A-pojat taistelivat Apialla pisteet FC Jazzilta

Jaa tämä juttu!

Jazz tilanne

A-pojat jatkoivat sunnuntaina 23.8. voittoputkeaan kukistamalla FC Jazzin Apialla 1-0. Ottelu oli juuri niin tasainen kuin oli ennalta arvattavissa. Molemmat joukkueet osaavat pitää palloa ja haluavat kontrolloida peliä.

Helteisen kelin vuoksi pelin kokonaisvauhti ei noussut huippulukemiin, vaikka spurtteja tehtiinkin. Palloa kierrätettiin tarkasti, ja kumpikin kyttäsi vastapuolen heikkoja ratkaisuja, mihin olisi saattanut iskeä. Jazz pyrki kärsivällisesti rakentamaan keskeltä, valkopaidat käyttivät enemmän hyödykseen laitoja ja pystypalloja selustaan.

Ensimmäisen jakson puolivälissä kotijoukkueella oli hyvä maalipaikka, kun Erkka Helminen pääsi laukomaan maalin edustalta. Hyvin pelannut Jazzin maalivahti Rasmus Östling onnistui kuitenkin nipin napin torjumaan vedon. Toisessa päässä Joonas Immonen hoiti muutaman Jazzin kudin varmoin ottein näppeihinsä.

Joonas hoiteli vuorenvarmasti ne tilanteet, joihin puolustus ei päässyt käsiksi. Nollapeli.

Toisella jaksolla peliin tuli lisää sykettä. Keskikentällä saatiin lievä hallinta. Jazzin keskuspuolustuksessa alkoi löytyä rakoja, joihin päästiin iskemään.  Haka/HJS dominoi oikeaa laitaa, kun Jami Kyöstilä ja Tuomas Lähdesmäki nousivat räväkästi. Lähdesmäki pääsi pariin kertaan sovittelemaan laukaustaan, mutta ilman tulosta. Takaisku oli, että loppuminuuteilla ”Tuppu” sai nilkoilleen ja joutui poistumaan linkuttaen kentältä.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun 70 minuuttia oli pelattu. Asialla oli sama mies kuin viikkoa aiemmin JJK:ta vastaan. Pieni taktinen muutos, Eetu Tapanainen tuli taas vaihdosta kärkeen. Kyöstilä teki vahvan esityön laidallaan, ja onnistui syötössään maalin edessä vapaana olevalle Edulle. Hän sijoitti pallon viileästi verkkoon.

Jami Kyöstilä pelasi jälleen energisen ottelun kahteen suuntaan ja tienasi kolme tähteä paitaansa.

Johtomaalin jälkeen ote siirtyi selvemmin kotijoukkueelle. Pallo viihtyi Jazzin puolustuspäässä, ja loppunumeroiden kaunisteluunkin olisi ollut mahdollisuus. Viimeisillä minuuteilla vastustajan oli pakko avata peliään, ja se saikin aikaan kohtalaisen paineen valkopaitojen maalille. Tasoitus ei ollut kaukana, kun kerran maali oli tyhjänä punaisten hyökkääjän päästessä palloon. Vastaavasti  viime hetkillä Leevi Lundell pääsi vielä  vastaiskuun. Pitkä nousu päättyi laukauksen torjuntaan ja loppuvihellykseen.

Jazz Leevi Aku
Leevi painaa oikealta ohi kohti Jazzin maalia.

A-pojat ovat onnistuneet kääntämään syyskierroksella tiukat pelit voitoikseen. Samalla SM-sarjataulukossa on päästy taistelemaan toden teolla mitaleista. Voitto Jazzista nosti Haka/HJS:n sarjataulukossa kolmoseksi 25 pisteeseen yhdessä KuPS:n kanssa, jolla on parempi maalisuhde. Seuraava ottelu pelataankin sitten ensi viikonloppuna Kuopiossa. Trillerit jatkuvat ja panokset kovenevat.

Heky
”Kolme tähteä kentän hahmolle, kaksi voittomaalista ja yksi nollapelistä.”

 

Ottelun astrologina toimi pitkäaikainen FC Haka Junioreiden hallituksen jäsen Henry Rantaniemi. Tähtikartta näytti Hekystä seuraavalta:

   Jami Kyöstilä
            Eetu Tapanainen
                     Joonas Immonen

 

Haka/HJS FC Jazz-ottelussa:

Joonas Immonen, Vilppu Leinonen, Matias Caven, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä , Tuomas Lähdesmäki (Jussi Tuominen 88 min.), Anton Popovitch, Akseli Tiensuu, (Eetu Tapanainen 66 min.), Timo Viljanen (Aku Piispanen 82 min), Erkka Helminen, Leevi Lundell

Maalit/syötöt:

69 min.  Eetu Tapanainen (Jami Kyöstilä) 1-0

Ottelupöytäkirja http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&341173&ASM

Ottelun kuvat: Jussi Rämä