C14 Pojat YJ1–Back in business, NoPS kaatui 1-6

Jaa tämä juttu!

C14 FC HAKA YJ1 kävi paitsioansassa Nokialla. Peli ei ihan kulkenut kuin Strömsöössä, mutta voitolla tultiin takaisin Koskiin. Pikkaisen uusia kasvoja HAKAn riveissä, alueliigaan juuri noussut NoPS vastassa, tarkat dumarit ja hyvä, mutta helteinen keinonurmi.

Muutamia perusasioita pelistä. Jo tuttu 4-3-3 ryhmitys, jolla lähdettiin. Maalissa pelasi Samun poissa ollessa YJ2:sta Riku.

Peli alkoi hermostuneesti, eikä syöttöjä saanut omille oikeastaan kumpikaan joukkue. HAKAlla oli tilanteita kyllä selkeästi enemmän, mutta pallot eivät mahtuneet tolppien sisään tai sitten oltiin patsiossa. NoPSin alakerta pelasi hyvin ylhäällä ja oli selvästi harjoitellut paitsioansaa.

Meidän pojat kyllä tuntee paitsion. Se on se …. no, ei mennä siihen tarkemmin. Teoriassa se tiedetään. Nyt tarkan videolaskennan perusteella käytännössä HAKAlainen oli tässä yksittäisessä pelissä 22 kertaa PAITSIOSSA!

Maalivahtipeli oli ihan ok. Tietyt kopit erittäin hyviä ja tärkeitä, mutta vastaantulot ja avauspeli selkeitä kehityskohteita. Äänenkäyttö ja pelinjohtamista kaivataan myös, koska maalivahti näkee kentän parhaiten.

Puolustus pelasi suht’ hyvän ottelun toppariparin johdolla. Puheella johtamista kaipaisi alakerran miehille. Rakentelu maata pitkin kaipaa nopeutta ja nousuja. Nyt katkominen ja iholla oleminen onnistui melko hyvin.

HAKAn vahvuuksiin on kuulunut keskikenttä ja niin nytkin. Kun hyökkääjät eivät saaneet paitsiota kummempaa aikaan, maalinteon aloittivat keskikenttämiehet. Uusi kasvo, Petrus haasteesta, toi paljon hyvää liikettä, pallovarmuutta ja äksöniä keskelle. Markuksella oli hyvä päivä, jonka kruunuina oli tehdyt maalit ja maalisyötöt.

Hyökkääjät olivat, kuten jo todettiin, kertaamassa paitsio-sääntöä. Muutamia paikkoja tuhlailtiin normityyliin ja hieman laput silmillä tehtiin boxissa ratkaisuja. Mutta lopulta 2. jaksolla oppi meni päähän ja palloja saatiin maaliinkin asti. Mutta kauan se kesti.

Tuomarilinja oli tietenkin tarkka – kuten asiayhteydestä voi päätellä – mutta hyvä. Ehkä paras tuomarikolmikko koko kaudella. Paitsio on paitsio vaikka voissa paistaisi. Kova peli ja törkeydet otettiin pois heti alkuun.  Vain yksi varoitus, joka tuli NoPSin pelaajalle. Hyvä HAKA, josko se hermokontrollikin opittaisiin pikkuhiljaa.

Yleisö käyttäytyi hienosti ja jutustelu oli mukavaa nokialaisten kanssa. Päivän hienoimman kopin esittikin yleisön puolella Tompan isä.

 

Nopeat tuomiot eli tähdet, kuten urheilu-journalismiin kuuluu:

Tähdet 3-2-1

Markus nro 31

Olli nro 27

Tomy nro 35

 

Päivän mietelause eli quote by Paul Brown:

Football is game of errors

The team that makes the fewest errors in the game

Usually wins

NoPS – FC HAKA j YJ1 1-6 Sunnuntai 16.8

FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Riku (12), Antti(4), Ville To(9), Aku (11), Joonas V.(14), Henrik (15), Ville Tu(16), Tuomas(17), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tomy(35); Petrus(38), Otto(42)

FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä):

18’:                                     0-1                 31

37’:                                     0-2                 21(31)

53’:                                     1-2

54’:                                     1-3                 35

55’:                                     1-4                 35(15)

62’:                                     1-5                 31

79’:                                     1-6                 15

Seuraava Alueliigan peli FC HAKA j YJ1 – Pallo-Iirot: Ke 19.8 klo 19:00, TEHTIS.