A-pojat kolistelivat Hongalta tasurin Kaurialassa

Jaa tämä juttu!
Helle on ollut harvinaista kesäherkkua. Sitä on mukava nauttia, kun joskus saa. Ylimääräiset juomatauot olivat kyllä tarpeen.

Haka/HJS:n A-pojat pelasivat perjantai-iltana Kaurialan kentällä kevätkierroksen päätösottelun FC Honkaa vastaan. Tuloksena oli tasapeli 1-1, mutta ottelu ei ollut mitään klassikkoainesta. Itse asiassa se taisi olla kauden heikoin esitys YJ:ltä.

Ensimmäinen puoliaika oli kokolailla tasaista vääntöä. Kummatkin joukkueet pääsivät muutamiin tekopaikkoihin. Hongalla oli oman pään erikoistilanteen jälkeinen läpiajo, jonka Joonas Immonen torjui. Hyökkäyspäässä Tuomas Lähdesmäki, Jami Kyöstilä ja Leevi Lundell pääsivät vetämään, mutta ohi maalin.

Aivan jakson lopussa Honka sai vaparin oikealla laidalla. Keskitystä odoteltiin, mutta pallo syötetttiinkin matalana vapaaseen tilaan, josta Ville Tuomela sijoitti sen tarkasti etukulmaan.

Peli sai toisella puoliajalla hiukan lisää sykettä, kun Hongalla oli johtomaalin ansiosta henki päällä, ja kotijoukkueen oli pakko pyrkiä tasoitukseen. Vieraat loivat vaarallisimmat paikat, mutta valkopaidat onnistuivat. Joonas Immonen avasi 27 minuutilla pitkällä laitaan Jami Kyöstilälle, ja tämä keskitti maalille. Koko ottelun topparien puristuksissa ollut Leevi Lundell sai hetkeksi tilaa ja laukoi pallon verkkoihin. Tämä riitti tasapeliin, jota voidaan kotijoukkueen kannalta pitää kohtuullisen hyvänä tuloksena.

Haka/HJS joutui tällä kertaa juoksemaan harvinaisen paljon pallon perässä eikä viemään sitä. Valkopaidoista mukana tilanteessa Leevi Lundell ja Timo Viljanen.

Haka/HJS:n ongelmana ei yleensä ole ollut pelinrakentelu, mutta nyt se takkuili pahasti. Palloa ei juurikaan saatu kierrätettyä tai avattua puolustuksesta keskikenttäpelaajille, vaan se koetettiin useimmiten nostaa pitkänä laitaan. Kyöstilä pääsi usein etenemään, mutta muut pelilliset vaihtoehdot jäivät vähäisemmiksi. Keskikentän rooli jäi pääosin katkovaksi, ja Hongan puristuksessa kamppailut hävittiin usein. Syöttötarkkuus ei myöskään ollut parasta A-ryhmää. Siihen vaikutti varmaan jonkun verran Kaurialan helteestä nihkeä nurmi, jolla pallo ei kunnolla liikkunut.

Armeija verottaa joukkuetta elokuun taitteessa alkavalla syyskierroksella, mutta toivotaan että Parolan nummilta vapaat pyörivät pelireissujen aikaan.

Antti
Ottelun tähtiraatimieheksi lupautui polvileikkauksesta toipuva Haka/HJS:n peluri Antti Kekkonen. Puolustuspää korjasi tällä kertaa potin:

 

   Jami Kyöstilä
            Matias Caven
                     Joonas Immonen

 


Haka/HJS  FC Honka-ottelussa:

Joonas Immonen, Vilppu Leinonen, Matias Caven, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Timo Viljanen (Aku Piispanen 80 min ), Niilo Mäenpää (Akseli Tiensuu 70 min), Erkka Helminen, Matti Jussila, Tuomas Lähdesmäki (Joonas Ritonen 80 min), Leevi Lundell.

Maalit/syötöt:

45 min. vastustaja
72 min. Leevi Lundell (Jami Kyöstilä)

Ottelun kuvat: Hannu Tiensuu