Voitto tuli!

Jaa tämä juttu!

Hakan ja ParolanVisan Yj:n pelit B-tyttöjen Kakkosessa jatkuivat sateisessa tiistai-illassa Valkeakosken Saharassa. Vastustajaksi saapui Pips/Lieto YJ, joka oli ottanut edellisenä viikonloppuna sarjan ensimmäiset pisteensä. Vastaan tuli siis hyvässä nosteessa oleva joukkue. Kotijoukkueen kauden pelit ovat sujuneet hieman kaksijakoisesti. Saldona oli 2 voittoa, tasapeli ja 4 tappiota. Monessa ottelussa peli on ollut hyvin hallinnassa, mutta maalinteon vaikeus on ollut joukkueen haasteena.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla tytöt toteuttivat valmentajien toivetta mainiosti. Palloa uskallettiin pitää hallussa ja syötöt pysyivät maassa. Tämä oli myrkkyä pitkän bussimatkan tehneelle vastustajalle. Nopeaan tahtiin verkko soi vastustajan päässä, maalintekijöinä sisarukset Laura ja Eerika, joka teki ottelussa kaksi maalia. Muutenkin siskokset löysivät toisensa kentällä hyvin. Joukkueemme puhkovat syötöt ja nopeat pelaajat pitivät vastustajan puolustusta pilkkanaan jatkuvasti. Ensimmäisen jakson lopussa nähtiin, kuinka pitää tilanteet pelata kovaa ja loppuun asti. Emma taisteli ensin läpi puolustuksen ja sai hyvän laukauksen kohti maalivahtia, joka ei saanut märkää palloa näppeihinsä. Emma oli hyvin tilanteessa hereillä ja laittoi pallon verkkoihin ja tilanteeksi 4-0.

Ottelun parasta antia oli Emman loistavat kulmat. Kaikki pallot tippuivat millin tarkasti maalin eteen, mutta muut pelaajat olivat hieman unessa. Seuraavien treenien ohjelmassa lieneekin kulmatilanteessa liikkuminen ja viimeistely. Ottelun 5-0 maali tuli toisen puoliajan alkuun erikoistilanteesta, jossa Nea laittoi kierteisen pallon maalivahdin ja puolustuksen väliin, josta Pauliina tuikkasi pallon maaliin.

Tämän maalin jälkeen taisi joukkueelle tulla hyvän olon tunne, ja vastustaja päästettiin peliin turhaan mukaan. Meiltä loppui liike kokonaan, eikä palloa enää pidetty rauhassa omilla. Koko ensimmäisen puoliajan työttömänä ollut Kerttukin joutui jo töihin. Vastustajan maalissa puolustuksemme hieman nukahti ja päästimme vastustajan vetämään kaikessa rauhassa ja ilman mitään estämistä 16-rajalta. Tarkka laukaus upposi vastustamattomasti alakulmaan.

Voitto tuli joukkueelle todella hyvään paikkaan. Mieliala on ollut hieman alhaalla tappioiden takia. Mahdollisuuksia olisi ollut parempaankin alkukauteen, mutta näytetään sitten syksyn sarjassa se todellinen taso!

Seuraava ottelu on maanantaina 9.6. Tampereella Ilves 2 vastaan.

/JV