A-pojat tyrmäsivät KaaPon kanveesiin

Jaa tämä juttu!

A-pojat ottivat komean 1-5 vierasvoiton Kaarinan Pojista ja nostivat sijoitustaan keskikastin paremmalle puolelle tasaisessa SM-sarjassa. Pelurien rinki on nyt hiukan vähissä loukkaantumisten ja miesten pelien vuoksi, mutta kentällä se ei lauantaina näkynyt.

Heti ensimmäisillä minuuteilla tapahtui. Haka/HJS:n hyökkäyksen päätteeksi Timo Viljanen laukoi, ja Matti Jussila laittoi veskarin eteensä torjuman reboundin verkkoihin. KaaPo kosti välittömästi nopealla vastahyökkäyksellä ja tasoitti pelin.

Puoli tuntia pelattiin kohtuullisen tasavahvasti. Valkopaidat oppivat lukemaan hyvin vastustajan peliä, ja saivat estettyä pistohyökkäykset omaan päähän. Hallinta siirtyi kellon käydessä vieraille, ja se tuotti tulosta ensimmäisen jakson yliajalla. Haka/HJS sai sivuvaparin. Erkka Helminen keskitti maalille, ja veskari pudotti hamuamansa pallon näpeistään. Matias Caven oli ensimmäisenä haaskalla ja hän tinttasi tärkeän pukukoppimaalin.

Toinen puoliaika jatkui valkopaitojen ohjaksissa. Lähes tunti oli pelattu, kun maalitili karttui kulmapotkusta. Vilppu Leinonen keskitti, Akseli Tiensuu jatkoi pallon etutolpalta Cavenille, joka maalivahdin haparoidessa lirutti pallon sisään. Viisi minuuttia myöhemmin keskikentällä uurastanut Tiensuu pääsi seuraavassa Helmisen antamassa kulmassa sijoittaamaan puskunsa itse takakulmaan ohi maalivahdin.

Myllytys jatkui tuloksellisesti, ja hienon sommitelman jälkeen Leevi Lundell liukui ja sijoitti pallon maalin kattoon Viljasen takaviistoon suuntautuneesta syötöstä. Kun voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä, loppuaika pelatiin rennommin hyökkäysten soljuessa molemmissa päissä.

Valmentaja Lauri Hakasen mukaan vieraspeli ei paljon paremmin enää olisi voinut sujua. Haka/HJS pelasi omilla vahvuuksillaan. Puolustus piti, keskikenttä jauhoi kahteen suuntaan, ja hyökkäyksissä oli monipuolisuutta. Laidoilta löytyi tilaa nousuille. Erikoistilanteet hoidettiin hyvin kotiin. Pojat onnistuivat laajalla rintamalla, eikä heikkoja lenkkejä nurmella näkynyt.

Ennen lomataukoa kohdataan Kaurialassa perjantaina 3.7. klo 19 vielä Honka, ja sitten huilitaan Suomen helteissä kolme viikkoa.

Maalit/syötöt:

3 min    Matti Jussila 1-0
4 min    vastustaja 1-1
46 min Matias Caven 1-2
59 min Matias Caven (Akseli Tiensuu) 1-3
64 min Akseli Tiensuu (Erkka Helminen) 1-4
70 min Leevi Lundell (Timo Viljanen) 1-5

Haka/HJS  TPS-ottelussa:

Joonas Immonen, Vilppu Leinonen, Matias Caven, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Timo Viljanen (Jussi Tuominen 78 min), Erkka Helminen 46, Akseli Tiensuu, Matti Jussila (Aku Piispanen 58 min),  Leevi Lundell, Eric Bullock (Dani Molin 78 min).

Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&341148&ASM