Samaan tahtiin Saharassa

A-poikien kotipeliksi muuttunut ottelu  7.2. päättyi Saharassa FC Haka j/HJS yj:n 4-0 voittoon Jiposta. Ottelun kulku noudatteli viikon takaista TPV-matsia.

YJ otti ohjat käsiinsä jo ensiminuuteilla eikä luovuttanut niitä oikeastaan koko ottelun aikana vieraille. Viidennellä peliminuutilla Matti Jussila antoi vasurillaan kulmapotkun, jonka Eric Bullock puski komeasti maaliin. Erkki teki jakson aikana hyviä spurtteja linjan läpi ja onnistui maalinteossa toistamiseen vartin päästä tarkalla sijoituksellaan.

Masan vapari ei ollut kova. mutta kiersi tarkasti vasemman tolpan vierestä maaliin.
Masan vapari ei ollut kova. mutta kiersi tarkasti muurin läpi vasemman tolpan vierestä maaliin.

Matti Jussila lisäsi muutaman minuutin päästä kotijoukkueen johtoa tarkalla vapaapotkulla ja jatkoi hyviä otteitaan keskittämällä kulmurin Matias Cavenille, jonka vuoro oli nyt pukata pallo verkkoon.

Reilun puolen tunnin näytöksen jälkeen pelivauhti putosi. Haka/HJS tyytyi jakson loppuajan lyhyisiin poikittaissyöttöihin ja  pallon kierrätykseen keski- ja puolustusalueella. Jipon hyökkäysvoima riitti jakson aikana pariin vastaiskuun.

Toinen jakso alkoi virkeästi ja valkopaidat loivat useita läheltä-piti -tilanteita joensuulaisten maalille. Jippo sai kuitenkin tiivistettyä rivinsä ja järjesteli muutamia hyökkäyksiä  kohti maalia. Haka/HJS:n puolustuspäässä ei kuitenkaan ollut isompaa hätää. Kun verkot eivät heiluneet, loppunumeroiksi kirjattiin 4-0.

Jipon maalivahti oli kovilla myös toisella puoliajalla. Dani Molinin vuoro yrittää kaunistella loppunumeroita.

Vaikka kupletin juoni oli jo nähty viikkoa aiemmin, kotijoukkueen peli oli joka tapauksessa askeleen parempaa. Valmentaja Lauri Hakanen oli tyytyväinen, että toisella jaksollakin maltettiin nyt pelata omaa peliä, vaikkei hyvistä paikoista huolimatta lisämaaleja saatu aikaan. Pelikontrolli säilyi koko ottelun ajan. YJ:n pelitaidoilla pallo pystytään pitämään hallussa nopeassakin vauhdissa, ja syöttöjen laatu on korkea.

Laitapakit Akseli Tiensuu ja Vilppu Leinonen nousivat hyvin ja saivat aikaan ylivoimatilanteita vastustajien maalille.

Seuraavaksi onkin mielenkiintoista kohdata Tampereen ylpeys Ilves, joka saapuu paikallisderbyn merkeissä Saharan iltavaloihin keskiviikkona 18.2.

Masan tehot 1+3 olivat raadin mielestä 3 tähden arvoisia.

Tähtiraadissa olivat tällä kertaa FC Hakan edustuksen kirjoilla olevat nuorukaiset Aki Sihvonen ja Juho Pirttijoki. Äijien tähdet menivät tässä pelissä seuraavasti:
Matti Jussila
          Matias Caven
                   Edu Tapanainen

Tähtikisan ensimmäinen erä kestää karsintasarjan loppuun. Eniten tähtiä kerännyt pelaaja saa keväällä käyttöönsä Mersun Veho OY:ltä.

FC Haka j/HJS yj Jippo-ottelussa:

Joonas Immonen, Vilppu Leinonen, Matias Caven, Jami Kyöstilä, Akseli Tiensuu, Eetu Tapanainen, Niilo Mäenpää, Anton Popovitch, Erkka Helminen (36 min. Joonas Ritonen) Matti Jussila (77 min. Timo Viljanen), Eric Bullock (45 min. Dani Molin)

Maalit/syötöt:

5 min   Eric Bullock (Matti Jussila)    1-0
21 min Eric Bullock (Matti Jussila)    2-0
24 min Matti Jussila                              3-0
33 min Matias Caven (Matti Jussila)  4-0

YJ:n Varoitukset:
83 min Eetu Tapanainen

Kuvat: Jussi Rämä, Hannu Tiensuu