A-pojat kupsahtivat Pullerilla

Jaa tämä juttu!

FC Haka j/HJS yj koki lauantaina 14.3. ensimmäisen tappionsa SM-karsintasarjassa. Pisteet riisti numeroin 1-3 Kuopion Palloseura, joka tuli askeleen verran paremmalla jalalla pelikentälle.

Koko ensimmäinen puoliaika oli tasaista kamppailua lähinnä keskikentällä. Vieraat lopettivat kuitenkin valkopaitojen päästettyjen maalien nollaputken 13 peliminuutilla. Kulmapotkun jälkeen pallo jäi elämään Haka/HJS:n maalin edessä, ja liukas KuPS:n kärki Ali Al-Musawi tinttasi sen verkkoihin.

Muutamien minuuttien hämmennyksen jälkeen kotijoukkue sai koottua rivinsä, ja pääsi pariin kertaan yrittämään maalintekoa. Tasoitus tuli 35 minuutilla. Erkka Helminen pisti hyvällä syötöllä Eric Bullockin juoksuun, ja tämä puolestaan tarjoili Eetu Tapanaiselle boxiin.

Edun sijoitus yllätti KuPS:n maalivahdin.
Edun tarkka sijoitus yllätti KuPS:n maalivahti Miikka Viljakaisen.

Toisen puoliajan alussa kotijoukkueella näytti olevan peli hyvin kuosissa. Seitsemännellä minuutilla Matti Jussila pelasi Bullockille loistavan maalipaikan, mutta Ekin laukaus jäi hieman vaisuksi, ja maalivahti Miikka Viljakainen torjui sen päätyrajan yli. Sitä seuranneessa kulmatilanteessa oli useammallakin pelaajalla tilaisuus pistää verkko heilumaan, mutta toisin kävi. KuPS sai purettua pallon keskikentälle, ja nopea vastahyökkäys päättyi vieraiden Eetu Inkeroisen laukomaan johtomaaliin.

Loppupeli oli saattanut olla hieman erilainen, jos tämän kulman jälkitilanne olisi päättynyt maaliin.
Loppupeli oli saattanut muodostua hieman erilaiseksi, jos tämä kulman jälkitilanne olisi päättynyt maaliin.

”Tami” Tammisen sanoja mukaellen tämä oli ottelun kulminaatiopiste. KuPS sai pysyvän aloitteen ja pystyi määräämään ottelun lopputahdit. Kotijoukkueen yritys muuttui väkinäiseksi, ja peli-idea köyhtyi. Vaihtopenkiltäkään ei tällä kertaa enää löytynyt lisätehoja hyökkäykseeen.

Keltaiset puolestaan iskivät vielä kertaalleen reilun kymmenen minuutin päästä. Tasoitukseen pyrkineen YJ:n pelaajien välimatkat kasvoivat liikaa, ja vierailla oli tilaa pyöritellä palloa onnistuneesti hyökkäyspäässä, kunnes Roope Kuosmanen pisti pallon maaliin.

Loppuminuuteilla tunteet kuumentuivat muunkin kuin lämpimän ilman ja huikean auringonpaisteen vuoksi. Ottelun panos ja toisaalta kotijoukkeen turhautuminen aiheutti pelikentällä joukkokokouksen ja muutaman keltaisen kortin.

Tuomarit sallivat aika kovan pelin, mikä sitten purakautui loppuminuuteilla.
Tuomarit sallivat aika kovan pelin, mikä sitten purakautui loppuminuuteilla.

Kun vastassa oli tiiviisti puolustava, kovaa pelaava ja riittävän taitava joukkue, ei huippuhyviä tekopaikkoja tällä kertaa paljon kertynyt. Keskikentällä annettiin heikkoja syöttöjä enemmän kuin muissa otteluissa yhteensä. Kun puolustuspäässä lisäksi sattui muutamia virheitä, ansaitsi KuPS tällä kertaa voittonsa. Kurssi voidaan kuitenkin kääntää viikon päästä Jyväskylässä, kun vastassa on JJK.

Ege Auvinen oli puolustuspäässä kohtuullisen varmaotteinen ja pääsi lisäksi pari kertaa yrittämään maalintekoa.
Ege Auvinen oli puolustuspäässä kohtuullisen varmaotteinen ja pääsi lisäksi pari kertaa yrittämään maalintekoa.
”Vaikea valinta, mutta kun viimeistely ontui ja puolustus vuoti, niin tähdet menivät keskikentälle.”

 

Ottelun tähtiraati oli tällä kertaa kotikatsomon vakiokasvo, Jarmo Pirttijoki. Hänen tähtensä lankesivat näin:

 

   Anton Popovitch
             Erkka Helminen
                     Eero-Matti Auvinen

 

 

 


Haka/HJS KuPS-ottelussa:

Joonas Immonen, Aku Piispanen (75 min. Vilppu Leinonen), Matias Caven, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Timo Viljanen (86 min. Jussi Tuominen), Anton Popovitch, Erkka Helminen, Matti Jussila, Eric Bullock (67 min Joonas Ritonen), Eetu Tapanainen.

Maalit/syötöt:

35 min. Eetu Tapanainen (Eric Bullock)

Haka/HJS varoitukset:

59 min. Timo Viljanen

Ottelun kuvat: Jussi Rämä, Hannu Tiensuu