YJ1 C14 pojat – Per Aspera ad Astra

Jaa tämä juttu!

C14 Alueliigan johtopaikalla oleva FC HAKA YJ1 lähti Raumalle hakemaan lisäpisteitä. Kaikki näytti hyvältä vielä aamulla, kun aurinko lämmitti ja ja länsi-rannikolla ei näkynyt pilven hattaraakaan. Tuttu Hämeen Turistiauton kuski ja SubWayn eväät kontissa niin pohjatyöt oli kunnossa.

Oli tiedossa , että Iirot olivat pelanneet hyvin. Pari selkeää voittoa ja vain yhden maalin tappio Ilvekselle niskassa. Mutta HAKAn pojista huokui hyvä fiilis – kuitenkin ilman ylimääräistä leijuntaa. Mutta kukaan ei ollut valmistautunut siihen mitä tuleman piti.

Pukukopissa mukavuuksia olivat haiseva vesi ja vanha hiki, mutta valmennuksen ohjeet oli jälleen selkeät ja yksinkertaiset. Jopa joukkueenjohtaja ymmärsi. Olla hiljaa.

Peli pyörähti käyntiin ja HAKAlla oli heti tilanne; nopea hykkäys ja läpiajo. Tai oikeastaan edessä vain tyhjä maali. Tyhjäksi jäi. About minutti aiemmin valmennus muistutti: hereillä heti alusta ja tehdään paikoista maali.

Carpe diem.

HAKAn hyvä ote kuitenkin jatkui ja laidoista Tomppa ja Hene ajelivat mukavan tuntuisesti jatkuvasti läpi. Vain maali jäi uupumaan. Ja PAM!

Keskialueella Makelle harvinainen pallonmenetys, josta kaveri oli pääsemässä läpi. Make oli kuitenkin nopeampi ja otti kaverin kiinni. Kevyesti olkapäätä ja jalkaa palloon. Kaveri kaatui rähmälleen vähän 16-rajan ulkopuolelle. Kaikki odottivat vaparia. Mutta..

Punainen. Tuomari kaivoi esiin punaisen kortin. Siis punaisen. Iirojen puolellakin pidäteltiin hengitystä. Ilmeisesti uskomatta hyvää tuuria. Alueliigassa punaisia on nähty lähinnä rumasta jälkipelistä. Ja vastaavia tilanteita on nähty menevän läpi ilman korttejakin, saati sitten punaista.

Oliko punainen? Päättele itse:

Koko joukkue meni pienee shokkiin. Make on yksi avainpelaajista ja suihkuun. Kapteeni Samu otti keltaisen suunsoitosta. Ärräpäitä lenteli ilmassa. Ja lopulta Iirojen vaparikin lenteli jonnekin vaarattomasti.

Joukkue oli hermostunut. Yhden vajaalla ja peliaikaa aivan liikaa jäljellä. 1. puoliskolla tuuli oli vielä myötäinen, mutta jälkimmäinen puolikas tulisi olemaan vaikea. Tuomari oli tehnyt hetkessä pelistä ruman, jossa pelattiin kovaa eikä armoa pyydetty. Vapareita rupesi satelemaan molemmille.

Kaikesta huolimatta HAKA pystyi vielä rakentelemaan tilanteita. Ja 24’ Vikke sai pallon hyökkäysalueella rinnalla alas ja kovan kaukolaukauksen vasempaan alakulmaan. 0-1 HAKAlle.

Maalin jälkeen peli alkoi väkisin kääntyä IIROille. Tultiin puoliajalle ja valmennus sai annettua uudet ohjeet jo hieman puuskuttavalla HAKAlle. Ja 2. puoliaika toisi tullessaan kovan vastatuulen.

IIROt otti komennon ja HAKA ryhmittyi pallon alle omalle puoliskolle. Yhden maalin turvaaminen noin 60 minuuttia on lähestulkoon mahdoton tehtävä. Ja ne minuutit ovat pitkiä. Ajoittaisia Tompan läpiajoyrityksiä lukuunottamatta, HAKA oli parkeerannut bussin.

Puolustuksen kunniaksi (Joonas, Tuomas, Olli, Ville) on sanottava, että alakerta pelasi lähes täydellisen pelin. IIROjen läpiajot jäi paitsio-trappiin tai ajettiin päädystä yli. Tällä tasolla, näin kypsää puolustuspeliä näkee todella harvoin. Ja kuin lukkona, Samu-the-candyman, koppaili karkit, kaukovedot ja muutaman lähivedonkin.

Viimeiset minuutit ja tuomarin antama yliaika oli väsyneiden miesten karmeaa taistelua. Joka ikinen hikipisara, jokainen kolhu, jokainen pallo. Hene linkutti puujalalla, Joonas oli täysin puhki vasemmalla, Antti rampana vaihdossa. HAKAn pelaajat liikkuivat kuin hidastetussa filmissä.

Lopulta vapauttava loppuvihellys. Taululla 0-1. Edelleen. Ansaitusti. Against all odds. Hikeä, verta ja kyyneleitä.

Joskus tälläiset voitot muistetaan pitkään. Joskus tällaiset voitot tekevät joukkueesta Joukkueen.

FC HAKA j / LeKi kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Joonas K.(10), Aku(11), Joonas V.(14), Henkrik (15), Ville(16),  Tuomas (17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus(31), Tomy(35)

Pelin jälkeen ei jaksanut kuin istua.
Vasta pelin jälkeen ehti ajatella, mitä oikein tapahtui.

FC HAKA j / LeKi maalintekijä(syöttäjä):

10’:                      0-1                      21(-)

FC HAKA j / LeKi seuraava peli: La 9.5 klo 12:30 , FJK YJ, Sahara.