Jeferson Pires on FC Haka junioreiden uusi valmennuspäällikkö

Jaa tämä juttu!

FC Haka juniorit on palkannut Jeferson Piresin uudeksi valmennuspäällikökseen. Pires aloittaa uudessa työssään 1.4.2024. Pires on UEFA A -koulutettu valmentaja, joka on viime vuodet johtanut menestyksekkäästi porilaisen Musan Salaman pelaajakehitystä. Pires vastaa FC Haka junioreissa pelaajakehityksestä, toimii valmentajien esimiehenä sekä vastaa kokonaisvaltaisesti valmentajien kehittymisestä.

Pires on pitkän linjan jalkapalloammattilainen, joka saapui Brasiliasta Suomeen vuonna 2001 pelaamaan Porin FC Jazziin. Gremion kasvatti pelasi ansioituneella pelaajaurallaan FC Jazzin lisäksi mm. AC Oulussa ja Rovaniemen Palloseurassa. Valmennusuransa Pires aloitti jo aktiivipelaamisen ohessa Oulussa ja on sen jälkeen toiminut valmentajana ja valmennuspäällikkönä mm. HJK:ssa sekä Musan Salamassa.

Valmennuspäällikkö Pires vastasi muutamaan kysymykseen omin sanoin.

Mitä odotat eniten uudessa tehtävässä?
”Odotan mahdollisuuta kehittää valmentajien osaamista ja rakentaa valmentajien kanssa hyvä junioripolku, joka mahdollistaa junioripelaajien kehityksen.”

Millainen käsitys sinulla on valkeakoskelaisesta jalkapallosta?
”Perinteinen jalkapalloseura, missä on jo paljon osaamista. Odotan että pääsen vahvistamaan sitä entisestään.”

Millainen valmennuspäällikkö FC Haka junnuihin sinusta saadaan?
”Haka tulee saamaan valmennuspäällikön, joka nähdään enemmän kentän laidalla kun toimistossa. Haka saa intohimoisen pelaajien kehittäjän.”

Hallituksen jäsen Timo Kopola on innoissaan Piresin saapumisesta seurayhteisöön: ”Pires tulee nostamaan FC Haka juniorien ja koko valkeakoskelaisen pelaajakehityksen uusiin korkeuksiin. Piresin kädenjälki MuSassa on ollut oikein vaikuttava. Toivomme ottavamme seurana viimeisen askeleen Suomen huipulle myös pelaajakehityksen saralla. Olemme määrätietoisesti kehittäneet seuraa viime vuosina ja Piresin palkkaus on luonnollinen askel eteenpäin.”

Tervetuloa Valkeakoskelle valmennuspäällikkö Pires!