C14 Pojat YJ1– Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum.

Jaa tämä juttu!

C14 FC HAKA YJ1 lopetti alkukauden sarjan komeasti Tehtiksellä. Vastaan tuli Tampereen TKT. Ja lopulta TKT oli se vastaantulija lukemin 8-5. Mutta sitä ennen pelattiin yleisöön menevä trilleri. Maksanutta yleisöä oli paikalla ilahduttavasti vanhempien muodossa. Liput oli ilmaiset, mutta kausimaksut ei.

HAKA aloitti pelin hallinnalla, mutta TKT sai vastahyökkäyksestä ensin 0-1 ja melko nopeasti perään vielä 0-2.   Puolustuksen pehmeys ja hätäily johtui paljolti alakerran johtavan topparin, Tuomaksen poissaolosta.

Mutta keskikentän kingeinä hääri Markus ja Vikke ja 5 minuttia myöhemmin tilanne saatiin tasoihin. Ensin mainitun pallokosketus ja driblailu on kyllä kaunista katseltavaa jälkimmäisen raataessa fyysisellä kovuudella ja potkuvoimalla. Molempien vahvuudet keskikentällä täydentävät sopivasti toisiaan. Keskikenttä olikin HAKAn hallinnassa koko pelin ajan.

Mutta 1. puoliaika ei suinkaan ollut vielä ohi. TKT meni vielä kahdesti johtoon.  Trilleri jatkui, kun HAKA toi puoliaikaan mennessä tilanteen jälleen tasoihin. Yleisö jännitti täysillä mukana.

Toiselle puoliajalle valmennus teki mitä pitää ja paketti saatiin tiivimmäksi. 45’ kohdalla peli oli jo 6-4 kotijoukkueelle. TKT näytti väsyvän ja selkäranka nitkahti ratkaisevasti 54’ ja 57’ tilanteeseen 8-4.   Lopputulos 8-5 kertoo pienestä lohdutusmaalista vieraille.

FC HAKA j YJ1 C14 pojat: Alueliigan alkukausi – Summa Summarum

Aloitetaan sarjatilanteesta. FC HAKA johti alkukauden pitkään sarjaa. Joukkueen runkopelaajien loukkaantumiset ja sairastumiset söivät johtopaikan loppukaudesta. Lopullinen sarjasijoitus 3. sija. Otteluita 11 kappaletta, 8 voittoa , 2 tasuria ja 1 tappio. Maaliero +32 , selkeästi sarjan paras. Ylivoimaisesti eniten tehtyjä maaleja 51 kappaletta; seuraavaksi paras Pallo-Iirot 42 ja sarjan voittaja ÅIFK 32 kpl.

Alueliigan lopullinen sarjataulukko kevät 2015
Alueliigan lopullinen sarjataulukko kevät 2015

HJS, FJK, TPV ja FC Inter putoavat piiriliigaan. Etelä-Länsi-liigasta Porin Jazzin visittii jäi ranskalaiseksi, joten syksyllä kohdataan. Piirin sarjoista nousee 1/piiri. FC HAKA YJ2:n karsii NoPSin kanssa pääsystä Alueliigaan, joten meillä sattaa olla kohta positiivinen ongelma: kaksi joukkuetta Alueliigassa.

Pelillisesti asiaa voidaan anaysoida vaikkapa puolustuksen, keskikentän ja höykkäyksen kautta.

Puolustuksen tilastollinen suorituskyky mitataan karkeasti päästetyillä maaleilla, joita oli 19. Tulos oli sarjan 4. paras. Ylilvoimainen oli ÅIFK, jonka saldo näytti 6.   HAKA puolustus rakentui kauden mittaan vahvasti muutimin tukipilareihin. Ykköseksi on nostettava maalivahti Samu ”the spiderman”, joka toimi myös joukkueen kapteenina. Toiseksi nousee LEKin lahja, toppari Tuomas, the one and only Mr. Cool. Lisäksi toinen LeKi-tuonti, Otto, Mr. Palindromi-pakki, paransi kauden loppua kohden otteitaan huimasti ja oli lopussa yksi vahvoista, nopeista ja pallovarmoista alakerran miehistä.

Keskikentän tilastoja onkin sitten vaikeampi mitata. Yksi lähtökohta on maalit ja maaleihin johtaneet syötöt. Näillä numeroilla Markus erottuu hienosti ylivomaiseksi 13 maaliin johtaneella syötöllään. Maaleja keskikentän miehet tekivät yhteensä 5. Toki ne olivatkin toisinaan hyvin tärkeitä maaleja vähämaalisissa otteluissa. Lisäksi on sanottava, että keskikentän miehet Antti, Markus ja Vikke, olivat kaikki jonkin verran kauden aikana toipilaina. Esimerkiksi Markus ja Vikke yht’aikaa poissa kolmesta pelistä. On myös tärkeää muistaa, että keskikentän mittari voi yhtä hyvin olla päästetyt maalit. Joten balanssi akselilla tehdyt ja päästetyt on ainakin osittain keskikentän syytä tai ansiota.

C14 YJ1 Score Board 2015 06 28
C14 YJ1 Score Board 2015 06 28

Hyökkäyksen mittari on luonnollisesti maalit. Ja niitä syljettiin oikein kunnolla. Maalipörssin kärkipaikan otti heti alussa Späde , Mr. ”Puhdas Kosketus”, joka antaa ja ottaa iskuja, tekee spurtteja ja maaleja. Faktat eivät valehtele: kauden maalikunkku on Späde. Tomy, Tomppa, Mr. Speed, otti hurjasti Spädeä kiinni loppukautta kohden. Ratkoi pelejä yksin. Ilman muuta hyökkäyksen kulmakivi nro 1 kokonaispistemäärällän 25.  Hene, ”working man hero” , kuntoihme, nousi kauden aikana maalipörssin kolmanneksi. Selkeästi HAKAn hyökkääjistä tasapuolisin hyökkäys- ja puolustussuuntaan.

Muuten HAKAn peli kehittyi alkukauden maalihuumasta kohta tasapainoisempaa ja tarkempaa peliä kohti. Valmennuksen yksi tärkeä tavoite oli pelin nopea kääntäminen hyökkäyssuuntaan, jonka onnistumisesta tilastotkin puhuvat puolestaan. Lisäksi pelin sisällä taktiset muutokset paranivat kauden mittaan, joskin osin näihin johduttiin jo aiemmin sanotusta ”rosterin” ohuudesta johtuen.

FC HAKA C14 YJ1. Following managers instructions.  Three passes  from own goalie to opponents goal. Time 15 seconds. Nr 35 Tomppa, Mr. Mean Machine himself at work!

Nämä kirjoituksetkin toivottavasti viihdyttivät ja paranivat kauden mittaan.  Riippuu niin paljon lääkityksestä.  Paraneeko videoiden ja kuvien laatu – kysymykseen vastaus on – varma ehkä.  Kritiikkiä, kommenteja ja kehitysehdotuksia saa antaa, muttei ei oteta vastaan.  Enkä niiden toteuttamisestakaan mitään lupaa.

Nyt on hyvä relaxoida lihakset, pitää kesälomaa ja ajatella muutakin kuin jalkapalloa. Hyvää kesää kaikille pelaajille, valmentajille ja vanhemmille. Ja kuka näitä jorinoita nyt sitten lukeekin;). O’ sole mio ! Ja kireitä siimoja!

FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Aku (11), Joonas V.(14), Henrik (15), Ville(16), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tmy(35), Otto (42)

FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä):

10’:                                     0-1

14’:                                     0-2

18’:                                     1-2                 15

20’:                                     2-2                 21

25’:                                     2-3

27’:                                     3-3                 19

30’:                                     3-4

35’:                                     4-4                 35 (15)

41’:                                     5-4                 9 (31)

44’:                                     6-4                 35 (9)

54’:                                     7-4                 35

57’:                                     8-4                 19 (21)

77’:                                     8-5

 

FC HAKA j YJ2 Alueliigan karsintapeli: To 2.7 klo 18:30 , NoPS., TEHTIS.

Syksyn Alueliiga jatkuu uusilla joukkueilla heinä-elokuun vaihteessa.