Honka mursi Apian taian

Jaa tämä juttu!
Ossi Lindeman hyödynsi vaarallista vasuriaan.
Ossi Lindeman hyödynsi vaarallista vasuriaan.

Nykyisin A-pojissa pelaava Hakan -95 syntynyt ikäluokka ei ole hävinnyt yhtään sarjapeliä Apian nurmella. Ainoa tappio tuli muutaman vuoden takaisesta Etelä-Länsi -liigan karsintapelistä, jossa TPS oli vahvempi.

Tiistaina FC Honka mursi Hakan kotitaian. Espoolaiset olivat avausjaksolla aktiivisempia ja rankaisivat tauon jälkeen armotta kotijoukkueen virheistä.

 

Haka aloitti Honkaa vastaan kuten päätti KäPa-ottelun: palloa pelailtiin laiskasti seisoskeleville pelaajille. Selkeästi kovempaa pelanneet espoolaisvieraat saivat nauttia aktiivisuuden hedelmistä: pallot pomppivat Hongalle ja Haka jäi takaa-ajajaksi.

Kakkosdivartikamppailujen koulimat espoolaiset tulivat äijämäisesti tilanteisiin ja veivät kaikki kaksinkamppailut. Kotijoukkueen pallohallinta jäi ohimeneväksi, kun ärhäkästi prässänneet vieraat veivät pallotaitureilta pelihalut.

Hongan pelaajissa ei näkynyt merkkejä väsymyksestä, vaikka joukkue oli juuri reissannut Hollannin turnauksessa ja osa pelaajista myös sisäjalkapallon MM-turnauksessa Dubaissa. Kotijoukkueen paras terä sen sijaan tuntui jääneen lauantain Helsingin reissuun.

 

Honka karkasi avausjaksolla jo kahden maalin johtoon. Avausmaalin Jason Riikonen iski kotijoukkueen virheestä, toinen pomppi epäonnisesti omista verkkoon.

Toiselle jaksolle aktiivisemmin lähtenyt Haka otti pelin haltuun ja nousi kahdella nopealla osumalla mukaan kamppailuun. Kavennuksen teki Aki Sihvonen kulmasählingin päätteeksi ja tasoituksen Jesse Oksanen upean kuvion päätteeksi. Pallo liikkui pelaajalta toiselle ja hienon syöttökuvion päätteeksi Anton Popovitch tarjoili maalipaikan Oksaselle.

Valkopaidat hakivat voittomaalia turhankin ahneesti, ja Honka pääsi rokottamaan kahdesti Hakan virheistä.

Vieraat käyttivät paikkansa tehokkaasti, kotijoukkueen epäonni sen sijaan kiteytyi Eric Bullockiin. Hyökkääjä kolisutteli molempien maalien ylärimoja. Kertaalleen Bullockin sijoitus vieri maaliviivalle saakka, kunnes pallo siivottiin pois.

Myös molemmille Haka-toppareille kirjattiin epäonninen oma maali. Ensin laukauksen eteen heittäytynyt Juho Pirttijoki ohjasi pallon ohi hölmistyneen Mikko Ananinin ja sitten maalivahdin tuuraajaksi rynnistänyt Veeti Liljedahl vei pallon mukanaan omiin.

 

Haka Honka-pelissä

Mikko Ananin, Juho Pirttijoki, Veeti Liljedahl, Ossi Lindeman, Aki Sihvonen, Anton Popovitch, Kim Lingman, Erkka Helminen (75. Ali Al-Zubeidi), Elias Tolvanen, Jesse Oksanen, Eric Bullock (78. Eemi Räsänen).

 

Maalit

2. Jason Riikonen, Honka
22. Juho Pirttijoki (oma maali)
49. Aki Sihvonen (Veeti Liljedahl)
53. Jesse Oksanen (Anton Popovitch)
67. Efe Pehlivan, Honka
71. Veeti Liljedahl (oma maali)

 

Hakan varoitukset

85. Ossi Lindeman

 

Seuraava ottelu

24.6. klo 18 Ilves – Haka, Lamminpää

 

Kotijoukkueen tähtipelaajat

tähdetJesse Oksanen

Elias Tolvanen

Eric Bullock

 

 

Tähtiraati: Fanqi Seng, Valtteri Telinkangas ja Sami Pohjalainen
Tähtiraati: Fanqi Seng, Valtteri Telinkangas ja Sami Pohjalainen