tullut Santtu oli muutamaan otteeseen vaarallinen laidalla ja sai lopulta ansaitun rankkarin, jonka Vikke veti sisään. Puoliajan keskivaiheilla väsyminen alkoi näkyä ja tempo laski. Tomppa hyödynsi tilanteen tekemällä melkoisen soolopurjehdusmaalin (aivan uusi termi?).

Maalivahti Kalle onnistui erinomaisesti. Vaikeassa paikassa, uusi joukkue edessä, hermot olivat terästä. Muutama aivan loistava seivi ja kirsikkana kakun päällä kylmäpäinen maalivahdin harhautus ja Ilves-hyökkääjä kahveelle.

Puolustuskin pelasi hyvin. Erityisesti uusi topparipari: Tuomas –Tuukka oli vaikuttava. Löytyy taitoa, silmää, pituutta ja nopeutta. Hitunen, ehkä kovutta vielä, niin hyvä tulee. Laitapakeista erityisesti Joonas pisti hienosti kaikki likoon ja itseään säästelemättä (huom. murtunut käsi 1kk sitten). Lisäksi Joonas sijoittui, liikui ja syötti hyvin.

Keskikentän herrat Markus, Vikke ja Petrus olivat – nooohh, omaa luokkaansa – ja hallitsivat keskialueen hyvin. Sekä hyökkäys- että puolustussuunta hoituivat kunnialla. Kaikki kolme nousivat välillä terävästi päättämään hyökkäyksiä, mutta samaan aikaan joku vastaavasti laski huolehtimaan puolustamisesta. Välit pysyivät keskialueella hyvin Hakan hallussa ja venyivät vasta 2.puoliajalla vaihtojen seurauksena.

Hyökkäyspäässä erityismaininta menee Spädelle, joka teki hyvin töitä sekä hyökkäyssuuntaan että puolustussuuntaan. Pinnat tulevat erityisesti hyvästä puolustamisesta! Ja hyvällä temmolla. Samoin Späden vaihtari, Santtu, oli hyvin paikoilla (3 kertaa yksin) ja sai ansaitun rankkarin.

Hyökkäyksen pelote ja täsmäase nr.1 on ja oli Tomppa. Ensimmäisen puoliajan alku vielä unessa, mutta vauhtiin päästyään pitelemätön. Linjaa pitkin jouksut, kun vielä oppii, niin jälki tulee olemaan pahaa katsoa.

Tähdet:

Tähdet 3-2-1

 

Tomy

Vikke

Kalle

 

 

FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Kalle (32), Antti(4), Teemu(8), Joonas(10), Aku(11), Joonas(14), Tuomas(17), Julius(20), Vikke(21), Olli(27), Santtu(28), Tuukka(30), Markus (31), Tomy (35), Petrus(38)

FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä):

15’:                                                                                 0-1                 31(35)

30’                                                                                  0-2                 35(38)

33’                                                                                  0-3                 35(31)

37’                                                                                  1-3

61’                                                                                  1-4                 21(rp)

65’                                                                                  1-5                 35

 

Seuraava peli : 12.12 klo 11:30 harkkapeli HJS 01/02-FC Haka , Pullerin tekonurmi (ulkona )