Suuren suosion kerännyt tyttöfutistapahtuma Vesilahdessa – Seuraavaksi Valkeakoski

Jaa tämä juttu!

Etelä-Pirkanmaan seurojen tiiviimpi yhteistyö tyttöfutiksen parissa sai ensipotkunsa kun LeKi-futiksen ja Vesilahden Visan järjestämä tapahtuma keräsi Vesilahden upealle tekonurmelle yli viisikymmentä tyttöfutaria. Tapahtumaan osallistui pelaajia Valkeakosken Haka Junioreista, Urjalan Palloseurasta, Viialan Peliveikoista, Vesilahden Visasta, Sääksjärven Loiskeesta, Valkeakosken Nappulaliigasta sekä LeKi-futiksesta.

Tapahtuman tarkoitus oli oppia paljon uutta, mutta erityisesti panostettiin joukkuepelaamiseen. Joukkueet jaettiin niin, että jokaisessa joukkueessa oli pelaajia ja valmentajia eri seuroista. Jokaiselle ryhmälle asetettiin pelitaktinen teema, jonka mukaan joukkue harjoitteli ja pelasi turnauksen ajan. Maalien ja voittojen sijaan tapahtumassa painotettiin joukkuepelaamisen peruspilareiden ymmärtämistä ja niiden soveltamista peliin. Pelejä ja teemojen mukaan pelaamista tarkkailivat tapahtuman tutorit eli LeKi-futiksen junioripäällikkö Matti Tuominen sekä Tampereen Ilveksen liiganaisten pelaaja – Tampereen piirin tyttöfutisvastaava Kaisa Björn. Pelien jälkeen kaksikko antoi joukkueille palautetta nähdyn perusteella. Tässä turnauksessa maalit olivat toissijaista ja onnistumisen hetket laskettiin uuden oppimisella. Kokeneiden pelaajien lisäksi tapahtumassa uudet ja pienemmät pelurit saivat tutustua lajiin ihan oikeiden reenien parissa, jossa valmentajien lisäksi mukana oli järjestävien seurojen C-tyttöjä apuvalmentajina.

Tapahtuma oli ensimmäinen kolmesta seurojen yhteistyössä järjestettävästä tapahtumasta. Seuraava tapahtuma järjestetään FC Haka junioreiden sekä VaNL:in toimesta Valkeakoskella torstaina 6.8. Tapahtumassa on fantastinen mahdollisuus tutustua tyttöfutistoimintaan, vaikka ei olisi edes aiemmin palloon koskenutkaan. Siellä on myös helppo ilmoittautua paikalliseen tyttöfutistoimintaan, jos ja kun kipinä futikseen syttyy.

Kolmas tapahtuma järjestetään ViiPV:n ja UrPS:in toimesta syyskuussa.