A-pojat veivät Pirkanmaan derbyn

Jaa tämä juttu!

Ilves pelin avaus

FC Haka j/HJS yhteisjoukkue joutui keskiviikkona 18.2. kovan paikan eteen SM-karsintaotelussa Ilvestä vastaan, mutta kamppaili kuitenkin kolme pistettä kotiin.

Ensimmäinen puoliajan kotijoukkue sai hiuksen hienoisesti hallinnan. Ilves pyrki karvaaman korkealta, ja Haka/HJS vastasi siihen jakamalla totuttua useammin pitkiä palloja kärjessä rynnineelle Edu Tapanaiselle. Ilves puolusti kuitenkin sen verran tehokkaasti, että ratkaisevat syötöt eivät viimeisellä kolmanneksella onnistuneet. Tekopaikat jäivät molemmissa päädyissä vähiin.

Ilves aloitti toisen puoliajan todella kovaa, ja voimakkaan prässin takia HAKA/HJS joutui pyörittämään palloa paljon puolustuksen ja keskikentän välillä. Vieraat pystyivät katkomaan muutaman kerran syötöt ja saamaan aikaan vaaran paikkoja. Topparit Jami Kyöstilä ja Matias Caven saivat kuitenkin pidettyä mm. nopean Topias Järvelän kurissa. Tolppa pelasti kerran takaiskulta, kun Ilveksen edustuksen kokoonpanossa pelaava Lauri Ala-Myllymäki pääsi laukomaan.

Valkopaidat saivat pelin kuitenkin käännettyä. Jalkakrampin pohkeisiinsa juossut  Akseli Tiensuu tuli vaihtoon, ja Antti Kekkonen kentälle toppariksi. Jami Kyöstilä siirtyi oikeaksi laitapakiksi ja pystyi tältä tontilta vahvasti tukemaan hyökkäyspeliä. Ratkaisu syntyikin oikealta laidalta. Edu antoi viimeisen syötön boxiin juosseelle Anton Popovitchille, joka laukoi pallon verkkoon.

Loppuminuuttien painetta Ilveksen maalilla.
Loppuminuuttien painetta Ilveksen maalilla.

Loppuminuutit olivat tasaista taistoa. Ilves sai vielä yliajalla tasoitusmahdollisuuden, mutta Joonas Immonen kahmi näppeihinsä maalin edessä pomppineen pallon vaparin jälkitilanteessa.

Kolmas karsintaottelu oli tähänastisista kaikkein kovin. YJ ei ollut aivan parhaimmillaan, mutta kesti hyvin kovaa tulleen vastustajan ajoittaisen paineen. Hieman laadukkaammilla syötöillä olisi tällä kertaa saattanut tehdä vähän lihavamman tilin. Joka tapauksessa paikallisvoitosta saa aiheellisesti iloita, ja valmistautua saman tien jalat maassa FC Jazzin kohtaamiseen lauantaina 21.2. Pullerissa.

Voittomaali on aina voittomaali, tuumi raati.

 

Ottelun tähtiraatina toimivat pelimiehet Santeri  Lintunen – Mikkis Latosaari.

Tämänkertainen tuomio oli:

   Anton Popovitch
             Jami Kyöstilä
                     Joonas Immonen

 

Haka/HJS Ilves-ottelussa:

Joonas Immonen, Vilppu Leinonen, Matias Caven, Jami Kyöstilä, Akseli Tiensuu (63 min. Antti Kekkonen), Eetu Tapanainen, Niilo Mäenpää, Aapo Mäenpää, Anton Popovitch, Erkka Helminen (83 min. Timo Viljanen), Matti Jussila (76 min. Eric Bullock)

Maalit/syötöt:

71 min. Anton Popovitch/Edu Tapanainen 1-0

YJ:n varoitukset:

40 min. Vilppu Leinonen
73 min. Anton Popovitch

Kuvat: Jyrki Piispanen, Jussi Rämä