SPL 2017 – Lohkotilanteet ja säännöt

C15 2017 SPL 2-taso
Majoitus ja ruokailu
Lohkotilanteet ja säännöt
Tulokset
Turnausvihko

PELIOIKEUS JA PELUUTTAMINEN LOPPUTURNAUKSESSA
Turnauksissa ei ole rajoitettu joukkueen pelaajamäärää. Suosituksena on, että 11v11 pelimuodoissa joukkueessa on enintään 20 pelaajaa, ja 8v8 pelimuodon turnauksissa enintään 16 pelaajaa. Pelaajista lähetetään numeroitu luettelo turnauksen järjestäjälle viimeistään 2 viikkoa (14 vrk) ennen turnauksen alkua. Lopullinen lista pelaajista vahvistetaan järjestäjille tulopäivänä joukkueen ilmoittautuessa turnauskansliaan. Lopullisessa listassa voi olla pelaajia myös alkuperäisen listan ulkopuolelta. Turnaukseen ei nimetä varapelaajia. Kaikkien lopullisessa listassa olevien pelaajien peluutuksen on täytettävä alla mainitut peluutuskriteerit (loukkaantumis- /sairastumistapaukset ovat poikkeuksena).

Pelaajien numerointi tulee olla sama koko turnauksen ajan. Vain 8v8 peleissä on käytössä edestakaiset vaihdot.

Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien (lista, joka vahvistetaan turnaukseen ilmoittautumisen yhteydessä) on saatava pelata turnauksessa vähintään yksi kokonainen puoliaika. Turnausjärjestäjä pyytää turnauksen jälkeen jokaiselta joukkueenjohtajalta vahvistuksen (esim. tekstiviestillä tai sähköpostilla), että tämä on toteutunut.

VAROITUKSET
Mahdolliset varoitukset ovat turnauksessa ottelukohtaisia. Karsinnoissa saadut varoitukset eivät vaikuta lopputurnauksessa. Kentältäpoisto kahdella varoituksella aiheuttaa yhden ottelun pelikiellon. Myös suorasta kentältäpoistosta aiheutuu yhden ottelun pelikielto, ellei erotuomari tee raporttia erityisen törkeästä rikkeestä. Tällöin kilpailun jury voi tuomita muita rangaistuksia.

KILPAILUSTA LUOPUMINEN
Mikäli lopputurnaukseen selviytynyt joukkue luopuu lopputurnauspaikastaan myöhemmin kuin 21vrk ennen turnauksen alkua, joukkue on velvoitettu maksamaan Suomen Palloliiton taloudellisten määräysten mukaisesti 210 euron sakkomaksun.

JÄRJESTYS ALKULOHKOISSA
Jos vähintään kaksi joukkuetta päätyy turnausmuotoisessa kilpailussa tasapisteisiin, ratkaisee järjestyksen:
                         
1. Kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten otteluiden
a) pisteet, b) maaliero, c) tehdyt maalit. 
 
2. Mikäli 1. kohdan perusteella ei ratkaisua synny, ratkaisee järjestyksen näiden joukkueiden kaikkien otteluiden a) maaliero, b) tehdyt maalit. 
 
3. Jos kohdan 2. perusteella ratkaisua ei synny, ratkaisee järjestyksen arpa.

JATKO-OTTELUT
Jos jatko-ottelu päättyy tasan, voittaja ratkaistaan suorittamalla rangaistuspotkukilpailu. Rangaistuspotkukilpailu suoritetaan viidellä laukojalla. Mikäli viiden laukojan jälkeen kilpailu ei ole ratkennut, jatketaan pelaaja kerrallaan ”äkkikuolema” menetelmällä. Kaikki laukojat valitaan varsinaisen peliajan päättyessä kentällä olleista pelaajista. Turnauksen finaalissa pelataan tasatuloksen sattuessa myös 2 x 10 min jatko-ottelu. Finaaliottelua ennen suoritetaan pelaajien esittely ja joukkueiden kättelyt.

OTTELUN PELIAIKA, PALLOT, PALLOPOJAT/-TYTÖT
Ottelujen peliaika on 2×25 minuuttia. Ottelut pelataan 3 pallon systeemillä. Palloliitto toimittaa pelipallot (12 kpl) turnausjärjestäjälle. Jokainen joukkue on velvollinen asettamaan otteluissa pallopojat/-tytöt oman maalinsa taakse. Loppuotteluun turnausjärjestäjä asettaa pallopojat/pallotytöt.

PALKINNOT
Voittajajoukkue saa voittopokaalin. Kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla. Kultamitalit jaetaan myös loppuottelun tuomareille. Lisäksi turnausjärjestäjä voi halutessaan palkita esim. turnauksen pelaajan, maalitykin tai Fair Play –pelaajan. Palloliitto vastaa turnauksen mitaleista ja voittopokaalista. Järjestäjä vastaa muista palkinnoista.

MUUT MÄÄRÄYKSET
Muuten kuin näissä ohjeissa annettujen määräysten osalta noudatetaan Suomen Palloliiton nuorten pelisääntöjä. Turnausjärjestäjällä ei ole oikeutta tehdä omia sovellutuksia turnausohjeisiin tai sääntöihin.

ENSIAPU
Turnauksessa tulee olla ensiavusta vastaava ensiaputaitoinen henkilö, joka on turnausjoukkueiden käytettävissä. Jokaisella kenttäalueella olla oltava henkilö, jolla on tiedossa paikallisen terveyskeskuksen, sairaalan ym. yhteystiedot ja tieto siitä, kuinka loukkaantumistapauksissa toimitaan. Turnausjärjestäjä varmistaa, että paikallinen terveyskeskus/sairaala tietää turnauksesta ja että ne ottavat tarvittaessa hoidettavaksi myös ulkopaikkakuntalaisia pelaajia.

TURNAUKSEN JURY
Turnauksen jury muodostetaan järjestävän seuran edustajasta, osallistuvien seurojen keskuudesta arvottavasta edustajasta, sekä erotuomareiden edustajasta (järjestäjä sopii erotuomarivastaavien kanssa). Osallistuvien seurojen edustaja arvotaan joukkueenjohtajapalaverissa. Turnauksen juryn päätöksistä ei voi valittaa. Vastalausemaksu on 370€.

OHEISTOIMINNAT
Turnauksen järjestäjä päättää harkintansa mukaan avajaisten tms järjestämisestä. Kaikki tilaisuudet järjestetään Palloliiton Vihreän Linjan mukaisesti alkoholittomina.

JOUKKUEENJOHTAJIEN/VALMENTAJIEN PALAVERI
Turnauksen avauspäivänä järjestetään joukkueenjohtajille avausinfo, jonka vetäjänä toimii turnauspäällikkö tai joku muu järjestävästä seurasta. Tilaisuudessa käydään läpi turnauksen käytännön asioita ja turnauksen säännöt, arvotaan osallistuvien seurojen keskuudesta juryn jäsen ja jaetaan mahdollisesti osallistuville seuroille turnaukseen liittyvää materiaalia. Jokaisen joukkueen edustaja on velvoitettu osallistumaan avausinfoon.