C-tytöille toinen 0-1 tappio peräjälkeen

Jaa tämä juttu!

C-tyttöjen Etelä-Länsi -Liigan syyskierros kääntyi kolmen tappiottoman ottelun jälkeen kahden pelin tappioksi. Vieraspeli FC Halikkoa oli leimaltaan onnistunutta puolustuspelaamista molemmilta joukkueilta. Ainoa maali nähtiin avauspuoliajan viimeisillä hetkillä taaten 1-0 (1-0) voiton salolaisille.

Yksi takaisku ei muuttanut sitä tosiasiaa, että valkopaitojen paras osa-alue oli puolustaminen. Koko joukkueen puolustuspeli oli tiivistä ja uhrautuvaa. Näin vieraat pystyivät pitämään FC Halikon pääosin pois maalipaikoilta.

Janna Tuominen
Janna Tuominen

– Meidän parhaat olivat tänään puolustuspään pelaajia. Laitapuolustajat Janna (Tuominen) ja Vilma (Mahlio) olivat pelipäällä. Molemmat ovat hienosti oivaltaneet tehtävänsä, mikä tarkoittaa molempiin suuntiin pelaamista sopivassa rytmissä, valmentaja Hakala väitti.

Satu (Seppänen) parantaa koko ajan tolppien välissä. Maalista häntä on turha syyttää, sillä veto oli upea volley.

Kotijoukkueen voittomaali toki valmentajaa selvästi sieppasi.

– En voi olla muistuttamatta, että maalintekijää ennen palloon koski useita meidän pelaajia, eikä siis kotijoukkueen pelaajia. Mutta tällaisia nyt sattuu isommillakin stadioneilla, valmentaja repi harventunutta harjaansa.

– Mutta kyllä topparit (Sanna-)Kaisa (Rousku) ja Kiia (Immonen) olivat myös meidän parhaimmistoa.

Vilma Mahlio
Vilma Mahlio

Ottelun ratkaisuna voidaan pitää sitä, että kotijoukkueen puolustusta valkopaidat eivät juurikaan pystyneet murtamaan.

Valkopaidat pystyivät luomaan pari hyvää tilannetta ensimmäisellä puoliajalla. Tärkein suoritus, maalilaukaus, jäi kuitenkin molemmilla kerroilla puutteelliseksi.

Toisella puoliajalla vieraat eivät pystyneet luomaan oikeastaan yhtään kunnollista maalitilannetta.

– Paras murtautuminen tuli laitapuolustajan (Vilma Mahlio) yksilösuorituksella. Joten puolustuslinjan edessä pelanneille kuudelle pelaajalle jäi kieltämättä paljon parannettavaa, valmentaja arvosteli.

– Joukkueena puolustaminen onnistui tänään. Hyökkäyskolmanneksella meidän pelaajien ratkaisut eivät riittäneet. Kotijoukkue tietysti puolusti hienosti, mutta kyllä me oltiin liian kilttejä vastustajan boxin lähellä.

Valkopaitojen seuraava peli on lauantaina 13.9. Tehtaan kentällä pelattavassa ottelussa vastassa on HJK. Ottelu alkaa kello 13:00.

HJK on pelannut vasta kolme peliä, mutta ehtii vielä ma 8.9. pelata yhden pelin ennen Tehtiksen ”pikkuklassikkoa”. Helppoa valkopaidoilla ei tule Tehtiksellä olemaan, sillä HJK on aloittanut syyskierroksen vakuuttavasti; sarjataulukko.

Aloituskokoonpano:

Seppänen

Mahlio – Rousku – Immonen – Tuominen

Mäkinen – Molin – Enkkilä – Tolvanen

H Korhonen – Huovinen

Vaihdot:

41. Sonja Korhonen in, Lotta Tolvanen out

41. Annu Selinummi in, Heljä Korhonen out

lauantaina 13.9. 13:00 FC Haka YJ - HJK
lauantaina 13.9. 13:00 FC Haka YJ – HJK