C14 Pojat YJ1 ja YJ2 – Urakka-lauantai

Jaa tämä juttu!

Molemmat FC HAKA junioreiden C14 joukkueet urakoivat lauantaina ottelunsa Saharassa. Päivä oli kolea ja tuulinen, mutta suhteellisen kuiva. Ensimmäisenä aloitti Alueliigaa pelaava C14 YJ1 ja vastaan asettui FJK YJ Forssasta.

Hakan kokoonpano kärsi monen runkopelaajan poissaolosta. Ja peli alkoikin tahmeasti. Jotain muutakin oli tapahtunut. Liekö syynä vilkuilu sarjataulukkoon, jossa Haka oli piikkipaikalla ja FJK hännillä, sillä niin unessa ja huolimattomasti hakalaiset pelasivat.

Voi sanoa, että huonompi joukkue voitti. HAKAn pelinhallinta, syötöt, juokseminen ja tilanteisiin meneminen oli karmeta katsottavaa. Hyökkäyksen, keskikentän ja puolustuksen välit venyivät ja vanuivat. Työnteko, liike, valmennuksen ohjeet,..loistivat poissaolollaan. Mitähän sinne kentällä jää silloin? En tiedä. Vain muutama yksilö pelasi omalla tasollaan.

”Mr. Willpower”, Hene tahtoi pari tahtomaalia. Ei kauniita, mutta niin tarpeen. HAKAn maalissa kapteeni Samu oli nauhalle kunniaksi. Puolustuksessa”Mr. Cool”, Tuomas, oli HAKAn tärkein pelaaja. Katkoi, paikkasi muiden missejä, hankki vapareita, puski ja dominoi alakertaa jättäen vain murusia vastustajalle. Näiden herrojen tekeminen riitti. Tänään.

Muut.. mikä häpeä! Viikon päästä Ilves-derby, sarjataulukon hegemonia-ottelu. Viikko aikaa herätä. Ilves pelin kokoontuminen on lauantaina klo 10:00.

Haka voitti 3-0. Muuten tämä urakka kusi.

HAKAn YJ2 pelaa piiriliigaa ja vastaan asettui Padasjoen PadY. Myös YJ2 on Piiriliigan kärjessä, toisena.

HAKAn rivit olivatkin kotiottelussa hyvin järjestyksessä, sillä pelaajia oli melkein kahteen joukkueeseen. Päinvastoin kuin Alueliigan pelissä, HAKAn pelaajat olivat hyvin hereillä ja tempokin oli hyvä.

Ensimmäisellä puoliskolla peli aaltoili erittäin tasaisena. Toisen puoliajan alussa vastustajan kulmatilanteen jälkeen HAKAn vastaisku puri ja Eemeli iski. Ensimmäisen kerran.

Toinen maali seurasi noin 15’ kohdalla 2. puoliaikaa. Eemeli sai pallon 16-rajalla, nopea harhautus ja kaunis sisäsyrjä takakulmaan. Maalintekijän maali. Game over. Peli päättyy HAKAlle 2-0.

YJ2:n pojista näkee selvästi, että paineen alla kovia pelejä on pelattu. Osa pojista on harjoitellut paljonkin YJ1:n kanssa ja tämähän se tarkoitus onkin. Potentiaali on. Futsal peleissä talvella, nyt Piiriliigassa ja muutama on jo kokeillut siipiään Alueliigassakin.  Huomataan, että kaikki syövät samaa puuroa ja kahville menevät.

On mielenkiintoista kuinka johtajahahmot joukkeissa löytyvät. Kun YJ1:ssä ääntä pitää ja peliä ohjaa maalivahti-kapteeni Samu, niin YJ2:ssa homman hoitaa alakerran luunkova toppari Sampo – piiriliigan John Terry. Sampolla on kokemusta myös Alueliigasta ja se näkyy huikeana itseluottamuksena. Pelinohjaus on monipuolista, kannustavaa ja erittäin järkevää.

Toinen alakerran hahmo on Tuukka ”Pique” Salonen. Pituus, nopeus, voima, pallokosketus ja pelikäsitys kohdallaan. Sanoisin, että Alueliiga odottaa kieli pitkällä. Kentän hahmoihin kuului myös kaksi pienempää kaveria ; Tuukka ”Stende”Salonen, jonka liikkuminen pallottomana sekä pallollisena on mukavaa katseltavaa, sekä Iiro ”Igi” Inkinen, jonka sijoittuminen ja syötöt ovat hyvää tasoa.

HAKA YJ2:n piiriliigan joukkueen peli odottaa vielä hieman jotain. Ehkä enemmän taktista ajatusta ja niiden noudattamista peleissä, että palaset loksahtavat kohdalleen. Pelissä ja pojissa on paljon hyvää, mutta sarja on varmasti kova. Ja ikuinen dilemma on aina, kuinka seurat tailteilevat kunniahimonsa ja eri tasoisten joukkueidensa välillä pelaajia; alueliigapelaajia käyttämällä piiriliigassa tulokset varmasti paranevat, mutta poikien kehityksen kannalta, se ei ole järkevää.

FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Joonas V.(14), Henrik (15), Ville(16) Tuomas (17), Niklas(19), Olli(27), Tomy(35), Elias (22)

FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä):

19’:                                     1-0                 15(16)

25’:                                     2-0                 35(1)

55’:                                     3-0                 15(19)

FC HAKA j YJ2 maalintekijä(syöttäjä):

19’:                                     1-0                 23(20)

25’:                                     2-0                 23(-)

FC HAKA j YJ1 seuraava peli: La 15.5 klo 11:00 , Ilves Kelt., Kauppi2.

FC HAKA j YJ2 seuraava peli: Ke 20.5 klo 18:00 , HJS Sininen, Pulleri2