Valkopaidat voittivat HJK:n ja helteen

Jaa tämä juttu!

Käpylän Urheilupuiston täydellisyyttä hipovat olosuhteet olivat C-tyttöjen ELL-pelin näyttämönä sunnuntaina. HJK joutui taipumaan valkopaidoille kotikentällään 2-5 (2-3) luvuin.

"Ome" Lahtinen
”Ome” Lahtinen

Kotijoukkue siirtyi pelissä johtoon 7. minuutilla. Vieraat pystyivät kuitenkin nousemaan tasoihin ja edelle varsin nopeasti Emmi Mäkisen ja ”Ome” Lahtisen maaleilla.

Yksi ottelun ratkaisijoista Emmi Mäkinen teki päivän toisen maalinsa siirtäen valkopaidat 1-3 johtoon. Tilastokelpoiset syöttöpisteet jakoivat Tuuli Enkkilä(2) ja Sanna-Kaisa Rousku.

Peli oli kuitenkin puoliajalle mentäessä kaikkea muuta kuin ratkaistu. HJK-pelaaja laukoi 25 metristä aivan urheiluruutukamaa olevan tykityksen jättäen mitään mahdollisuuksia torjunnalle.

Toinen puoliaika parempi vierasjoukkueelle

Käpylän samettisella nurmimatolla vaihdot näyttelivät isoa osaa, kun pelin päälle alettiin sovittelemaan sinettiä. Olosuhteet olivat pelaajille raskaat ja toisella jaksolla tämä myös näkyi.

Tauolta kehiin juoksivat Sonja Korhonen ja Anni Konttinen.

– Anni toi nopeudellaan kärkeen vaarallisuutta. Hienoa, että hän sai myös tehtyä maalin. Sonja taas teki juuri sitä, missä hän on parhaimmillaan eli väsymätöntä prässäämistä keskikentällä. Lisäksi oli hienoa, että hän osallistui myös tilanteiden luomiseen mitä pidemmälle peli eteni, valmennus kehui.

– Yhtä lailla Heljä (Korhonen) ja Oona (Konttinen) toivat peliimme vaihdon myötä jotain lisää.

Valmennus korosti 2-4 maalin tärkeyttä. Maalissa ”Ome” Lahtinen heitti tarkan keskityksen takatolpalle, mistä Oona Konttinen ohjasi pallon maaliin.

Heljä Korhonen taas alusti Anni Konttisen 2-5 maalin.

Hyökkäyspelaaminen vieraiden valttikortti

Vieraiden valmennus oli erityisen tyytyväinen hyökkäävän roolin pelaajien esityksiin.

– Tyttöjen on syytä olla tyytyväisiä tapaan, miten teimme maaleja. Emmi, ”Ome”, Tuuli, Sonja, Heljä, Anni ja Oona yrittivät niitä asioita, mitä heiltä odotetaan. Ja mikä parasta, he myös onnistuivat hyökkäyspään ratkaisuissa, valmennus korosti.

– Siihen emme saa olla tyytyväisiä, miten HJK nuo kaksi meille teki. Mutta ei ole syytä kerrata niitä sen tarkemmin.

Ensi viikon aikana valkopaitojen ELL:n kevätkierros laitetaan pakettiin. Keskiviikkona 28.5. Saharassa pelataan FC Halikkoa vastaan. Ja su 1.6. vastassa on PK-35 samalla areenalla.

Ct HJK Vilma 0122
Vilma Mahlio

Avauskokoonpano:

Salo

Mahlio – Rousku – Immonen – Tuominen

Mäkinen – Huovinen – Enkkilä – Selinummi

Molin – Lahtinen

Vaihdot:

41. Sonja Korhonen in, Ella Huovinen out

41. Anni Konttinen in, Inka Molin out

53. Heljä Korhonen in, Annu Selinummi out

58. Oona Konttinen in, Emmi Mäkinen out

65. Satu Seppänen in, Noora Salo out

65. Julia Kanerva in, Oona Lahtinen out