C-tytöille toinen tasapeli putkeen

Jaa tämä juttu!

KTP ja valkopaidat pelasivat C-tyttöjen ELL-pelin poikkeuksellisen jylhässä miljöössä. Haminan urheilukenttä kun oli osin vallihautojen ja muurien ympäröimä. Vaikutti maisemat pelin tapahtumiin tai ei, niin loistavakuntoisella nurmella nähtiin viihdyttävä peli.

Anni Konttinen
Anni Konttinen

Vierasjoukkue siirtyi avauspuoliajan lopussa johtoon Anni Konttisen maalilla. Toisen puoliajan alkupuolella KTP meni kahdella nopealla maalilla johtoon. Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua nuorempi Konttinen tasoitti pelin – jälleen läpiajosta.

0-1; 35. Anni Konttinen (”Ome” Lahtinen)
1-1; 49.
2-1; 52.
2-2; 67. Anni Konttinen (Saana Tuomala)

Ensimmäinen 40-minuuttinen oli aika tasaista peliä. Aivan huippupaikkoja kumpikaan tosin ei useita pystynyt luomaan. Puolustuspelaamien oli molemmilla kuosissa.

Valkopaidat siirtyivät johtoon Ella Huovisen ja ”Ome” Lahtisen oivallusten ansiosta. Huovinen riisti pallon puolessa kenttää ja ajoi päättäväisesti vasemmasta laidasta hyökkäyskolmannekselle; helppo syöttö Lahtiselle, joka vaihtoi puolta mainiolla syötöllä vapaana olleelle Anni Konttiselle. Konttisen viimeistely oli jäätävä, eikä kotijoukkueen maalivahti pystynyt maalia estämään.

Toisella puoliajalla valkopaitojen puolustuspelaaminen mureni pariin otteeseen, eikä KTP jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Molemmat maalit tulivat niiltä paikoilta, mistä maalit yleensäkin nähdään.

Saana Tuomala
Saana Tuomala

Tämä ei kuitenkaan vieraita nujertanut, vaan tilanteita luotiin edelleen. Saana Tuomalan huikean läpisyötön avulla Anni Konttinen karkasi jälleen läpiajoon, ja sijoitti pallon etutolpan juureen.

Valkopaitojen valmennus oli näkemäänsä tyytyväinen.

– Pakko sanoa, että viihdyin. Kentällä mentiin, eikä meinattu. Oli lähellä, että olisimme joutuneet yhden pelaajan vajaalle, ja aika oleellisella pelipaikalla. Toisaalta oli lähellä, että olisimme lopussa tehneet voittomaalin. Loistava fudismatsi, valmentaja hehkutti.

– Joku tykkää katsoa, kun Barcelona syöttää sadan neliön alueella sata kertaa, eikä vastustaja pääse palloon kertaakaan kiinni. Minä tykkään katsoa tällaista peliä, mitä KTP:n ja meidän pelaajat näyttivät. Oli vauhtia, oli maalitilanteita, oli kontaktia, oli tunnetta sekä kentällä että vähän laidallakin, ja uskomatonta taistelua koko 80-minuuttia.

Tuskin kukaan todellakaan pelistä poistui sillä ajatuksella, että oli tylsää.

ELL-tilanne 140825

Tulevana viikonloppuna valkopaidat pelaavat kaksi peliä. Lauantaina Pullerin nurmella vastassa on Honka ELL:n ottelussa. Sunnuntaina Tammelan stadionilla kohdataan Ilves Piiricupin finaalissa.

Aloituskokoonpano:

Salo

Mahlio – Rousku – Immonen – Tuominen

Mäkinen – Molin – Huovinen – O Konttinen

A Konttinen – Lahtinen

Vaihdot:

52. Lotta Tolvanen in, O Konttinen out

52. Saana Tuomala in, Mäkinen out

Ct KTP kokoonpano 02