Tummia pilviä valkopaitojen taivaalla

Jaa tämä juttu!

Valkopaidat pelasivat keskiviikkoaamuna harjoituspelin PK-35 vastaan. Pari pelaajaa jatkoi ottelun jälkeen matkaa Linnanmäelle, ja miksipä ei, kun kerran Helsingissä oltiin. Suurelle osalle itse peli oli jo tarpeeksi päät pyörälle laittava – ellei jopa kummitusjunamainen – kokemus; 6-0 (2-0).

Numerot mairittelivat vierasjoukkuetta.

– Mitä tahansa mittareita fudiksessa käytetäänkään paremmuuden mittaamiseen, joukkueen tai yksilöiden, PK-35 oli niissä kaikissa meitä parempi. Hienosti punamustat pelasivat, eikä meidän ole syytä keksiä selityksiä, valmentaja Hakala myönsi.

Eikö valmennuksen pitäisi olla huolissaan? Noin viikko on aikaa Laura Kalmari -lopputurnauksen avauspeliin.

– Kunpa voisinkin lainata tähän sananlaskua älä turhia murehdi, anna hevosen murehtia, sillä on isompi pää, mutta kun en voi. Kyllähän meidän pelaaminen jätti lukuisia kysymysmerkkejä, valmentaja pureskeli ylähuultaan.

– Toisaalta tämä oli harjoituspeli. Tärkein asia minusta on, miten meidän pelaajat reagoivat tähän; kaivetaanko taskusta pussillinen nessuja vai askillinen sisuja.

Janna Tuominen
Janna Tuominen

Kysyttäessä tarkempaa analyysiä valkopaitojen joukkuepelaamisesta valmentajan naama vääntelehti siihen malliin, että Korkeasaaren simpanssitkin olisivat olleet kateudesta vihreitä. Jotain positiivista hetken miettimisen jälkeen sentään löytyi.

– Tässä on nyt puurot ja vellit sekaisin, ja molemmat valuvat puntissa asti. Kauheasti ei ole sanottavaa, Hakala aloitti.

– Mutta esimerkiksi avauspuoliajalla Janna Tuomisen kaksinkamppailupelaaminen läpiajoon karkaavaa vastustajaa vastaan osoitti, että joukkueesta löytyy sydäntä. Valitettavasti liian monen sydän oli jäänyt Cheekin keikalle tai minne lie.

Kauaa joukkue ei ehdi pelaamiseen uusia säätöjä hakemaan. Heti torstaina edessä on seuraava harjoituspeli, minkä päälle tiedossa on vielä harjoitus samana päivänä.


Avauskokoonpano:

Salo

Mahlio – Rousku – Immonen – Tuominen

Mäkinen – Molin – Huovinen – H Korhonen

Lahtinen – A Konttinen

Vaihdot:

40. Julia Kanerva in, H Korhonen out

60. H Korhonen in, A Konttinen out