C-tytöt voittoon Helsingissä

Jaa tämä juttu!

FC Haka YJ pelasi jälleen erittäin viihdyttävää fudista Helsingin vieraspelireissulla. Valkopaidat voittivat PK-35:n jännittävien vaiheiden päätteeksi 3-4 (2-3).

Tuuli Enkkilä
Tuuli Enkkilä

Ottelu kulki outoja polkuja pitkin ennen kuin voittaja saatiin selville. Tauolla valkopaidat johtivat peliä kolmen tehdyn maalin avulla. Yksikään maaleista ei ollut pelin rakentelun tai onnistuneen murtautumisen tulos, vaan maaleja edelsi pallon riisto hyökkäyskolmanneksella.

Maaleissa nähtiin kuitenkin upeita suorituksia. Tuuli Enkkilän kaukolaukaus yli 20 metristä poikkipuun kautta maalin oli lähellä tarvita uusinta maaliviivateknologiaa, mutta vieraiden onneksi avustava erotuomari oli tarkkana; 0-1.

Emmi Mäkinen pääsi pallon riiston jälkeen läpiajoon. Hän harhautti hallitusti maalivahdin päästen sijoittamaan pallon melkein tyhjään maaliin; 2-2.

Ja aivan puoliajan lopussa Ella Huovinen riisti pallon vastustajan boxissa, vaistot kertoivat hyökkääjäparin sijainnin, tarkka syöttö jalkaan, mistä Anni Konttinen sijoitti; 2-3.

Emmi Mäkinen
Emmi Mäkinen

0-1; 18. Tuuli Enkkilä
1-1; 20.
2-1; 26.
2-2; 29. Emmi Mäkinen
2-3; 37. Anni Konttinen (Ella Huovinen)
3-3; 73.
3-4; 74. Vilma Mahlio

Valkopaitojen valmennus ihmetteli ensimmäisen puoliajan maali-ilottelua.

– Laskujeni mukaan rakensimme oivaltavilla syötöillä enemmän tai vähemmän oikeita maalitilanteita vajaat 10 kappaletta. Yksikään niistä ei päättynyt maalin. Pallollisessa pelaamisessa oli siis paljon hyvääkin, valmennus pohti.

– Maalinteossa meillä oli parannettavaa. Toki on sanottava, että vastustajan maalivahti oli erinomainen.

Toisella puoliajalla tuulen suunta kääntyi. PK-35 alkoi hallita peliä, ja ajoittain painostus oli todella selkeää. Tuo paine johti myös ansaittuun tasoitusmaaliin, kun reilu 15 minuuttia oli ottelua pelaamatta.

– Kotijoukkue taisi muuttaa peliään hyökkäysvoittoisemmaksi. Me emme siihen pystyneet vastaamaan. Pelasimme myös poikkeavalla pelisysteemillä, mikä saattoi hieman vaikeuttaa juuri puolustamista. Mutta oleellisin asia oli se, että emme pystyneet pitäneet palloa omilla, valmennus ruoski.

Tällä kertaa ratkaiseva pomppu tuli valkopaitojen eduksi. Tasoitusmaalin jälkeen pallo kimposi tyhjään vasempaan laitaan. Hetkeä aiemmin vasemmaksi laidaksi siirretty Vilma Mahlio otti pallon rauhassa haltuun, ajoi boxiin ja laittoi kovan matalan pallon maalivahdin ja puolustuslinjan väliin; 3-4.

Viikon päästä lauantaina edessä on paikallispeli Ilvestä vastaan. Kello 17:00 alkaen Pyynikillä ratkaistaan paljon enemmän kuin kolmen jaossa olevan pisteen osoite.

Kiia Immonen
Kiia Immonen

Aloituskokoonpano:

Seppänen

O Konttinen – Immonen – Tuominen

Molin – S Korhonen

Mahlio – Enkkilä – Mäkinen

A Konttinen – Huovinen

Vaihdot:

41. Saana Tuomala in, Ella Huovinen out

41. Noora Salo in, Satu Seppänen out

52. Heljä Korhonen in, Emmi Mäkinen out

Vilma Mahlio
Vilma Mahlio