C14 Pojat AL, FC HAKA YJ1–SalPa 1-2

Jaa tämä juttu!
"Panic in the streets" Film noir-classic directed by Elia Kazan 1950. Jack Palances debut film.
”Panic in the streets” Film noir-classic directed by Elia Kazan 1950. Jack Palance’s debut film.

FC HAKA j YJ1:n lähti Saloon hakemaan tärkeitä pisteitä noustakseen Alueliigan ykköskahinoihin. Tällä kertaa rosteri oli paras mahdollinen ja miehenalut kunnossa. ”Fasiliteetit” olivat myös kohdallaan, sillä aurinko paistoi. Salon alkuperäinen nurmikenttä ilmeisesti ei ollut kunnossa, koska peli siirrettiin viime tingassa Perniöön. Ja niin kuiva kenttähän sieltä löytyi, että palloa sai potkia tosissaan, että liikkui. Isossa maailmassahan kentät kastellaan, muttei sentään Alueliigassa.

Mutta pelin alku lupaili sentään kohtuullista. HAKA meni johtoon 25’. Otto heitti ja Tomppa puski. Peli oli kohtuu fyysistä ja melkoista repimistä. Puolin ja toisin. Pikkaisen HAKAn hallintaa 1. puoliaika.

Sitten tuli väliaika. Ja yleensähän sitä seuraa 2. puoliaika. Mutta nyt sitä seurasi myös HAKAn paniikki. Ikään kuin eri joukkue olisi tullut kentälle. SalPa tasoitti heti 43’. Pelin hallinta oli täysin SalPan käsissä. HAKAn maalissa Samu piti joukkuetta pystyssä. Valmennus yritti herätellä joukkuetta vaihdoilla, mutta tuloksetta.

Laitettiin lotto vetämään kentän reunalla, että josko tasapeli tästä saatais. Lopulta väistämätön tapahtui – 77’ SalPa sai sen lirun maalin alanurkkaan ja peli oli siinä.

Niin on ihmeellinen jalkapallon maailma, sanoo videotuomari jälkeenpäin. Mikä ihmeen paniikki iski HAKAn 2. puoliajalla?

Ei sitä peliä roiskimalla voiteta. Pallo haltuun, hyvät syötöt ja mennään heittämällä vastustajan puoliskolle. Paniikkia hillitsee mukavasti se, että yksinkertaistetaan tekemistä.  Pidetään pallo omalla joukkueella(1), keskitytään syöttämään omille (2)- mistä saadaan itseluottamusta.  Pelataan alaspäin (3), jos ei ylhäältä löydy tilaan.

HAKAn maalivahti, Samu, on lisäksi vielä hyvä jalalla, joten toimii vallaan mainiosti alakerran liberona. Nyt oli aivan pakonomaista pystyyn roiskimista, jotka kaveri katkoi keskialueella ja pääsi pyörittämään peliä. Ihan hyvin ja järkevästi SalPalta, mutta kyllä HAKA itse sitä asiaa auttoi. Ja liikaa. Jos, ja kun, pallo saatiin, sorruttiin yksin yrittämiseen. Ja siinäkin palloa vietiin ylöspäin niin kauan kunnes seinä tuli vastaan. Jaa että, mikä seinä, no yksi, sit kaksi ja lopulta kolme SalPalaista.

Hyökkäys, keskikenttä ja puolustus kaikki saavat ehdot: tunnista paniikki! Maalissa Samu oli niin lähellä pelastaa HAKAlle piste, mutta joutui lopulta antamaan periksi. Ja ei. Maalia ei edeltänyt virhe. Olli sortui maahan pääpallotilanteessa vähän niin kuin 1 vastaan 3 pallontavoittelutilanteessa. Ei virhettä sanoo videotuomari.

Eli kertauksena, meidän joukkueella on vain yksi uhka ja se on :

  1. Paniikki
  2. Paniikki
  3. Paniikki

Tuomarilinja oli – no comments. Pari varoitusta tutuille eli Petrus ja Samu. Samu, kapteeni, johtohahmo….. pazienza! Stink twice! Laske kolmeen…kymmeneen tms.

FC HAKAn mahkut kärkikahinoihin taisivat mennä tässä. Mutta vielä on pelejä jäljellä.  Jotka pitää voittaa.  Perinteisesti (1. kerran viime keväänä) on sarjan kärkijoukkue kaadettu loppusuoralla eli ensi sunnuntaina kaatuu FC Jazz aivan vimmaisella pelillä…uskon.

Tähdet:

Tähdet 3-2-1

 

Aurinko

Samu

ABC

 

SalPA- FC HAKA j YJ1 2-1 Sunnuntai 20.9

FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas(10), Aku(11), Henrik (15), Tuomas(17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tomy (35), Petrus(38), Otto(42)

FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä):

25’:                                     0-1                 35(42)

43’:                                     1-1

77’:                                     2-1