Tehtikseltä tasapeli

Jaa tämä juttu!

Haka - TPS Elias Tolvanen6

Haka A otti SM-sarjan avauspisteensä lauantaina, kun se pelasi TPS:n kanssa tasan. Piste oli samalla ensimmäinen, joka ikäluokalle jäi käteen Tehtaan kentän peleistä.

1–1 tasapeli ei kuitenkaan tyydyttänyt kotijoukkuetta, sillä se johti ottelua Elias Tolvasen maalilla viimeiselle peliminuutille saakka, kunnes TPS:n Patri Filatoff tasoitti kulman jälkitilanteesta.

Pelitapahtumien valossa tasapeli oli täysin oikeutettu lopputulos. Turkulaiset hallitsivat avausjaksoa ja hakivat ahnaasti tasoitusta ottelun loppuhetkillä. Ennen tasoitusmaalia pallo kolisi kertaalleen tolpassa.

 

Tasapeleillä ei tee tasaisessa sarjassa mitään. Siksi valkopaidat lompsivat pukukoppiin pää painuksissa.

Peliesitykseen ei kuitenkaan tarvitse olla pettynyt. Hellekelissä joukkueen ylivoimaisesti aktiivisin pelaaja oli Elias Tolvanen. Monesti hyökkääjä tyytyy seurailemaan pelin kulkua aitiopaikalta, mutta Tehtiksen hyväkuntoisella nurmella Tolvanen otti askeleita monen ottelun edestä.

Hyvä peli palkittiin työmiehen maalilla. Tolvanen seurasi Ossi Lindemanin keskityksen loppuun saakka. Vastaan tullut turkulaismaalivahti Onni Sillanpää ei uskaltanut ottaa palloa käsiin, ja Tolvanen ehti väliin. Hän kiersi veskarin ja sijoitti tyhjiin.

Hakan syöttöpelin solmukohta Erkka Helminen esitteli itsestään uusia piirteitä. Keskikenttäpelaaja prässäsi ja riisti palloja enemmän kuin edelliskaudella yhteensä.

 

Hakan puolustajapula koheni lauantaina hieman, kun polvensa toiseen kertaan kuntouttanut Eemi Räsänen juoksi kentälle. Kahdeksan kuukauden ottelutauko ei näkynyt topparin otteissa. Räsänen hoiti tilanteet varmasti ja toi rauhallisuutta kotijoukkueen puolustuspeliin.

Kotijoukkueen tähtipelaajana palkitun Mikko Ananinin nollapelin pilasi viime minuutin tasoitusmaali. Inter-ottelun tapaan se lipsahti verkkoon kulmatilanteessa tolpan juuresta.

Haka pääsee kotikentälleen Apialle helatorstaina. Kello 14 alkavassa ottelussa vastaan asettuu SJK.

 

Haka TPS-pelissä: Mikko Ananin, Eemi Räsänen (73. Kim Lingman), Veeti Liljedahl, Ossi Lindeman, Aki Sihvonen, Anton Popovitch, Joonas Ritonen (78. Matti Jussila), Erkka Helminen, Elias Tolvanen, Jesse Oksanen, Eric Bullock (72. Valtteri Ojanen).

 

Maalit:

20. Elias Tolvanen

89. Patri Filatoff, TPS

 

Hakan varoitukset:

10. Jesse Oksanen

12. Veeti Liljedahl

52. Erkka Helminen

 

Seuraava ottelu:

29.5. klo 14 Apian nurmi Haka – SJK

 

Kotijoukkueen tähtipelaajat valitsi Jussi Peltonen.
Kotijoukkueen tähtipelaajat valitsi Jussi Peltonen.

Kotijoukkueen tähtipelaajat

tähdet

Mikko Ananin

Elias Tolvanen

Erkka Helminen