A-pojat avasivat SM-karsinnat voitolla

Jaa tämä juttu!

Avauskokoonpano TPV

FC Haka j/HJS YJ pelasi karsintasarjan avausottelunsa lauantaina 31.1.  TPV:tä vastaan. Pullerin kenttä oli loistokunnossa, lämmityksen tehoa oli nostettu, eikä jäästä ollut tietoakaan.

Pienen alkuhermoilun jälkeen kotijoukkue otti ohjat käsiinsä keskikentällä ja painoi palloa väkisin TPV:n puolustusalueelle. Maalihanat aukesivat jo 7. peliminuutilla. Kymppipaikalla pelannut Anton Popovicth sai syötön boxiin ja laukoi sen matalana etukulmaan. Parin minuutin päästä asialla oli keskikentältä noussut Niilo Mäenpää, joka nosti pallon tyylikkäästi pallon maalivahdin yli.

Veskun maali TPV
Matias ”Vesku” Caven ehti topparin tontiltaan myös maalintekoon.

Punaisten peli sekosi takaiskuista, ja Haka/HJS pääsi mellastamaan melko vapaasti hyökkäyskolmanneksella.  Matias Caven pääsi laukomaan tuloksellisesti  kulman jälkitilanteesta 16 minuutilla, ja kärkipelaaja Eetu Tapanainen lisäsi TPV:n tuskaa entisestään parin minuutin päästä. Syöttäjänä kaikissa maaleissa oli keskikentän tehomies Erkka Helminen, jota vastustaja ei tällä kertaa saanut pidettyä kurissa.

4-0 tilanteen jälkeen kotijoukkueen suurin nälkä näytti tulleen tyydytetyksi, vaikka tekopaikkoja järjestyi vieläkin runsaaasti. Muun muassa Matti Jussila ja Edu pääsivät läpiajoon, mutta TPV:n molari veti pidemmät kortit.

Toisella puoliajalla Haka/HJS otti hieman rennommin. Jokaiseen palloon ei menty enää täysillä, ja liike väheni. TPV pääsi paremmin peliin mukaan, ja pelin loppua kohti sai keskikentän haltuunsa. Tästä huolimatta kotijoukkueella oli useampia maalipaikkoja. TPV:n mahdollisuudet olivat lähinnä erikoistilanteissa. Viimeisenä lukkona oli kuitenkin Joonas Immonen, joka torjui vuorenvarmasti ja jonka avaukset olivat huippuluokkaa.

Joonas Immonen hallitsi ilmatilaa maalin edustalla.
Joonas Immonen hallitsi ilmatilaa maalin edustalla.

Haka/HJS:n puolustuspää toimii hyvin. Laitapakit nousevat tilanteen salliessa tehokkaasti, ja tarvittaessa keskikenttä ja topparit tulppaavat aukot. Toppari Eero-Matti Auvinen joutui jättämään kentän noin puolen tunnin pelin jälkeen reiden kipuilun vuoksi. Laitapakki Jami Kyöstilä otti hänen paikkansa, ja Akseli Tiensuu hänen tilalleen. Vasen pakki Aku Piispanen pelasi ehkä parhaan pelinsä.

Aku Piispanen syöttää Edu Tapanaisen vauhtiin.

 

Vaikka voitto oli nyt selkeä, eikä YJ:n tarvinnut laittaa kaikkia paukkuja peliin,  jatkossa kannattaa itse kunkin pitää huolta siitä, että tiukoissa otteluissa ollaan valmiita menemään oman mukavuusalueen rajojen yli.

Ottelun tähtiraati oli tällä kertaa HJS:n valmentaja Matti Junninen. Kuluvalla kaudella eniten tähtiä kerännyt saa VEHO:lta käyttöönsä Mercedes-Benzin myöhäissyksyllä. Matin tähdet menivät seuraavasti:

Matias Caven
          Niilo Mäenpää
                   Matti Jussila

 FC Haka/HJS  TPV-ottelussa:

Joonas Immonen, Aku Piispanen, Eero-Matti Auvinen (28 min. Akseli Tiensuu), Matias Caven, Jami Kyöstilä, Erkka Helminen, Anton Popovitch, Niilo Mäenpää (69 min. Joonas Ritonen), Aapo Mäenpää, Matti Jussila,  Eetu Tapanainen (82 min. Eric Bullock).

Maalit/syötöt:

7  min  Anton Popovitch (ErkkaHelminen)              1 – o
9 min  Niilo Mäenpää  (ErkkaHelminen)                 2 – 0
16  min   Matias Caven (ErkkaHelminen)                 3 – 0
18   min  Eetu Tapanainen  (ErkkaHelminen)         4 – 0