A-pojat taistelivat tasapelin Kuopiossa

Jaa tämä juttu!
Kättään heilauttava Edu joutui itselleen hieman oudolle pelipaikalle, mutta loppuaika toisena pohjapelaajana sujui pienestä jalkavammasta huolimatta jo yllättävän hyvin.
Avausseremonia. Kättään heilauttava Edu joutui itselleen hieman oudolle pelipaikalle, mutta loppuaika toisena pohjapelaajana sujui pienestä jalkavaivasta huolimatta jo yllättävän hyvin.

SM-sarjan kärkipäässä tasapäisesti kilpailevat FC Haka/HJS ja KuPS jakoivat lauantaina 29.8. pisteet Kuopiossa 1-1 tasatuloksella. Samalla molemmat säilyttivät asemansa ja mahdollisuudet mitalikantaan.

A-pojat joutuivat lähtemään Savon sydämeen kapealla miehityksellä. Tämä heijastui kentällä hieman poikkeavana ryhmityksenä, mihin jouduttiinkin ottelun alkupuoli totuttelemaan. Keskikentän pohjalla uurasti yksin Akseli Tiensuu, ja ylempänä Eetu Tapanainen yhdessä Leevi Lundellin kanssa.

Jakson edetessä KuPS otti ohjat melko vahvasti itselleen, ja valkopaidat joutuivat vetäytymään pitkiksi toveiksi alas puolustusalueelleen. Vastustajan paine johtikin takaiskuun puolen tunnin pelin jälkeen. Huonon purkupallon jälkeen Joonas Nissinen pääsi laidallaan yksi vastaan yksi -tilanteeseen ja upotti pallon verkkoon.

Maali rauhoitti ottelua, kun isäntien pahin maalinnälkä näytti laantuvan. Jakson loppu puolustettiin hyvin, eikä vastustajaa päästetty iskuetäisyydelle. Omia tekopaikkoja ei toisaalta juurikaan saatu synnytettyä.

Kups Jami
Jami Kyöstilän nousut jäivät tällä kertaa vähiin, kun puolustuspäässä jouduttiin tiukoille.

Toisella puoliajalla Haka/HJS pääsi paremmin peliin mukaan. KuPS koetti prässätä entistä agressiiviivisemmin, mutta siitä selvittiin omien syöttöjen laadun parantuessa.

Valkopaidat suorittivat onnistuneen tuplavaihdon, kun vajaa tunti oli pelattu. Ryhmitystä muutettiin tutummaksi ja peli kääntyi Haka/HJS:n hallinnaksi. Kentälle tullut Eric Bullock pystyi suojaamaan hyvin palloa, ja KuPS:n oli pakko ottaa valkopaitojen lisääntyneet nousut huomioon.

Parantunut ote tuottikin tulosta. Valkopaidat saivat sivuvaparin. Timo Viljanen keskitti maalille, ja vaihdosta kentälle tullut  Jussi Tuominen puski veskarin käsistä kimmoneen pallon maaliin.

Jussin maali
Toisen jakson kiri tehoaa. ”Haukilan terrierri” Jussi Tuominen upottaa pallon KuPS:n verkkoon.

Tasoituksen jälkeen näytti, että loppuaika mentäisiin vieraiden ehdoilla. KuPS ei kuitenkaan luovuttanut, ja niin kuin ennenkin on kauden aikana käynyt, viimeiset kymmenen minuuttia juostiin kentän päästä päähän. Yliajalla kävikin sitten paha haaveri. Puolustuksessa uurastanut Matias Caven sai kovan tällin sääreensä, ja jalan lisäksi tämä kausi paketoitiin.

Haka/HJS taisteli kokonaisuudessaan hienosti, ja nousu tappioasemasta KuPS:n tasoista joukkuetta oli hyvä saavutus. Kamppailut jatkuvat Kaurialassa tiistaina 8.9. klo 19, kun vastaan astelee FC Espoo. Eikun kannustamaan taas A-pojat voittoon!

Haka/HJS KuPS-ottelussa:

Joonas Immonen, Vilppu Leinonen (Aku Piispanen 82 min.), Matias Caven, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Timo Viljanen, Akseli Tiensuu,  Eetu Tapanainen,  Leevi Lundell (Jussi Tuominen 58 min.), Matti Jussila, Dani Molin (Eric Bullock 58 min.)

Maalit/syötöt:

19 min. Joonas Nissinen 1-0
71 min. Jussi Tuominen (Timo Viljanen) 1-1

Haka/HJS varoitukset:

75 min. Akseli Tiensuu

Ottelun kuvat: Jyrki Piispanen (Jussi Rämä)

Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&341178&ASM

Matias Caven
Tsempin ja pikaisen kuntutumisen toivotukset Matiakselle!