Pistejakoon viimeisellä minuutilla

Jaa tämä juttu!

Hakan B-pojat joutuivat kamppailemaan pisteestä viimeiseen saakka ykkösdivarin ottelussa Inter/2:ä vastaan Rauhalassa sunnuntaina 31.8. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli todella tasaista taistoa keskialueella. Turkulaiset prässäsivät  agressiivisesti ja onnistuivatkin rikkomaan Hakan peliä. Kotijoukkue menetti jatkuvasti palloja, joutui hätäilemään, ja syötöt  jäivät epätarkoiksi.

Molemmat joukkueet pääsivät muutamaan kertaan koettamaan maalintekoa. Inter onnistui 17 minuutilla, kun kaukaa lauottu roikkopallo putosi Teemu Miekan taakse. Hakallakin oli pari hyvää paikkaa. Lähimpänä onnistumista oli Aleksi Pirttijoki, jonka kova vapari paukutteli maaliristikkoa.

Toinen puoliaika aloitettiin samankaltaisella menolla, mutta vähitellen Haka sai yhä paremman otteen pelistä. Painopiste siirtyi Interin päätyyn jakson puolivälissä, ja vastustaja joutui roiskimaan palloa Rauhalan kaseikkoihin. Näytti jo siltä, että turkulaiset kestävät Hakan viimeisten minuuttien vyörytyksen, mutta tällä kertaa valkopaidat onnistuivat. Akseli Tiensuu kamppaili pallon itselleen keskialueella ja vapautti laitapakki Jussi Tuomisen nousukiitoon. Jussi ei jäätynyt, vaan tämmäsi pallon pienehköstä kulmasta voimalla takanurkkaan. Viime hetken sarjapiste tyydytti tällä kertaa, vaikka hieman paremmalla onnella olisi voinut korjata täydenkin potin.

Hakan puolustus osoitti tiivistymisen merkkejä. Lauri Tapiola alkaa olla kova luu kelle tahansa vastustajalle, ja yhteispeli Pirttijoki jr:n kanssa alakerrassa sujuu kerta kerralta paremmin. Joukkueen pelaajien välimatkat eivät venyneet liikaa ja paketti pysyi hyvin kasassa. Yhtään vastustajan läpiajoa ei tällä kertaa nähty.

Sama kehitys näkyi jo edellisessä ottelussa SalPaa vastaan Salossa. Alkuminuuttien paria vaaranpaikkaa lukuunottamatta Hakalla ei ollut mitään hätää kentällä. Tuloksena oli 0-2 voitto. Maalinteosta vastasivat Aleksi Pirttijoki ja Alex Hård.

Jussi Tuominen ja Akseli Tiensuu taistelussa. Tuloksena oli yksi kauden komeimmista maaleista.
Jussi Tuominen ja Akseli Tiensuu vauhdissa. Tuloksena oli yksi kauden komeimmista maaleista.

 

Hakan kokoonpano Inter-pelissä:

Teemu Miekka, Aku Piispanen (72. Tomi Nurminen), Aleksi Pirttijoki, Lauri Tapiola, Jussi Tuominen, Markus Salonen (78. Joni Laurila) Etürk Sargin, Akseli Tiensuu, Roope Jokela (41. Valtteri Hopia), Samuli Mikkola, Alex Hård.

 Hakan kokoonpano SalPa-pelissä:

Teemu Miekka, Aku Piispanen, Aleksi Pirttijoki, Lauri Tapiola, Jussi Tuominen, Markus Salonen, Antti Kekkonen, Etürk Sargin, Tomi Nurminen (41. Valtteri Hopia), Samuli Mikkola, Alex Hård (71. Justus Kunnas).
Hakan varoitukset: 38. Tomi Nurminen.

Seuraava ottelu:

Honka/2 – Haka su 7.9. klo 16 Espoo