Kymmenen maalin kimara

Jaa tämä juttu!
rips ali -lauri maali
Lauri Tapiola puskemassa Alin keskitystä maaliin.

 

Hakan B-pojat tarjosivat sunnuntaina 28.9. katsojille kunnon maalijuhlat. Valmennusporras ei välttämättä ollut avoimien ovien tapahtumaan niin tyytyväinen.

Riihimäen Palloseura on juuttunut ykkösen peräpäähän, ja janosi kunniansa vuoksi pisteitä varmaankin yhtä kipeästi kuin Haka. Tämä näkyi joukkueiden hyökkäysvoittoisena pelaamisena, jossa oli enemmän vauhtia kuin kontrollia. Vaikka taidot olisivat riittäneet, Haka ei saanut selkeää hallintaa RiPS:n prässätessä suurimman osan ottelusta kovaa ja korkealta.

Haka aloitti maalikarkelot, kun Lauri Tapiola hyödynsi pituusylivoimansa ja puski kulmatilanteessa Ali Al-Zubeidin keskityksen verkkoihin. Eipä aikaakaan, kun tuomari katsoi Laten vastaavasti rikkoneen omalla puolustusalueella rankkarin arvoisesti. Pilkut saatiin kuitenkin ottelussa tasan, kun vastustaja joutui niittaamaan boxiin ajaneen Matti Jussilan nurmen pintaan ja Antti Kekkonen onnistui rangaistuspotkussaan.

rips akse - masa
Akseli Tiensuu ja Matti Jussila juonimassa tilannetta RiPS:n maalille.

Sama kaksikko onnistui toisen puoliajan alkupuolella kulmatilanteessa. RiPS ei luovuttanut, vaan pääsi nousemaan rinnalle, kun Hakan puolustuspäässä lipsahdeltiin. Piina helpotti, kun keskikentän dynamo Akseli Tiensuu nousunsa päätteeksi harhautti maalivahdin ja sijoitti pallon verkkoon. Heti perään Markus Salonen jatkoi maalitehtailua upottanalla vasurikutinsa vastustajan molarin ohi.

Viimeisellä kymmenminuuttisella nähtiin vielä kaksi osumaa. Hakan maalin ja loppunumerot 6-4 laukoi Waltteri Hopia, kun palloa päästiin liikuttelemaan hyvin sivusuunnassa vastustajan boxissa.

rips eki - aku
”Erkki” jaksoi taas vääntää loukkaantumiseensa saakka. Aku Piispanen seuraa.

Vaikka hyökkäyspäässä onnistuttiinkin riittävän hyvin toisella jaksolla, valmennukselle aiheuttivat turhan monen päästetyn maalin lisäksi harmaita hiuksia Alin ja Ertük Sarginin kolhut, jotka veivät kaverit vaihtoon ottelun puolivälissä. Toivon mukaan paikat ovat kunnossa viikon päästä, kun FC Espoo saapuu Sääksmäen samettiselle viheriölle.

rips robert
Robert Mattila pelasi avauskokoonpanossa laitapakkina ja taisteli ensimmäisellä puoliajalla komeasti isompiaan vastaan.

 

Haka RiPS-ottelussa

Teemu Miekka, Aku Piispanen, Antti Kekkonen, Lauri Tapiola, Robert Mattila (Juuso Ylinen 51 min), Markus Salonen, Ertürk Sargin (Samuli Mikkola 45 min), Akseli Tiensuu, Ali Al-Zubeidi (Aleksi Pirttijoki 41 min), Matti Jussila, Alex Hård (Waltteri Hopia 72 min)

Maalit

16 min Lauri Tapiola (Ali Al-Zubeidi) 1-0
19 min RiPS 1-1 (RP)
34 min Antti Kekkonen 2-1 (RP)
49 min Antti Kekkonen (Matti Jussila) 3-1
54 min RiPS 3-2
62 min RiPS 3-3
64 min Akseli Tiensuu (Alex Hård) 4-3
65 min Markus Salonen (Matti Jussila) 5-3
72 min RiPS 5-4
75 min Waltteri Hopia (Matti Jussila) 6-4

Hakan varoitukset

66 min Antti Kekkonen
78 min Matti Jussila


 

Haka HJS-ottelussa 21.9.2014

Vierasottelussa HJS:aa vastaan tappionumerot olivat selkeät 5-0. Pallonhallinnasta ja muutamista huippupaikoista huolimatta maalinteossa ei onnistuttu, kun taas vastustaja oli viimeistelyssään terävä.

Ville Karirinne, Aku Piispanen, lauri Tapiola, Jussi Tuominen (Robert Mattila 41 min), Antti Kekkonen, Samuli Mikkola (Joni Laurila 78 min), Markus Salonen, Ertürk Sargin (Roope Jokela 78 min), Ali Al-Zubeidi, Alex Hård (Waltteri Hopia 65 min)

Hakan varoitukset

37 min Lauri Tapiola
60 min Ertürk Sargin