Haka vaimensi Jazzin tahdit

Jaa tämä juttu!

Hakan B-pojat aloittivat toisella puoliajalla hurjan kirin ja nousivat kahden maalin tappioasetelmasta 5-3 voittoon FC Jazzista Rauhalassa sunnuntaina 15.9.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, mutta Jazz oli maalipaikoissaan terävämpi. Avausmaalissa  keskikenttä eikä puolustus onnistunut pysäyttämään läpi rynninyttä Joakim Niemistä. Toinen takaisku oli nopea vastahyökkäys, jossa kuudentoista rajalle juossut Nieminen sai poikittaissyötön jälkeen vapaan laukaisupaikan.

Toinen puoliaika alkoi Hakan kannalta loistavasti. Ali Al-Zubeidi eteni päättäväisesti ja pääsi laukomaan. Maalivahti torjui osittain, mutta Samuli Mikkola tuikkasi maaliviivalta pallon verkkoon. Vartin päästä nähtiin uusinta, mutta Ali sijoitti pallon nyt itse verkkoon. Minuuttia myöhemmin Hakan hyökkäyspeli tuotti jälleen tulosta. Akseli Tiensuu antoi nappikekityksen Alex Hårdille, joka puski vitosen viivalta pallon maalivahdin yli.

Jazz joutui nyt avaamaan peliään, hyökkäsi voimalla, mutta Haka rankaisi. Ali tykitti paristakymmenestä metristä komeasti verkkoon. Tarkkaavaisuuden hiukan hiipuessa Jazz pääsi kaventamaan kulmatilanteesta, mutta Antti Kekkonen sinetöi lähietäisyydeltä loppunumeroiksi 5-3.

Toinen puoliaika oli Hakalta syyskauden parasta joukkuepeliä. Syötöt menivät omille, ja useimmat kaksinkamppailut voitettiin. Suoraviivaisuus toi tulosta. Etenkin mahtavan ottelun pelanneen Ali Al-Zubeidin osalta: ensimmäisellä puoliajalla moni hyökkäys hidastui tai tyrehtyi vastustajia kieputtellessa, mutta tauon jälkeen Ali pelasi nopeasti eteenpäin niinkuin kymppipaikalla pitääkin.

Kolme pistettä olivat tärkeitä sarjasijoituksen kannalta. Varsinkin, kun viikkoa aiemmin Espossa kärsittiin Hongalle kirvelevä 3-2 tappio. Tasaisen pelin lopun pilasi tuomarivirhe, kun kulmatilanteessa vastustajan pelaaja torppasi maalivahti Ville Karirinteen, ja sen seurauksena Honka sai pallon maaliin. Pilli jäi kuitenkin tuomarin taskuun. ”Tasapuolisuuden” nimissä jäi viheltämättä myös Matti Jussilan kaataminen vastustajan rankkarialueella. Hakan maaleista vastasivat Samuli Mikkola ja Matti Jussila.

Samuli Mikkola oli vahvasti aloittamassa Hakan kiriä. Avustava erotuomari näki Sampan jatkaneen Alin laukauksen maaliviivalta verkkoon, vaikka tilastoissa maali taisi mennä Alin piikkiin. Tärkeintä, että se meni maaliin.

Samuli Mikkola oli vahvasti aloittamassa Hakan kiriä. Avustava erotuomari näki Sampan jatkaneen Alin laukauksen maaliviivalta verkkoon, vaikka tilastoissa maali taisi mennä Alin piikkiin. Tärkeintä kuitenkin, että maali tuli oikeaan aikaan.

Haka Jazz-ottelussa
Teemu Miekka
Aku Piispanen
Antti Kekkonen
Lauri Tapiola
Jussi Tuominen
Waltteri Hopia
Ertürk Sargin
Akseli Tiensuu
Samuli Mikkola (Robert Mattila 72 min)
Ali Al-Zubeidi
Alex Hård

Maalit

18 min Jazz 0-1
31 min Jazz 0-2
42 min Samuli Mikkola (Ali Al-Zubeidi) 2-1
65 min Ali Al-Zubeidi 2-2
66 min Alex Hård (Akseli Tiensuu) 3-2
71 min Ali Al-Zubeidi (Akseli Tiensuu) 4-2
76 min Jazz 4-3
80+ min Antti Kekkonen 5-3

Hakan varoitukset

43 min Akseli Tiensuu

 


 

 Haka Honka-ottelussa

Ville Karirinne
Aku Piispanen
Lauri Tapiola
Antti Kekkonen
Jimi Eklund
Markus Salonen (Waltteri Hopia 59 min)
Ertürk Sargin
Jussi Tuominen
Samuli Mikkola
Matti Jussila
Alex Hård

Maalit

14 min Honka 1-0
22 min Honka 2-0
29 min Samuli Mikkola 2-1
57 min Matti Jussila 2-2
71 min Bledar Kelmendi

Hakan varoitukset

76 min Matti Jussila
79 min Antti Kekkonen
80+2 min Lauri Tapiola