A-pojat: Pisteet matkasivat Apialta Aurajoelle

Jaa tämä juttu!

TPS avaus

FC Haka/HJS yhteisjoukkue koki Apialla lauantaina 13.6. tappion Turun Palloseuraa vastaan. Vaikka kotijoukkueella oli omat paikkansa, TPS oli kokonaisuudessaan niskan päällä ja ansaitsi hyvätasoisessa ottelussa voittonsa.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia valkopaidat olivat melkoisen paineen alla, ja TPS pääsi kahdesti hyvään maalipaikkaan. Vähitellen peli kuitenkin tasaantui, ja tilanteita rakennettiin molempiin päihin. Jami Kyöstilä veti sivuverkkoon, ja veskari Anton Lepola torjui Joonas Ritosen ja Akseli Tiensuun laukaukset.

36 peliminuutilla TPS pyöritti Haka/HJS:n puolustuksen sekaisin, ja tarkka laukaus ohitti Joonas Immosen. Jakson loppupuoli taisteltiin ilman tilastomerkintöjä.

Emil Enquistin kuti uppoaa puolustuksen ohi verkkoon.

Toisen jakson alkupuolella kotijoukkue näytti saavan ottelun juonesta paremmin kiinni. Palloa liikuteltiin tehokkaasti hyökkäyspäässä ja syöttöketjut saivat pituutta. Kymmenennen peliminuutin vaiheilla oli loistava mahdollisuus tasoittaa peli, kun Eric Bullock pääsi vastahyökkäyksessä karkuteille. Tarkka syöttö keskelle tavoitti vapaana olleen Matti Jussilan, mutta hänen vetonsa meni hieman maalin yli.

TPS:n miehistöllä oli pituusylivoima, mutta kulmatilanteet puolustettiin kuitenkin hyvin. Kuvassa vasemmalta Matti Jussila, Vilppu Leinonen, Jami Kyöstilä, Anton Popovitch ja Akseli Tiensuu.

75 peliminuutilla TPS onnistui toistamiseen maalinteossa. Puolustus oli hieman myöhässä, ja veto upposi matalana takanurkkaan. Valkopaidat saivat vielä ajoittain aikaan hyvää pyöritystä, mutta takaa-ajoon ei saatu riittävää draivia. TPS noukki pisteet Turkuun ja nousi samalla sarjan kärkeen.

Vilppu Leinonen ja Anton Popovitch laittavat hanttiin TPS:lle

Ottelu TPS:aa vastaan oli oikeastaan ensimmäinen, jossa Haka/HJS ei saanut ottelun hallintaa nimiinsä. Turkulaiset pystyivät tiiviillä ryhmityksellä ja määrätietoisella prässillä torppaamaan valkopaitojen pelinrakentelun ylöspäin. Tilaa ja aikaa oli vähän, syöttöjen laatu kärsi, ja pallonriistoja nähtiin paljon. Tilastonumeroiden valossa TPS oli jopa ylivoimainen: Kulmat vieraille 7-1, maalipaikat 12-4. Tappiosta huolimatta taisteltiin tiukassa matsissa kuitenkin hyvin.

Kalle Tamminen
Ottelun tähdet jakoi pallopelien moniottelija Kalle Tamminen. Kalle näki suoritustason tasaisena, mutta energisyys, asenne ja hyvä pelaaminen kahteen suuntaan koko ottelun ajan asettelivat äijien taivaanmerkit näihin koordinaatteihin:

   Akseli Tiensuu
            Jami Kyöstilä
                     Vilppu Leinonen

 

 

Haka/HJS  TPS-ottelussa:

Joonas Immonen, Vilppu Leinonen, Matias Caven, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Timo Viljanen (Aku Piispanen 87 min ), Anton Popovitch (Erkka Helminen 46 min), Akseli Tiensuu, Matti Jussila,  Joonas Ritonen (Leevi Lundell 57 min), Eric Bullock.

Ottelun kuvat: Jussi Rämä

Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&341145&ASM

TPS Joonas
Joonas Ritonen kaksi vastaan yksi-tilanteessa.