Piiricup valkopaidoille

Jaa tämä juttu!

Ratinan mahtipontiset puitteet olivat elokuun viimeisenä sunnuntaina näyttämönä, kun Piiricupin finaaleissa haettiin voittajia. C-tyttöjen Ilves ja FC Haka YJ astuivat ensimmäisenä nurmimatolle ratkomaan paremmuutta. Päivän aikana Ratinassa ratkaistiin vielä C14-poikien ja miesten cupmestarit.

Heti pelin alusta asti tuli selväksi, että valkopaidat olivat asennoituneet erinomaisesti finaaliin. Tämä näkyi kaksinkamppailuissa ja ylhäältä lähteneen prässin onnistumisena.

– Palaverissa otettiin esiin tämä vähän erilainen lähtökohta, että vastaan tulee tuttuja, ja jopa hyviä kavereita. Käytiin läpi, miten meidän joukkue tähän haasteeseen suhtautuu. Mutta jottei bonukset kilise väärälle tilille, niin muistetaan, ettei puheilla ole milloinkaan voitettu yhtään peliä, valmennus muistutti.

– Se, miten kypsästi meidän pelaajat tänään pelasivat, vetää aika sanattomaksi. Numerotkin jo kertovat, että meillä oli ainoastaan onnistujia.

0-1; 12. ”Ome” Lahtinen (Sonja Korhonen)
0-2; 14. ”Ome” Lahtinen (Tuuli Enkkilä)
0-3; 21. Sonja Korhonen (Vilma Mahlio)
0-4; 35. ”Ome” Lahtinen (Vilma Mahlio)
0-5; 39. ”Ome” Lahtinen
0-6; 43. Heljä Korhonen (Sonja Korhonen)
0-7; 57. Inka Molin

Ct Piiricup lammin 012

Ottelun näkyvin pelaajaa lienee ollut ”Ome” Lahtinen neljällä maalillaan.

– Missä tahansa finaalissa, kun sipaiset neljä maalia, niin onhan se mieletön suoritus. ”Ome” oli tänään todella hyvä, valmennus kehui.

– Yhtä lailla pitkästä aikaa kunnon minuutit pelannut Sonja (Korhonen) oli maalilla ja parilla alustuksella tosi tärkeässä roolissa.

Paikallispelien erityislataus nousee usein pelien jälkeisissä keskusteluissa esiin – niin nytkin.

– Pakko on tunnustaa, mutta itse tykkään aivan mielettömästi katsoa tuollaista asennetta, millä Inka (Molin) tähän peliin tuli. Siellä oli treenikavereita vastustajina, mutta siitä huolimatta hän pelasi vahvuuksillaan. Ja Inkan kohdalla se tarkoittaa myöskin sitä, että välillä vastustaja muistaa, mikä niiden säärisuojien tarkoitus olikaan, valmennus väitti.

– Myös Vilman (Mahlio) pelaamisen kehitystä on hieno seurata. Häntä on kannustettu hyökkäyksien tukemiseen ja tänään hän todellakin sitä teki.

Valkopaitojen maalintekijöinä kunnostautuivat lisäksi Heljä Korhonen ja Inka Molin.

Jos oli tulos ja tilastot valkopaitojen mieleen, niin pelin syvimmässä olemuksessa oli myös paljon positiivista. Joukkueen pelaamisessa näkyy selkeitä tunnistettavia ja toistuvia asioita. Lisäksi Honkaa vastaan takunnut pallollinen pelaaminen oli nyt monta pykälää parempaa.

Valkopaidat jatkavat pelejä viikon päästä sunnuntaina Salossa. Silloin vuorossa on ELL-peli FC Halikkoa vastaan.

Aloituskokoonpano:

Seppänen

Mahlio – Rousku – Immonen – Tuominen

Mäkinen – Molin – Enkkilä – S Korhonen

H Korhonen – Lahtinen

Ct Piiricup joukkue 01