C-tytöt Piiricupin finaaliin

TPV ja valkopaidat järjestivät runsaslukuiselle yleisöllä varsin viihdyttävän kesäillan spektaakkelin Pullerin nurmella torstaina. Pienen odottelun jälkeen, pelin vihdoin päästyä käyntiin, joukkueet tarjosivat uskomattoman maalikimaran jo ensimmäisen vartin aikana.

Lopulta kotijoukkue ansaitsi paikan Piiricupin finaaliin 6-2 (3-2) numeroilla. Finaali pelataan su 31.8. 11:30 Tammelan stadionilla Tampereella.

Sanna-Kaisa Rousku

1-0; 01. ”Ome” Lahtinen (Oona Konttinen)

6-2; 6-2 ”Lelle” Huovinen

Valkopaidat saivat otteluun täydellisen alun. ”Ome” Lahtinen laukoi pallon maaliin ensimmäisen minuutin aikana. Erinomaisen syötön maaliin tarjoili Oona Konttinen.

Nopea avausmaali ei kuitenkaan lamauttanut TPV:tä. Punapaidat saivat usein pelattua palloa kotijoukkueen linjan taakse. Valkopaidat olivat vaikeuksissa näiden tilanteiden kanssa lähes joka kerta.

Kympin ja vartin välissä pelissä koettiin todellinen valmennuksen painajainen;

• TPV tasoitti läpiajosta.
  • Valkopaidat menivät ”Ome” Lahtisen tarkalla laukauksella johtoon.
  • Kotijoukkue kahden maalin johtoon Tuuli Enkkilän kovan matalan keskityksen ansiosta.
  • Heti perään TPV tuli maalin päähän.
  • Kotijoukkueen taikauskoinen valmentaja vaihtoi pelipurkan.
"Lelle" Huovinen
”Lelle” Huovinen

Puoliajan viimeinen 20 minuuttia jatkui edelleen ”coast to coast”-teemalla. Kumpainenkaan ei tosin pystynyt aivan tuhannen taalan tilanteita enää luomaan.

Toisella puoliajalla kotijoukkue oli hallitseva osapuoli. Sanna-Kaisa Rousku, Anni Konttinen ja ”Lelle” Huovinen laittoivat pallon pussiin hyvillä laukauksilla. Tilanteita valkopaidat loivat useampaankin maaliin.

Ottelussa kotijoukkueen pelaajia nähtiin hieman tutusta poikkeavissa ruuduissa.

– Mistään kokeiluista ei ollut kyse. Kun tiedossa oli, että TPV on hyvä joukkue, niin kevätkierroksella pienemmälle vastuulle jääneet pelaajat saivat nyt mainion näyttöpaikan, valmennus korjasi.

Meeri (Latva) onnistui topparina hienosti. Hän hoiti puolustustehtävät kiitettävästi. Lisäksi pallollisena Meeri on vaikeasti luettava, minkä vuoksi syötöt löytävät oman pelaajan kovalla prosentilla.

Heljä Korhonen

Joukkueen eturivi oli muokattu täysin uudenlaiseksi.

Heljän (Korhonen) aktiivisuus oli tosi positiivinen asia. Hän oli koko ajan pelattavana, mikä osoitti hänen halunneen kantaa vastuuta, valmennus pohti.

– Ensimmäisellä puoliajalla yhteispeli Tuulin (Enkkilä) kanssa toimi todella hyvin. Ajatus oli erittäin hieno, mutta haluan meidän hyökkääjien tekevän maaleja. Laidasta maaleja ei juuri tehdä, vaikkakin pelaajalla varmasti oli ajatus alustaa niitä sieltä.

Puoliajalla hyökkääjän roolia muutettiin hieman toisenlaiseksi. Oli ohjeilla asian kanssa tekemistä tai ei, niin jälkimmäisellä puoliajalla Heljä Korhonen pääsikin useammin maalitilanteisiin.

Perjantain valkopaidat huilaavat. Lauantaina ja sunnuntaina pelejä on taas tiedossa, kun Pullerin kentillä pelataan tyttöjen Pumpuli Cup.