Hakan hyvä vire jatkuu

Jaa tämä juttu!
Anton Popovitch palkittiin Hakan parhaana.
Anton Popovitch palkittiin Hakan parhaana.

Hakan A-pojat hakivat lauantaina SM-sarjan ensimmäiset reissupelipisteet Kontulan samettiselta nurmelta. Isäntäjoukkue KäPa joutui lähes samanlaiseen myllytykseen kuin 5–0 edellisessä ottelussa kaatunut SJK.

Aktiivisesti pelannut Haka liikutti etenkin avausjaksolla palloa niin nopeasti, että helsinkiläiset jäivät juoksemaan perässä ja tuskailemaan toisilleen.

Tauon jälkeen Haka tyytyi taukeampaan pelailutempoon ja yksityisyritteliäisyyteen. Sen ansiosta kotijoukkuekin pääsi ajoittain mukaan peliin.

 

Laajalla säteellä urakoinut ja maalitilanteiden järjestelyn lisäksi pienen tauon jälkeen myös maalinteossa onnistunut Anton Popovitch palkittiin Hakan parhaana. Popo jr hallitsi keskikenttää yhdessä mainiolla pelipäällä olleen Erkka Helmisen ja SM-sarjan maalitilinsä avanneen Joonas Ritosen kanssa.

Talvella murtuneen nilkkansa kuntouttanut Juho Pirttijoki haki pelituntumaa vieraiden puolustuslinjassa. Topparin katkot olivat miehekkäitä ja pelisilmä tallella.

Avausjakson Pirttijoen rinnalla varmasti puolustanut ja virheettä peliä avannut Veeti Liljedahl ei onnistunut toisella jaksolla pakin paikalla samaan tapaan. Pakin paikalta laitalinkiksi nostettu Aki Sihvonen sen sijaan osoitti maalillaan, että peli sujuu myös hyökkäyspäässä.

Hakan hallinnan ansiosta parin ottelun ajan maalinsa puhtaana pitänyt Mikko Ananin sai keskittyä pelin ohjaamiseen ja omiensa piiskaamiseen.

Hyökkäyspään pelaajista Elias Tolvanen väläytteli avausmaalissa taitojaan nostamalla pallon hallitusti yli vastaan heittäytyneen maalivahdin.

Jesse Oksanen kunnostautui pallonriistäjänä ja hyvin palloa suojaava Eric Bullock tarjosi taaksepäin vastapallon, josta Joonas Ritonen sijoitti ottelun ratkaisseen 3–0 osuman juuri ennen taukovihellystä.

 

Hakan pelit jatkuvat tiistaina. Silloin Apialle saapuu viime viikot Hollannin turnauksessa ja sisäjalkapallon MM-kisoissa Dubaissa reissannut Honka. Juhannuksen jälkeisenä tiistaina Haka pelaa Lamminpäässä viimeisen pelin ennen kuukauden kesätaukoa. Pirkanmaan derbyä isännöivä Ilves aloitti SM-sarjan tehokkaasti ja keikkui tähän kierrokseen saakka sarjataulukon kärjessä.

 

Haka SJK-pelissä:

Mikko Ananin, Juho Pirttijoki, Veeti Liljedahl, Ossi Lindeman, Aki Sihvonen, Anton Popovitch, Joonas Ritonen (46. Kim Lingman), Erkka Helminen (67. Matti Jussila), Elias Tolvanen, Jesse Oksanen, Eric Bullock (46. Eemi Räsänen).

 

Maalit:

19. Elias Tolvanen (Erkka Helminen)
29. Anton Popovitch
45. Joonas Ritonen (Eric Bullock)
57. Aki Sihvonen (Veeti Liljedahl)

 

Seuraava ottelu:

17.6. klo 18 Haka – FC Honka, Apia