A-poikien karsintapelit päättyivät voitollisesti

Jaa tämä juttu!

vifk avaus

Talvikauden SM-karsinnat päätettiin Tehtaan kentällä Vaasasta matkannutta VIFK:ta vastaan. FC Haka/HJS YJ oli jo varmistanut sarjapaikkansa viikko sitten, ja sijoituksen nostaminen taulukossa oli kiinni muista samaan aikaan pelatuista otteluista.

Ottelun alkuhetkillä tapahtui. YJ käynnisti ensimmäisen hyökkäyksensä, ja vaasalaiset näyttivät unohtaneen kokonaan puolustamisen. Timo Viljasella oli edessään tyhjä maali, mutta pallon asettelu kesti hieman liian kauan, ja paikalle ehtinyt toppari sai päänsä maaliviivalla väliin. Heti perään seuraavasta hyökkäyksestä VIFK:n maalivahti sai juuri ja juuri nyrkkeiltyä Edu Tapanaisen kanuunan väljemmille vesille.

Hallinta oli suvereenia, ja paikkoja luotiin. Joonas Ritonen ahdistelee VIFK:n puolustusta.
Hallinta oli suvereenia, ja paikkoja luotiin. Joonas Ritonen ahdistelee VIFK:n puolustusta.

Valkopaidat kontrolloivat peliä ja pystyivät rakentamaan muitakin hyviä tekopaikkoja ensimmäisellä jaksolla. VIFK:n hyökkäykset käynnistyivät hitaasti, eikä puolustuksella ollut mitään ongelmia katkaista ne hyvissä ajoin. Tauolle mentiin kuitenkin 0-0 -lukemissa.

Toisen puoliajan alkuminuutit ei tuoneet mitään uutta rintamalle. YJ sai hyökkäystensä seurauksena pari kulmapotkua, ja siitä maalitili vihdoin aukeni. Matti Jussila keskitti takatolpalle, Antti Kekkonen toimitti sen korkeana etupuolelle, jossa Joonas Ritonen puski pallon ohi maalivahdin.

Tappioasemassa VIFK heräsi taistelemaan, ja sai aikaan painostusjakson kotijoukkueen päätyyn. Tasoitus syntyi Samuel Chaconin komealla kaukolaukauksella vasempaan ylänurkkaan yli maalillaan hyvin pelanneen Eero Viljasen. Molemmat joukkueet hakivat tämän jälkeen parikymmentä minuuttia vauhdikkaasti voittomaalia. YJ:n viimeiset syötöt jäivät kuitenkin epätarkoiksi tai muuttuivat näpertelyksi boxin edessä.

vifk masa2
Ratkaisua saatiin odotella viimeisille minuuteille. Vaihdosta kentälle tullut Akseli Tiensuu pääsi pitkästä aikaa hyökkäämään yhdessä vanhan tutkaparinsa Matti Jussilan kanssa. Yhteys löytyi jälleen, ja Tiensuu vapautti kantapääsytöllään Jussilan maalipaikkaan. Veto painui matalana tolpan vierestä sisään.

Voittomaali maistui makoisalta koko joukkueelle.
Voittomaali maistui makoisalta koko joukkueelle.

Loppuminuutit varmisteltiin, ja VIFK tuntui tyytyneen tulokseen, koska joukkue pääsi kuudennelta sijaltaan kuitenkin jatkokarsintaan Honkaa vastaan. Haka/HJS piti kolmannen sijansa, vaikkakin TPV oli todella lähellä yllättää KuPS:n Kuopiossa ja pudottaa savolaiset YJ:n taakse.

Jussi oli vakuuttunut näkemästään.

Ottelun tähtiraadin muodosti HakaJuniorit ry:n hallituksen jäsen Jussi Saarinen. Hänen mielestään joukkue pelasi hyvää jalkapalloa, vaikka maaleilla ei mässäiltykään. Jussi jakoi tähdet seuraavalla tavalla:

   Anton Popovitch
            Jami Kyöstilä
                     Joonas Ritonen

 

 

Karsintasarjan tähtikisa meni näin ollen yhdeksällä tähdellä Anton Popovitchin nimiin. Pikapuoliin Anton saa VEHO OY:lta käyttöönsä Mersun avaimet. Hyvänä kakkosena oli toppari Matias Caven seitsemällä tähdellä.

Popo saa piakkoin hyvät kyydit...
Popo saa piakkoin hyvät kyydit…

Haka/HJS VIFK-ottelussa:

Eero Viljanen, Aku Piispanen (75 min. Vilppu Leinonen), Matias Caven, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Timo Viljanen (75 min. Akseli Tiensuu), Antti Kekkonen, Anton Popovitch, Joonas Ritonen, Matti Jussila, Eetu Tapanainen (Eric Bullock 71 min).

Maalit/syötöt:

57 min. Joonas Ritonen (Antti Kekkonen)
87 min. Matti Jussila (Akseli Tiensuu)

Haka/HJS varoitukset:

16 min. Aku Piispanen
35 min. Antti Kekkonen
83 min. Anton Popovitch

Ottelun kuvat: Jussi Rämä, Hannu Tiensuu, Jyrki Piispanen